CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

torsdag 27. september 2007

Første jordmor-time!

Ja, da har vi vært på vår første jordmor-time. Eller svangerskapskontroll som det vel også kalles. Kjenner at skuldrene senkes når jordmora viser seg å være hyggelig og rolig. Er nok småelementer som kan være med å gjøre en forvirret i denne tiden, men hun forklarer og snakker rolig og greit. Ok. Så da er vi vel gravide da! Er ikke helt sikker på om eller når det virkelig går opp for meg. Føles litt uvirkelig.

Men så begynner jordmora og snakke om at far også må leke med barna mens de er i magen til mor. Dette for å knytte bånd som kan gjøre det enklere etter fødselen. Sa hun at det da blir enklere etter fødselen?? Wow, helt klart! Men det føles ganske spooky at noen små der inne kan vite forskjell på hvilke hender som tar på magen til mor. For hallo! - HVORDAN kan de vite hvem som er hvem? Jammen ikke alt man skjønner... Men kjøper det jeg. Kan det hjelpe hverdagen etter fødselen hvis en leker med mors mage nå så for all del. Ingenting skal være uprøvd. Blir jo saktens travelt nok etterpå...

I morgen er det ultralyd igjen. Spennende! I uke 19 nå...

tirsdag 18. september 2007

Ultralyd uke 18

Hva sier man når det plutselig viser seg å være 2 der inne?? Opplevelsen ble en blanding av sjokk og glede! En har forventet å se bare 1, siden det var det på den første ultralyden, men når en ser etter så er det helt klart 2!
Her vises et tverrsnitt av magene til de to. Fikk ikke til å få en godt bilde fra siden av begge, så dette er det eneste bilde vi har hvor en ser begge to samtidig.


Her er tvilling 1 i positur, overkroppen og hodet. Ligger med ansiktet ned. En ser klart ryggsøylen som kommer inn fra venstre og opp til hodet.


Tvilling 2 ligger den andre veien. Her er hodet til venstre og ryggen oppover til høyre. Ligger og ser på oss!

Ultralyd er jammen en spennende sak! Helt utrolig følelse når en får se de små bevege seg på skjermen! Anbefales for alle! Og for vår del så får vi se de ganske ofte siden et er tvillinger. Blir fulgt opp litt oftere da.

Tidlig ultralyd



For den som aldri har sett et ultralydbilde så kan jeg fortelle at det er ganske spesi å se på. Utrolig imponert over leger og jordmødre som ser selv den minste detalj utifra et bilde som er ganske grumsete.



Hva er vel større enn å se hjertet til den lille bevege seg raskt på en skjerm? Utrolig tøft! Her vises hodet til den lille.


Fikk også sett den lille kroppen i profil fra siden. Ikke så stor akkurat, men i full vigør!

Flere bilder vil komme av senere ultralyd.

fredag 14. september 2007

Oppstart

Ja, da ble det en blogg for oss på Bergan også! Har jo en utrolig spennende tid rett foran oss nå. Blir så vi deler noen bilder fra opplevelsene. Så følg med her fremover!

baby growth
babies