CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

lørdag 26. april 2008

Kveldsoppdatering

Ja, i kveld har vi for første gang vist oss offentlig med Savannah! Vi har jo tidligere vært 2 turer utenfor huset og på besøk hos vennepar, men det har vært korte visitter med ingen kontakt mellom Savannah og "de andre". I kveld bestemte vi oss for å dra på et møte hvor vi regnet med å møte mange kjære kjente venner samlet. Det var skummelt å tenke tanken på å dra ut og treffe folk igjen. Ikke for min egen del, men spesielt for Savannah sin del. Også veldig rart for Eldbjørg siden dette var første gang på 6 måneder hun traff igjen noe av omgangkretsen. Men kvelden gikk bra! Savannah oppførte seg eksemplarisk og ingen komplikasjoner oppsto. Ble litt sliten på slutten av kvelden så da satt ikke smilet så løst, og skriket/hylet sto høyere i kurs... Men hva kan en vel forvente av en liten tass som alle skal se og gjerne se at hun smiler. Så "Well Done" Savannah!

Vi som foreldre føler oss litt avvisende og arrogante noen ganger. Det er ikke med vilje, men er ikke sikker på om folk forstår det alltid. Dette var som sagt første gang vi hadde med Savannah bort i et område hvor det var mer enn 7 personer samlet, og dette ble gjort etter mange runder frem og tilbake her hjemme; - Skal vi ta henne med, eller skal en av oss voksne være igjen her hjemme sammen med henne? Det er en hårfin balansegang mellom isolering og beskyttende omsorg. For vi nekter jo folk å holde Savannah. Vi holder avstand til folk, og viser henne bare frem med en god sikkerhetsmargin. Ytterst få får ta på henne så vi kan helt klart virke overbeskyttende og arrogante. Men DET ER FOR HEDDA!!! Savannah er selv svakere enn "vanlige" barn slik at hun raskere blir lunge-syk. Men for sin egen del så kunne hun nok nå taklet en forkjølelse. Det kan derimot IKKE Hedda, og siden disse to nurkene befinner seg mye sammen så vil Savannah være en direkte smittekilde for Hedda. Så for Hedda sin del så beskytter vi Savannah mye mer enn vi kanskje ellers ville gjort. Håper folk har forståelse for dette, men tror nok at mange bare ser henne som et "vanlig" barn, og ikke forstår hvorfor vi tar disse forhåndsreglene. Dette er faktisk forhåndsregler som også gjelder når vi nå jobber med å få nattevakter. For en små-forkjøla nattevakt kan bare holde seg hjemme. Det kan også en nattevakt som har barn som går i barnehage hvor noen andre barn er syke. Så dermed er vi ganske strenge på at alle som skal ta i Hedda må være 100% friske.

Puh, det ble en lang avhandling, men vi føler det vesentlig å poengtere at det er HELT med hensikt at vi ikke viser oss så mye offentlig. Og det er også HELT bevisst at vi ikke sender Savannah rundt fra fang til fang. Så får faktisk folk tro hva de vil. Alt for Hedda og Savannah! Må også legge til at det er umulig å dra bort når vi har Hedda hjemme uten å ha noen andre til å passe henne. Er LENGE igjen til vi kan ta med oss Hedda bort noe sted.

Men så må jeg også legge til at vi er GANSKE stolte, og synes det er VELDIG moro å vise frem våre små! Så det skal bli en gledens dag når vi kan ha med begge to og ikke tenke så mye på svake lunger og infeksjoner. Men frem til den dagen så gleder vi oss i nuet!! Som stolte foreldre :-)

Dag 154

Vel overstått feiring av 5.måneders dagen! Begynner å komme oss litt nedpå jorda igjen nå ;-) Er vel normalt å feire i et par dager er det ikke? Vel, får vel oppsummere litt av de siste dagene nå da.

På fredag hadde vi igjen et møte med kommunen for å se igjennom personellsituasjonen mtp nattvakt for Hedda. I forkant av møtet hadde vi snakket med en del aktuelle kandidater som så kommunen hadde kontaktet. Det ser derfor ganske lyst ut akkurat nå. Er langt igjen før en ordning med nattvakt alle 7 nettene i uka er på plass, men det er i alle fall en start hvis en får 2-3-4 netter. Er litt av en kabal for å sy sammen dette opplegget siden de fleste av de aktuelle går i delstillinger fra før, men det skal gå an. Saksbehandleren mente at vi måtte ta sikte på å starte med 1-2 personer i starten av mai, så vi håper det går slik også! Er heldigvis flere som har sagt seg villige til å bistå med nattvakter, men vi trenger helt klart flere. Så er det noen der ute som bor i nærheten av Levanger, har helsefaglig bakgrunn og kunne tenkte seg å jobbe nattvakt hjemme hos oss, så ta kontakt!!

Hadde også besøk av håndtverkere og graver på fredag, så til uka så håper vi det skjer ting, både inne og ute! Blir spennende, men også hektisk. Det har ikke blitt gjort så mye rundt huset siden vi bygde det, så det er på tide at vi også kanskje får oss en liten plen-flekk, eller noen bærbusker. Blir litt triveligere ute da nå når vi nærmer oss sommeren.

Trilletur med Hedda igjen i går, og det ser ut til at hun, på lik linje med søsteren, trives med det! Vi er jo livredd for at hun skal få noen form for infeksjoner eller forkjølelse, men foreløpig har det gått så bra. Tar jo alle forhåndsregler også, så vi får bare håpe at alt går bra. Hun har jo godt av litt frisk luft også!

fredag 25. april 2008

5 måneders video

5 måneder krever jo en liten sammensetning av bilder fra denne tiden. Siden vi tidligere har satt sammen bildene av de første 2 månedene så satte vi her sammen de siste 3 månedene. Som vanlig så vil vi ikke anbefale de som ikke har bredbånd å se denne. Det blir nok for mye hakking. Dessverre så var det noe feil hos videoleverandøren akkurat i går kveld/natt så foreløpig får jeg den ikke direkte inn her i bloggen. Må derfor bare gi dere en link til videoen. Klikk på den store "play-pilen" for å se. 99 bilder på 4 minutter. Så KLIKK HER for å se bildesammensetningen!

torsdag 24. april 2008

5 måneder!!

Hurra!! Vi har da blitt 5 måneder gamle i dag!! Og dagen ble feiret med en trilletur for hele familien! Det er aller første gang vi har hatt med Hedda ut, og da absolutt første gang vi har fått trille begge to. Tidligere har vi jo trillet Savannah for seg selv, men med en tvillingvogn så ser det ganske dumt ut å trille med bare 1 bag... Derfor har vi tidligere hatt et par poser mel og sukker i den andre bagen for å en noenlunde grei vektfordeling. Det var derfor veldig fint og trivelig at vi i dag kunne trille med to babyer istedet! Er jo veldig redd for at Hedda skal noen infeksjoner o.l. så derfor pakket vi nok på henne vel mye klær nå denne første gangen. Får redusere litt etterhvert, men det virket i alle fall som hun likte å trille en tur i det fine været!

5 måneder. Det er nesten et halvt år det! Sitter her med Savannah hengende foran meg i sitt elastiske sjal. Rart å tenke på hva denne lille skapningen har vært igjennom, og ikke minst hva søsteren har vært nødt til å erfare igjennom sitt korte liv. Men det gjør en enda mer takknemlig for at akkurat vi skulle bli valgt til foreldre for to så skjønne individer! Og tiden fremover går visstnok veldig fort sier folk. Snart starter de på skolen og før en vet ordet av det så er de ferdig med høyskoler, har vært i Australia, gått Grønland på langs, etablert romstasjon på Mars... Vel... Tiden går kanskje ikke SÅ fort. Håper vi rekker å henge med :-)

Jobber selv nå aktivt for å finne folk til nattvakter slik at vi kan Hedda hjem snart. Har vært heldig og funnet et par stykker som kommunen nå skal kontakte og evt. ordne avtale med. Men det kreves jo en del folk når en tenker på at dette er nattvakt 7 netter i uka på ubestemt tid. De fleste vi har spurt har jo da også normalt 50-75% jobb fra før, så at det blir en del ulike personer innom her hver uke, det er ikke unormalt. I tillegg kan det jo tenkes at disse nattvaktene blir syke også, og da trengs det vikarer for de igjen. Ja, det er litt av en kabal som skal settes sammen. Skal derfor på møte med kommunen igjen i morgen for å høre hvor langt de har kommet. Spennende!

Sola skinner fra en skyfri himmel og danner en perfekt ramme sammen med "frau-lokta" for feiringen av Hedda og Savannahs 5 måneders dag. Hipp, hipp HURRA!!

onsdag 23. april 2008

Dag 151

1 stk rocka baby med nye solbriller!! :-)


Boooooorn to beeee wiiiiiiiiild!!!! Steppenwolf dukker uvilkårlig frem med sine kjente toner når jeg så Savannah i dag. For vi måtte jo prøve solbrillene! Ikke at det var all verdens mye sol her i sofaen, men pytt sann. Hun følte seg nok ikke helt komfortabel med de heller, så det er greit å ta det litt gradvis. Kjekt å ha når sola nå for alvor begynner å skinne hver dag. Våren er virkelig i anmarsj og det kjennes for vår del virkelig i luftveiene. For nå har naboene tatt ut sine store maskiner og "vanner" områdene rundt oss, helt inn til hushjørnene, med husdyrenes avfallsstoffer igjennom vinteren... De' lokte frau!!! Så her skalkes alle luker og vinduer når gjødselkjellerne med broilerdritt spres for alle vinder. Og skalking av alle vinduer i et godt isolert hus på en solfylt vår/sommerdag gjør at... nettopp - det blir VARMT!! Så i morgen skal vi sjekke opp air-condition :-) Live' e' hæ'li henn på lainnet!!

tirsdag 22. april 2008

Dag 150

I dag hentet vi hjem Hedda kl 8. Fikk så besøk av elektriker som gjorde seg ferdig med skjult anlegget på badet. Deretter kom rørlegger og gjorde seg ferdig så langt det var mulig, før vi fikk besøk fra saksbehandler i kommunen. Under den samtalen kom mormora på besøk til de små, og deretter kom en tante innom med varer hun hadde handlet for oss på IKEA. Så kom tiden for å kjøre Hedda tilbake til sykehuset igjen, og deretter monterte vi IKEA kommode. Puh! Å sånn går no' dagan! Nei, det er feil å si. Mye som har skjedd i dag som ikke følger vanlig døgnrytme. Men hvis vi i tillegg legger til at brannalarmen sto og ulte fra kl 0400-0430 i natt og at Savannah ikke sovnet skikkelig før kl 0200, ja da har man oppskriften på 2 trøtte foreldre... Og for ordens skyld: Det var ikke brann. Bare en brannmelder som hadde hengt seg opp...

Nå høres det vel ut som om jeg klager over en alltfor hektisk tilværelse, men det er så absolutt ikke det som er hensikten. Vet at mange har det mye mer hektisk enn vi har det nå. Er bare litt uvant for vår del, og det gjør at en blir ekstra trøtt. Så nå skal det bli veldig godt å legge seg. Et par brødskiver og stekt egg gjør seg godt til kvelds/nattmat! Så får isolering av badet vente til i morgen. Kan jo ikke gjøre alt på en dag heller :-) God natt!!

søndag 20. april 2008

Dag 148

En strålende dag! Og det var det også i går! For de siste dagene så har Hedda faktisk godtatt å bli lagt til brystet! Hun har jo som nevnt tidligere fått ganske stor vegring mot å få noe i munnen, og har raskt blitt både utilpass og fått brekninger av å legges til brystet. Men de siste dagene så har det faktisk sett ut som om hun har kost seg med denne morskontakten. For all del - hun spiser ikke så mye selv enda. 1-4 ml kanskje, men det har ikke så mye å si. Bare hun godtar å være i nærheten av brystet er et kjempefremskritt!! Er uansett ekstremt varsomme for å ikke presse henne for mye. Dermed stopper vi så raskt hun gir signal om at hun har fått nok. Blir spennende å følge med for å se om dette bare var et par dagers positivitet, eller om det faktisk er på bedringens vei.

Som jeg også har nevnt tidligere så ser det ut til at de to små har en egen evne til å finne hverandre, og komme nær til hverandre. For mye nærmere enn dette er det vel knapt nok mulig å komme! Faktisk så nære at Savannah nesten begynte å bruke nesen til Hedda som smokk... Og for ordens skyld: Vi la de ikke SÅ nære!


Nok en helg har fløyet forbi, men denne gangen følger det ikke en dag på jobben etterpå. For i morgen skal vi hente Hedda igjen! Og dagen deretter. Og dagen deretter osv. Det blir topp!!

fredag 18. april 2008

Dag 146

Utvidet hørselstest for Savannah i dag, så etter litt snekkering på badet så dro vi inn til St.Olavs Hospital i Trondheim. Nå har det seg slik at under en slik utvidet hørselskontroll så bør barnet være helt rolig og helst sove. Men etter over 1 time, sovende i en bilstol så var ikke Savannah veldig samarbeidsvillig til en slik sjekk. Som jeg har sagt tidligere, så er det ALLTID en lyd på henne, både når hun sover, spiser, leker og "bare ligger der". Audiografen holdt nesten på å gi opp en stund, men heldigvis kom vi igjennom dette også. Selve sjekken er egentlig ganske grei. 3 elektroder festes på hodet. Litt lyd sendes så inn i øret. Lyden forplanter seg i øreganger og kan da avleses vha elektrodene. Svæææært forenklet fremstilt. Men når lyden skal registreres så er det naturlig at pasienten ikke kan bråke for mye. Og når Savannah da bestemmer seg for å være vrien, gjøre i bleien og lage lyd hele tiden så blir det vanskelig å gjennomføre en slik test. Men til slutt kom vi igjennom og hun bestod alle tester. Så Savannah skal da ha perfekt hørsel!!

Etter testen og etter et bleieskift så gikk turen til Nyfødt Intensiv avdelingen. Det var SVÆRT rart å gå bortover de korridorene vi tidligere har gått så mange ganger og har så mange minner fra. Og ikke minst var det utrolig rart å komme inn på selve avdelingen. Det var ikke mange ukjente der nei! Og jammen var ikke Savannah sin kontaktsykepleier på vakt! Kjempetrivelig å treffe deg igjen Karin! Så får vi håpe at de andre kontaktene er på jobb neste gang vi kommer. Det var rart og godt å treffe igjen så mange av de sykepleierne som vi hadde så å si daglig kontakt med de første månedene. Helt merkelig den forbindelsen vi føler til denne plassen og disse personene, for det føltes nesten feil å dra derfra. Men nå er det jo slik at jo bedre de små blir, jo mindre behov har de for å være på en institusjon, så dermed skal vi være glade for at vi kan ta med oss Savannah hjem. Håper at Hedda kan være med oss neste gang vi skal på besøk til Nyfødt Intensiv.

torsdag 17. april 2008

Dag 145

Møte med kommunen i dag. Dessverre hadde de ikke klart å finne noen løsning på nattvakts-utfordringen vår enda, men vi fikk i alle fall snakket litt om hvilke muligheter som fantes og hvor lang tid det kunne ta. Må vi til det skrittet å foreta ekstern utlysning så går fort 4 måneder, så derfor håper vi at dette skal være mulig å løse internt i kommunen. Tiden vil nok uansett gå langsomt når en venter på noe slikt, men vi må alltids håpe. Kanskje er det noen som leser dette akkurat nå som tenker at nattvakt for å passe Hedda måtte være midt i blinken? Gi oss et vink da! For jeg tror nok at vi gjerne må finne noen aktuelle kandidater selv hvis dette skal gå raskt.

Veide Savannah i dag. Det blir jo en del dager mellom hver gang nå siden hun ikke er med inn til sykehuset så ofte lenger. Men hun har fortsatt en fin vekstkurve så det er ikke noe å frykte på den fronten. Hun var 4670 gram i dag, mens Hedda var 4090 gram. Å differansen holder de ganske konstant 5-600 gram.

I morgen skal vi til Trondheim på ekstra hørselskontroll for Savannah. Hun fikk tilbudet siden hun var såpass ekstrem prematur, og da får vi også besøke kjente trakter på Nyfødt Intensiv på St.Olav med det samme. Det skal bli veldig spesielt å se omgivelsene igjen, og ikke minst treffe kjente og kjære ansikter der. Må virkelig si at vi gleder oss!! Blir på en måte som å komme hjem igjen, treffe familien og slappe av. Høres jo helt merkelig ut, men båndene til de der på avdelingen er veldig sterke for vår del. Håper noen av kontaktene våre også er på jobb da :-)

onsdag 16. april 2008

Dag 144

Da er bilde av gjengen samlet sendt til avisene. Ikke alle landets aviser da, men noen lokale. Når de trykkes vet vi enda ikke, men fikk høre at Stjørdals-Nytt allerede hadde trykket det. Adressa trykker det nok ikke før på mandag (kanskje lørdag). Så løp og kjøp aviser :-) Og forresten. For dere som lurer på hvilke aviser bildet står i: Trønderavisa, Levangeravisa, Stjørdals-Nytt, Adressa og TrønderBladet.

tirsdag 15. april 2008

Dag 143

Da er det avtalt møte med kommunen igjen for å se nærmere på personellsituasjonen for Hedda. Bra at det ikke tok så lang tid, og vi ser frem til å kanskje få flere detaljer på plass. Skal bli en sann glede den dagen Hedda og Savannah kan få ligge sammen på teppet om kvelden, UTEN å måtte tenke på at Hedda snart må kjøres inn til sykehuset! Men inntil den tid kommer så får vi sette pris på den tiden vi får ha sammen med henne her hjemme. Og nå ser det ut til at det blir enda mer tid til det. For nå har det nemlig kommet nye regler for pleiepenger til foreldre av premature barn! De kom vel strengt tatt på banen rundt nyttår, men har ikke blitt tatt i bruk/gjort kjent før nå. Og i følge disse reglene så kan begge foreldrene få 100% pleiepenger så lenge barna har behov for ekstra surstoff-støtte! Snakket med legen vår i kveld, og det blir da klart at jeg også får dette f.o.m. mandag. Så da kan vi hente hjem Hedda hver eneste dag!!! Det skal bli veldig godt! Kjennes merkelig å gi "slipp" på jobben sånn, men nå er det faktisk slik at det har kommet noe viktigere inn i livet enn jobben. Dermed føles det helt rett å ta 100% fri og pleie Hedda istedet.

Dagen har ellers vært fin for begge de to små. Savannah sover og sover og sover... Er jo så våken når hun først er våken så det er nesten ergelig for foreldrene når hun sovner... Hedda har også vært veldig trøtt i dag, men det har nok en annen årsak. For hun fikk nemlig RS-vaksinen igjen i dag. Den gis jo 1 gang pr mnd i de mest utsatte månedene, og det kan hende at dette var den siste sprøyten av denne typen på denne siden av sommeren. Vi får se. Men hun ble i alle fall trøtt, og sov nesten hele kvelden da vi to fikk sitte sammen en god stund. Våkner nok mer til i morgen. Men kvelden ble jo virkelig berget da hun var ganske våken en stund, og serverte det utrolig fine smilet til pappa'n! Ikke bare et sånt raskt smil hvor vi spekulerer på om det faktisk var et smil eller en grimase eller.... Nei, det var et skikkelig langt smil og noe som jeg velger å tolke som en liten "He,he" etterpå. Nå tok hun nok ikke akkurat de ordene i sin munn, men sånn nesten direkte oversatt så blir nok hennes lyder noe i nærheten av "He, he"...... Et smil som gjør at en glemmer alt vanskelig som har vært, og livet blir bare herlig!

søndag 13. april 2008

Dag 141

I dag har vi hatt fint besøk hele dagen! Og sammen med en stor fotoseanse rett før middag, så ble dette en helt topp dag! Fant jo ut at vi måtte ta noen bilder som kanskje kunne brukes i avisene. For på kuvøsen kommer det jo fotograf en gang i uka for å ta et bilde av nyfødte. Nå kan vel ikke Savannah og Hedda kalles nyfødt lenger, men det er jo ikke før nå at Hedda har fått komme hjem, så dermed har vi ventet med bilde til avisene. Men nå har vi altså da fått tatt mange fine bilder så det skal bli råd med ett til avisa ja! Så får vi se hvor raskt det kommer i avisene da.

Hedda har hatt en fin dag sammen med søstera, og vi sliter nå veldig med at O2-kolben ikke kan levere lavt nok O2-nivå i løpet av dagen. Blir nok bruk for den O2-konsentratoren som står på sykehuset ganske så snart ja. For hun trenger som tidligere sagt, mye mindre oksygen etter en stund hjemme og sammen med Savannah. Men det som er så veldig moro, og som også ble påpekt av besøket vårt i dager, er at begge to er så utrolig mye våkne! De ligger der og småpludrer og ser seg rundt om. Ikke alle bevegelser er like kontrollerte, men de følger i alle fall bra med på det som skjer rundt seg. Hyggelig at flere enn oss får se det også.

Ny uke med nye muligheter står for døren. En hyggelig og innbringende arbeidsuke ønskes alle! God natt!

fredag 11. april 2008

Dag 139

I dag veide Hedda 4000 gram!! Vokser og vokser. Skulle tro hun tenker å bli voksen til slutt... Vi har fått ha en kjempefin dag sammen, og mye har skjedd. For i dag fikk vi besøk av ergoterapeut fra kommunen. Gikk igjennom huset for å se hva som trengte spesiell tilrettelegging når Hedda kommer hjem på fast basis. Og resultatet av den gjennomgangen, i tillegg til behov for diverse utstyr, var at vi må starte på de siste rommene i sokkelen. Har jo hatt et par rom stående der som ikke ble gjort ferdig under selve byggingen. Nå viser det seg at det er et perfekt område for nattvakt og Hedda, så dermed fremskyndes prosessen og snekker må anskaffes. Og jammen falt ikke det også på plass i dag! Så nå skjer det noe her på Bergan. Ikke det at alt MÅ være ferdig til Hedda kommer hjem, men det kan være konstruktivt å ha noe helt konkret å jobbe med frem til Hedda er her sammen med oss fast.

Så nå er det snekkering og fiksing av bad og kjellerstue for alle penga!

onsdag 9. april 2008

Tverrfaglig koordineringsmøte - Dag 137

Første koordineringsmøte i "Arbeidsgruppen for å Hedda hjem" er nå gjennomført! For i dag ble troppene samlet. Både fra sykehuset og fra kommunen. Er jo mye som skal koordineres, og i første omgang var det viktig å forklart situasjonen for de som ikke kjenner Hedda. Fysioterapeut fra kommunen skal ta over jobben som fysioterapeut på sykehuset har gjort/gjør frem til Hedda skrives ut, mens helsesøster og koordinatorer i kommunen skal forsøke å personellsituasjonen i hjemmet under kontroll. Vi vet jo av tidligere tilsvarene saker at dette med å nattvakter på plass, tar tid. Derfor var det også dette punktet vi pushet mest under møtet. Frykter nok allikevel at dette kommer til å ta laaaang tid, men vi håper!!!

Selve møtet var konstruktivt og bra, så vi har troen på at dette skal bli greit til slutt. Allerede på fredag kommer ergoterapeut hjem til oss for å se på hvilke tilpasninger vi trenger å gjøre i huset, og hvilket utstyr vi trenger. Blir spennende!

Tok med oss Hedda hjem etter møtet, og hun er så våken!! Kjempemoro! Og da vi badet i dag kom det et kjempegodt smil :-)


Hærli' å ha henne hjemme ja!!

tirsdag 8. april 2008

Ytterligere info om TV-program

Da er kveldens Brennpunkt over, men kanskje noen ikke fikk sett det. I såfall sendes det i reprise i morgen tidlig. Eller du kan se den på NRK's nett-TV (http://www1.nrk.no/nett-tv/klipp/355358). Krever bra hastighet på Internet-linja di.

Trønderavisa

Må bare informere om en artikkel som står i Trønderavisa i dag. Er også tilgjengelig på nett: http://www.t-a.no/apps/pbcs.dll/article?AID=/20080408/NYHETER/840083622

Kjenner oss veldig igjen i deres situasjon, og har selv hatt kontakt med de. Et positivt par med stor "guts" som har banet veien for foreldre som senere kommer i samme situasjon, deriblant oss selv. Er de en stor takk skyldig. Lykke til videre Trym!

mandag 7. april 2008

TV program i morgen

Vil bare informere alle om at det i morgen vil være et program om ekstremt premature på NRK1. Programmet "Brennpunkt" kl 2130 i morgen (08.04) har følgende info:

Å leve eller la dø.Norge er verdensmester i å redde livet til ekstremt premature barn født helt ned i uke 23. I Nederland lar de barn født før uke 25 dø fordi det går så dårlig med dem. Hva er viktigst, å redde livet til så mange barn som mulig eller å redde så mange friske barn som mulig?

Blir også sendt i morgen (09.04) kl. 12.40.

Har ikke sett programmet enda selv, men vet av noen av de som deltar så vi anbefaler alle å se dette programmet. Ha gjerne i bakhodet at vi ble lagt inn i uke 23... Gir en annen dimensjon når vi ser at andre land som f.eks. Nederland ikke forsøker å redde før tidligst i uke 25. Så få med dere dette programmet! Les gjerne mer om det her.

søndag 6. april 2008

Dag 134

Nok en kjempefin dag sammen med Hedda! Jeg hentet henne kl 08 imorges og vi leverte henne tilbake på sykehuset nå litt over kl 20. Kjempegodt å ha henne hjemme i hele 12 timer! Og i dag så smilte hun igjen! Våken og opplagt i armene på mamman så kom smilet ganske raskt. Og ikke bare smilte Hedda. Savannah smilte og lo til MEG også i dag!! Hun har helt klart blitt mer og mer en mamma-jente, mens Hedda er mer ei pappa-jente. Merkelige greier, men sånn er det bare :-)

Savannah hadde ellers på seg en body i dag som vel begynner å stille en del krav til meg, men... Får håpe hun ikke ypper til så mye bråk med det første i alle fall. Jeg trenger litt mer tid for at dette kanskje skal stemme...


Hedda fikk derimot på seg en HELT korrekt nattdrakt da hun ble levert på sykehuset :-) :-)


Helga er over og ei ny uke er rett rundt hjørnet. Ei uke hvor hovedsaken for oss vil være det fellesmøtet på sykhuset for å koordinere hjemreise for Hedda. Vi er veldig spente, og selv om en realistisk nok ikke kan forvente en umiddelbar løsning og hjemreise, så får vi bare håpe at dette møtet faktisk kan fremskynde prosessen. Men mer informasjon om dette kommer nok her på bloggen så raskt vi vet mer. Inntil videre: En god arbeidsuke til alle sammen!

lørdag 5. april 2008

Vordende svigersønn født!

Våre beste gratulasjoner til Elias som i kveld så dagens lys for første gang! Og i henhold til avtale med barnets far så skal visstnok dette da være en av våre svigersønner om x antall år. Så skal jammen si vi kommer til å følge ham med argusøyne!! :-) Vi får vel se hva fremtiden bringer... Gode klemmer og ønsker til dere fra Savannah og Hedda. Og selvsagt fra oss litt eldre...!!

Dag 133

Hedda in action!


Og hva presterte Hedda å gjøre i går? Jo, hun SMILTE :-) :-) Et utrolig godt smil! Er jo noen dager siden Savannah smilte for første gang, så det var helt topp å se Hedda også smile. Nå skal det sies at begge smiler til mamma'n... Men jeg var i alle fall i nærheten da Hedda smilte! Er fornøyd med det. Skal jo ikke forvente at de gidder å smile til begge ;-) Men det kommer nok.

I dag har vi fått ha Hedda hjemme igjen og det er bare SÅ godt! Hektisk ja, men godt! Ser jo helt tydelig at O2-behovet reduseres betraktelig, og i går hadde vi så å si ikke noe mer å gå på når vi skulle justere ned. Derfor tok vi med oss en annen O2-kolbe hjem i dag slik at vi kunne finjustere litt mer. Først da så vi hvor mye mindre oksygen hun nå trengte i forhold til for et par uker siden. Hun trengte faktisk bare et trykk på 0,125 i forhold til 0,5 for kort tid tilbake. Dog lå hun ikke lenge med bare 0,125, men arti' læll!

Så nok en fin dag går mot avslutning. Konsert med Frekvens avrundet kvelden på en fin måte, og nå sitter vi hjemme i sofaen og gjør innhogg i helgens pizza. God Helg alle sammen!

onsdag 2. april 2008

Dag 130

Hedda hjemme igjen! Hurra!! Dog på dagsperm, men moro allikevel!


Utrolig effekt dette med å ligge sammen med søsteren sin har ja. For etter å ha ligget sammen bare kort tid så måtte vi justere ned oksygenet igjen og igjen og igjen. Ja, tilslutt hadde vi nesten ikke mer å justere på. Kjempemoro! Selvsagt går det opp og ned, og litt senere måtte vi justere opp igjen, men det er moro så lenge det varer. Hun har hatt en kjempefin dag og det har vi som foreldre også! Gleder oss til å ta henne hjem igjen om litt, selv om det ikke akkurat blir i morgen.

Savannah avsluttet kvelden med å sovne på sauen sin. I alle fall skinnet av en... Ingenting er som å ligge på sin egen sau!

tirsdag 1. april 2008

Dag 129

Da har mye av hovedutstyret som vi trenger hjemme ankommet! Og det er ikke aprilspøk :-) Da jeg kom på sykehuset i dag så oppdaget vi raskt noen kolli med diverse varer som ikke var der i går. Der var det både en oksygenkonsentrator (som trekker O2 ut av lufta og konsentrerer det i ønsket mengde), impulskoffert (koffert med flere små O2-kolber for mindre turer hvor konsentratoren ikke egner seg siden den er koblet i 220V), stasjonært og bærbart sug, pulsometer, forstøverutstyr, matingspumpe, diverse sekker osv osv osv. Joda, det var det aller meste av hovedutstyret. Så kommer forbruksmateriellet i tillegg, men det skal nok gå enda raskere å få tak i. Så da ligger det tekniske til grunn for en rask hjemkomst for Hedda. Så får vi da se om personellet også går like raskt å få på plass...

Gleder oss til i morgen, for nå er Eldbjørg frisk og raskt igjen, så i morgen skal vi hente hjem Hedda igjen!! Har jo ikke vært hjemme siden påska, og Eldbjørg har ikke sett henne siden midten av forrige uke siden hun har vært litt småsyk en stund. Så i morgen skal vi bare slappe av og kose oss alle fire! Det blir godt det!

baby growth
babies