CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

lørdag 31. mai 2008

Dag 187

Ser det blir dårligere og dårligere med oppdatering av denne bloggen nå. Dagene går og en synes ikke at det er nødvendig å trette folk med den samme informasjonen hele tiden. Derfor kommer det nå såpass sjeldent noe nytt her. For dagene går noenlunde i det samme. Ingen store fremskritt eller tilbakegang, så dermed blir det færre innlegg nå. Har vel egentlig tidligere sagt at jeg skulle slutte å skrive på bloggen når Hedda kom hjem, men noen små glimt blir det nok fremover også. For noe skjer da i løpet av ukene. Og Hedda har fremdeles igjen en vei å gå før hun blir helt trådløs. Så dermed blir det til at jeg fortsetter å oppdatere bloggen en stund til enda i alle fall.


Starter med Savannah i dag, for i kveld da hun lå på stellebordet så kunne vi for første gang observere at hun klarte å knærne ganske godt innunder kroppen, og ikke bare ut til sidene! Dette er jo første skritt til å kunne krabbe så vi ble nesten stumme av beundring da vi så det! Og hun har i tillegg vært veldig irritert over å ligge på ryggen i ettermiddag. Bare MÅ over på magen og da trener hun intensivt helt til hun blir HELT utkjørt... Tar på å trene sånn! Har en mistanke om at hun har sett at Hedda får fysioterapi med jevne mellomrom, og vil ikke ha noe av at søsteren blir bedre trent enn henne! Etter treningen er overstått så er det greit å slappe av litt sammen med pappa'n. Han har dessuten noe merkelig i ansiktet som det går an å ta av...

Hedda har ellers hatt noen fine dager i det siste med lite oppkast/gulp. Men i kveld kom det en skikkelig sprut igjen, så HELT fri er hun nok ikke. Har forsøkt ulike måter nå for å se om noe er bedre enn andre: Ute på brystet til en av oss, i seng, i vognbag, i bæresjal, i stol... Men ser ut til at det aller beste er når hun får maten ute på brystet til en av oss. Vanskelig å si hva som er årsaken, men vi skal ha et møte med legen i neste uke så får vi se hva han sier. Vi maser ikke akkurat om å PEG/knapp, men skal heller ikke skyve under en stol at vi nok ser frem til den dagen da sonden er erstattet med PEG/knapp. Ja, selvsagt er det en operasjon, og selvsagt så innebærer dette andre utfordringer enn hva en ernæringssonde gjør, men vi har allikevel tro på at det skal bli lettere med maten da. Vi får se hva legene mener.

Så. Ikke minst! Hedda og Savannah har fått sin egen barnepaviljong/partytelt!! Ikke akkurat fordi de skal holde så mange selskap for andre baby'er (ser det for meg...), men som en beskyttelse/skygge mot solen slik at vogna kan stå ute på terassen med begge jentene oppi! Når det er kun Savannah som ligger ute så kan vi jo kjøre vogna rundt huset til vi finner en skygge å sette henne. Men når Hedda også skal ligge litt ute så må det skje i ganske så umiddelbar nærhet av huset. Det er derfor utrolig godt at vi har en terasse som vi kan gå utpå direkte fra stua. Kjempefin plass for jentene å sove på, og vi ser helt klart av oksygenbehovet til Hedda at hun trives ute. Så i dag monterte vi et partytelt for å litt skygge. Funka kjempefint! Eneste ulempen er at det helt klart var laget for barn, og ikke en voksen mann med sine 184cm på strømpelesten! Bare det å putte i en utspyttet smokk kunne vise seg som en liten utfordring under de lave omgivelsene. Men skygge ble det og kjekk var den! Selv om det blir litt å holde styr på når en skal ha med begge ut :-)

Noen fortalte oss at det var helg igjen. Mener så absolutt at det var noen som sa det for et par dager siden også, så nå synes jeg nesten helgene begynner å komme litt for ofte. Rekker ikke å følge med på Dagsrevyen heller, så det kan jo være at noen har innført ekstra helger. Uansett så er det nok søndag i morgen. Og på søndager så pleier man jo å gjøre noe man ellers ikke gjør så mye av i uka. Bl.a. å slappe av litt. Men i morgen har vi bestemt oss for å ta oss en liten tur bort hele familien! For første gang så skal Hedda ut av husets fire vegger. Og da ikke til sykehuset, men på besøk til mormor! Er spente på hvordan dette skal gå, men avstanden er såpass kort så vi kommer ikke i konflikt med noe måltid, og da skal dette gå greit. Som de fleste sikkert har fått med seg så drar vi ikke akkurat så mye bort med de to små. Og er også ganske restriktive på besøk, men forsøker nå å åpne opp litt mer. Litt om litt så får vi forsøke å venne de til andre folk, andre omgivelser, andre lyder/lukter. Håper virkelig Hedda synes dette er en god idé. Fikk ikke så veldig klart svar fra henne da vi spurte i kveld, men fikk et noenlunde klart svar fra mormor da vi spurte henne :-) Uansett blir første tur bort for Hedda en stor milepæl for oss.

tirsdag 27. mai 2008

Dag 183

Puh. Enkelte dager kan kalles hesblesende! Og i kveld er en sånn kveld. For nå har de to små skreket på skift i over to timer! Ikke at det er så mye sammenlignet med de som har kolikk, men det føles uansett mye ut siden de to egentlig ikke skriker så mye. Men i kveld var Savannah utrøstelig når vi la henne. Fylte senga med tårer og det var ikke mye som kunne roe. Men innimellom sovnet hun (vha ulike triks...). To sekunder etterpå begynte Hedda. Hun var urolig under hele 21-måltidet, men sovnet til slutt. Vi satte oss på kjøkkenet med en ny kopp varm kaffe (det var den n-te koppen i dag, men den første vi forsøkte oss på mens den fortsatt var varm...) og tittet på tv-skjermen hvor Heddas ansikt viste fred og ingen fare. Før plutselig vi så en fontene ut av munnen hennes... Der kom det måltidet i retur ja. Ja, ja. Skifte av klær og flanellsbleier rundt henne - og DER våknet Savannah igjen... Sånn går no' dagan!

Det høres ut som om jeg nå klager over hvor travelt vi har det. Men det er ikke sant. Den kan nok høres slik ut ja, men vi har det topp som får være sammen med de to små hele tiden! Om det så ikke blir noen 5-minutt utover dagen så får det så være. Sove og slappe av kan vi gjøre når vi blir eldre. Ikke alle dager er så hektiske som denne kvelden, men den er heller ikke det store unntaket. De fleste dager har snev av dette innholdet i større eller mindre grad. Og kaffe ala iskaffe er blitt daglig rutine. Det eneste som er noenlunde lunken når vi har det i oss er melka... Men det blir en vane ;-)

Hedda fikk besøk av fysioterapeut i dag, og hun var godt fornøyd med utviklingen. Hun holder hodet fint i midtstilling, men klarer også å følge objekter ned på begge sidene slik at hun har 180 grader vridning på hodet. Ikke verst for de små nakkemusklene! Hun begynner også å løfte føttene litt opp fra underlaget, og forsøker å samle armene litt inn mot midten av kroppen. Så totalt sett var fysioterapeuten godt fornøyd! Vi merker at Savannah er hakket vassere i de fleste grener, og spesielt i sporten "løft-meg-opp-uten-å-støtte-hodet-mitt" så har Savannah et overlegent forsprang. Men "den som intet våger, intet vinner" tenker Hedda og gyver på med stort pågangsmot!

Eldbjørg var også på møte hos kommunen i dag for å diskutere nattevakter, BPA, vikarordning osv. Vi har nå fått nattevakt-turnus frem t.o.m. juni, men juli er verre da mange skal ha ferie-avvikling da. Så kabalen går ikke helt opp enda. Og BPA er i alle fall ikke på plass. Her kommer det nok til å gå lang tid før noen kan tilsettes, så inntil videre får vi spørre nattevaktene om hjelp.

Noen som spurte hvordan det går med kjellerstue og bad i sokkelen? Joda, det går fremover. På badet jobber flislegger for fullt og har bare igjen flis på veggene nå. Kjellerstua begynner også å se dagens lys, for der er tak og vegger ferdig lagt. Får vel lagt gulv denne uka også så da er det bare lister, foringer og dør igjen. Enden er lang, ja jeg vet det, men jeg har også lært at venter en lenge nok på enden så kommer en dit også :-) Så her er det bare å ta tiden til hjelp. Det har i alle fall gått veldig bra så langt. Kjempedyktig snekker og murer som jobber her så dette blir bare helt topp når det er ferdig. I samme åndedraget så må jeg også si at vi fikk innvilget vår søknad om utbedringstilskudd av kommunen! Vi hadde jo en eller annen gang i fremtiden tenkt å gjøre ferdig kjellerstue og bad, men hadde det ikke vært for at Hedda trengte rommene så hadde det ikke blitt før om lenge. Så dermed var det godt å litt økonomisk hjelp fra kommunen også. Ikke at det dekker hele renoveringen nei, men en dråpe her og en dråpe der blir fort et hav (alt er relativt)... Skal bli veldig godt, både for nattevaktene og for oss, å sokkelen ferdig slik at Hedda m/følge kan være der på natta. Det blir nok som en helt annen tilværelse.

Nå skriver fingrene av seg selv her, mens hjernen har lagt seg for lenge siden. Tror det kan være på tide for resten av kroppen å legge seg også... Er jo snart morgen!

lørdag 24. mai 2008

Den store 1/2 års dagen!!

Ja, da kommer kveldens oppdatering med bilder av den store dagen! For det er ikke alle forundt å få feire sin 6 måneders dag! Og så store som jentene nå har blitt!! Begynner vel å gå opp for oss at babystadiet nå start er tilbakelagt. Utrolig å se Savannah sitte å lese dagens avis...


Det siste halve året har bydd på mange opp- og nedturer, men det kjenner jo alle våre faste lesere av bloggen til. Så i dag er heller dagen for å fokusere på hvor bra vi har det i dag! Og kan det bli bedre når en får slike blikk tilbake? Livet er hærli!!


Så var tiden her for den store fotoseansen! Det så en stund ut til å gå veldig bra, helt til Savannah ble svææært interessert i Heddas sonde... Men ser ut til at Hedda SKAL se på mamma'n til enhver kost!


Til alles informasjon så gikk dette helt bra. Ingen skade skjedd. Og etterpå var de to perlevenner igjen.


Så var fotoseansen over og livet vender tilbake til normalen. Det vil si. Ikke helt normalt, for kake, DET må det være. Kake, is, kaffe og besøk, ja det hører med. Så 3x.... sorry... 6x HIPP HURRA!!!! :-) :-)

6 måneder - 1/2 år!!!

Hurra!!! Vi har blitt et halvt år gamle!!! "Utrolig hvordan tiden har gått" sier mamma og pappa. "Dælælælælælæ bllllllllllll" sier vi... Så i dag skal det feires! Mamma pynter oss og staser oss så det blir noe noen bilder senere i dag. Men gratulasjoner tar vi imot med takk :-)

HURRA! HURRA! HURRA! HURRA! HURRA! HURRA!!!

onsdag 21. mai 2008

Dag 177

Savannah var i dag på 6mnd kontroll hos tannlegen!! .......eller kanskje ikke ;-) Kan faktisk bare være at hun var med pappa'n til tannlegen. Uansett hvem som satt i stolen så befant i alle fall Savannah seg på samme kontor. For når tannlegetimen er kl 0830 og Hedda skal ha mat kl 0900 så må Savannah være med når en av oss skal ut av huset. Er vel sånt en kan benytte den personlige assistenten til kanskje, men han/henne er ikke på plass enda, så da får vi bare gjøre det beste ut av det. Men Savannah var kjempflink og oppførte seg eksemplarisk der hun lå i vogna. Glemte dessverre å spørre om hun fikk seg en liten leke. For det bruker en jo å få når en har vært snill hos tannlegen...

Har begynt å ta i bruk det nye stellebordet nå, og skal si det er godt å ha så god plass! For nå kan Savannah og Hedda ligge der å snakke sammen under stell og massasje. Og faktisk så finner de tid til en aldri så liten håndbak-konkurranse også!


Måltidene har gått noenlunde greit for Hedda i dag også. Bare gulping under ett av måltidene. Frem til 2100 måltidet... For DA skal jeg si det ble fart i sakene. To indre og vekk me'n! Der var vel magen ganske så tom ja. Heldigvis har hun ikke så store oppkast så ofte. Hun har som tidligere sagt faktisk vært veldig flink. Så da må vi nok bare tolerere at det kommer sånt i ny og ne. Og til de der ute som anbefalte å gi maten mens hun hang i bæresjal, så må jeg bare si at vi har forsøkt det nå. Ser ikke ut til at det hjalp så veldig, men vi skal forsette å prøve så får vi se sånn litt over tid. Bæresjal er ellers den perfekte gaven til alle nybakte foreldre! Passer godt til alle anledninger og til alle spedbarn. Savannah elsker det, og ser ikke ut til at Hedda hadde så mye imot det hun heller. Og det var dagens gavetips...

Så litt informasjon om den boka som jeg nå holder på med. Altså prosjektet med å forvandle denne bloggen om til en bok. Har nå kontaktet et forlag for å få en gjennomgang på dette, men behandlingstiden er 2-4 måneder så det kan ta sin tid før de tar en avgjørelse på å evt. trykke den. Mer informasjon om det vil komme her på bloggen etterhvert, men det tar som sagt da litt tid. Og for de som da lurer på når den evt. er å få kjøpt så kan vi nok bare si at vanlig saksgang her resultere i minst 6 måneder behandling. Så vi får vel satse på bokslipp neste vår da hvis dette slår til. Hvis ikke får en trykke det på et lokalt trykkeri, men da blir kostnadene litt større, og en får et mer begrenset opplag. Tja, skal bli moro å se hvor dette bærer hen :-)

tirsdag 20. mai 2008

3 måneder! Korrigert alder

Enda en merkedag er her. For på papiret så er Hedda og Savannah nå 3 måneder gamle - korrigert alder! Hurra!! Fysioterapeut var her for noen dager siden og foretok noen motoriske målinger av begge jentene for å se om de rent utviklingsmessig lå bak/foran sin korrigerte alder. Var spent på å få resultatet av hennes tester for vi er jo klar over at siden jentene ble født såpass mye for tidlig så er det ofte at en må korrigere noen dager/uker ekstra. Men Savannah passerte testene med glans og vi kan trygt si at hun i dag er 3 måneder korrigert. Hedda hadde ikke alle sine motoriske egentskaper på plass enda så hun ligger litt etter Savannah der, men ikke så mange dagene bak hun heller. Så vi er kjempefornøyde! Og fortsetter å trene aktivt med begge to hver dag.

I dag var vi ellers på Helsestasjonen på besøk til Helsesøster. Begge jentene skulle nemlig få vaksine. Dette var Heddas første vaksine, mens Savannah nå er mer garvet og skulle inn til sin andre (5. mnd vaksinen). Ikke noe særlig å få en intramuskulær sprøyte i hver fot, men det må jo til, og etter en del tårer så var det hele overstått. Og nå er det nesten 2 måneder til neste gang!

Har økt på maten til Hedda litt i går og i dag. Får nå 100ml pr måltid (6 ganger i døgnet) og det ser ut til å gå bra faktisk! Har også økt farten litt, så nå får hun maten med en fart på 90ml i timen. Spent på om dette går bra fremover også, eller om det vil resultere i mer gulping. Må bare gi det et par dager for å se. Nå kan den lave vektøkningen hennes også være pga tunge bleier med avføring den dagen, men i såfall vil det jo jevne seg ut over tid. Vi er derfor spente på neste veiing.

mandag 19. mai 2008

Dag 175

I dag har vi vært i byen en tur. Nærmere bestemt på St.Olavs Hospital. For i dag skulle vi ha en samtale med en lege på svangerskapsklinkikken. Ikke noe alvorlig nei, men vi skulle gå igjennom hva som egentlig skjedde i forkant av at Savannah og Hedda så dagens lys. Legen startet med dagen vi ble lagt inn på sykehuset og gikk dag for dag igjennom de 5 ukene vi lå til observasjon. Må si det var spesielt å gjenoppleve disse dagene som vi vel mer eller mindre har fortrengt. Nå har vi jo hatt bloggen, så for min del så har jeg også underveis hatt anledning til å bearbeide tankene fra den gangen. Men tror denne gjennomgangen var enda mer spesielt for Eldbjørg. For på den tiden så følte hun seg jo ikke så veldig dårlig. Vi som var rundt henne kunne jo se at tingenes tilstand ikke var så veldig bra, men det var vel egentlig først nå at fikk fikk det servert direkte fra legen: "Du var STYGGDÅRLIG og vi balanserte hver dag på en knivsegg for hvor langt vi turde å strekke ditt liv i forhold til en forløsning! For ditt liv var helt klart i faresonen hele denne perioden, og hver dag hvor kroppen din hang sammen var en gave som vi alle gledet oss over, og som brakte oss enda en dag nærmere sikker sone for de to små.". Det faktum at St.Olavs ikke har mer enn 1-2 slike alvorlige tilfeller hvert år gjorde at leger vi faktisk ikke hadde truffet en gang, faktisk hadde oversikt over hvordan tingene tilstand var igjennom hele forløpet. "Det var nok ingen som egentlig trodde at dette skulle en lykkelig slutt" var vel den ærligste omtalen av Eldbjørgs situasjon som vi noengang har fått.

Som dere sikker nå har forstått så var fokuset på dagens møte helt og holdent på Eldbjørg og hennes helse. En lang journal forteller om noen turbulente uker. Men da er det også så utrolig moro å kunne se på tiden etter fødselen, og se hva resultatet ble! Vi har to skjønne små som i menneskelige øyne nok ikke skulle fått sett denne verden. Er ingen tvil om at de 5 ukene vi lå til observasjon var essensielle for deres nåværende gode status, så vi er glad for at legene turde å tøye strikken så langt.

Etter samtale med legen så måtte vi jo bortom observasjonsposten hvor vi lå de 5 ukene og traff heldigvis på en av de som hadde oss mest den tiden. Var trivelig for de også å se Savannah tror jeg. Sa vel ikke det i starten, men Hedda plasserte vi på sykehuset i morges. Er ikke tiden for henne å dra til Trondheim enda. Så det var kun Savannah vi hadde med for å vise frem :-)

Vi drar ikke innom St.Olavs uten å stikke innom Nyfødt intensiv! Må jo selvsagt innom der hvor våre største helter holder til!! Er alltid spesielt å gå i de gangene, og gjennom de dørene vi gikk alle de dagene/ukene/månedene vi var innlagt. Og denne gangen så var faktisk to av våre kontakter på jobb!! Kjempetrivelig å treffe dere igjen Tonje og Karin! Må bare ærlig innrømme at jeg fikk en klump i halsen og en liten tåre i øyekroken da de to sprudlende damene tok imot oss. Er dere evig takknemlige for det dere har gjort for oss, og det er en ære å komme og treffe dere igjen. Savannah var våken og lurte svært på hvem disse to var. Syntes nok at det var noe kjent med de...

Vel hjemme dro vi til sykehuset og hentet ut Hedda igjen. Hun hadde hatt en fin dag, og pludret ivei med sykepleieren som passet henne da vi kom. Benyttet da anledningen til å veie de to jentene, og som vi hadde ventet så hadde Savannah fortsatt sin gode vekstkurve og lagt på seg 300 gram siden sist. En fin og jevn øking. Hedda hadde derimot ikke lagt på seg så mye. Bare 100 gram, og det er for lite på 14 dager. Kan ikke bare være gulpingen som er årsaken til dette, så nå må vi prøve å øke på litt med maten. Spent på å se om det vil resultere i enda mer gulping, men vi må forsøke. Har i skrivende stund fått to måltider på 100ml (mot 95ml tidligere), og det har faktisk gått bra. Så vi får se om vi får henne inn på en enda bedre vokstkurve etterhvert.

Mens vi var i byen hadde kommunen hatt et møte med nattevaktene, så nå er turnus ut i midten av juli på plass. Godt! Juli er jo feriemåneden fremfor noen, så vi er klar over at denne tiden kan bli problematisk. Vi får se om det ordner seg etterhvert. Strålende fornøyd med at de fleste vaktene er besatt frem til den tid i alle fall.

En innholdsrik dag går mot natt. Murer har lagt ferdig gulvet på badet med flis og nattevakten har ankommet. Tiden for skjønnhetssøvnen er her. Skjønnhetssøvn - det høres så fint ut. Tror heller vi kaller det "tiden for helt essensiell hjerne og kroppsavslapning". For nødvendig - det er det!

lørdag 17. mai 2008

17. mai!!


GRATULERER
MED DAGEN
ALLE SAMMEN!!

Dagen ble feiret sammen med mormor og ett søskenbarn, og når vi nå snart skal legge oss så er det med magen full av kaker og snavvel av dimensjoner. Noen som snakket om sukkerkick? Har avsluttet med en mengde chips sånn at magen også har noe salt å jobbe med... Bra det ikke er sånn hver dag ja!

Men nasjonaldagen har vært strålende her på Levanger! Forventet egentlig ikke at den skulle være så mye annerledes enn 16.mai eller 16.mars for den saks skyld, men det ble den faktisk. Barnetog og borgertog i sentrum ble droppet til fordel for vårt eget lokale tog opp fra huset og en liten tur bortover veien. Med vogna pyntet opp med flagg og sløyfer, gikk vi, mormor og søskenbarnet i vårt eget lille tog. Var stas det også! Fikk til og med snakket litt med en rev som satt ved veien, og det tviler jeg på at vi ville truffet på i et vanlig 17.mai tog.

Vel hjemme satte søthungeren inn for fullt og bløtkake, marengskake, sjokolademoussé og wienerbrød gikk ned på høykant! Etter å ha spist oss halvt fordervet var det tid for fotosession igjen. Og Savannah hadde virkelig forstått (!) det med flagg og flaggvifting, mens Hedda var lei hele dette oppstyret og ville egentlig bare slappe av istedet...

Det ble en annerledes 17.mai feiring siden vi ikke fikk være nede i gatene og se togene, men det blir nok en annen gang. I år var dette rett måte å feire nasjonaldagen på. Tror nok ikke jentene kommer til å huske sin første 17.mai, men vi har i alle fall dokumentert det med både bilder og video!

Ønsker alle en god feiring videre ut i de sene nattetimer. Og til alle dere russ: Snart er denne feiringen over og den harde eksamenstiden venter. Lykke til! :-) :-) Jammen glad jeg er ferdig! ;-)

fredag 16. mai 2008

Dag 172

Ja da får jeg prøve hvordan det er å ha nattevakt selv. For i natt ble nattevakta vår syk så dermed stod vi der uten hjelp. Potensielle vikarer var heller ikke tilgjengelige, så da var det ingen annen utvei enn å ta denne natta selv. Men det går bra foreløpig! Nå er ikke klokka mer enn 0230 så det er langt igjen, men Hedda har oppført seg eksemplarisk og bare sovet, sovet, sovet... Og det skal nok jeg gjøre i morgen når svigermor kommer. For det ble den eneste løsningen nå. Må sove litt jeg også, så da må noen andre hjelpe Eldbjørg litt. Blir nok greit ja.

onsdag 14. mai 2008

Dag 171

I dag fikk vi besøk av helsesøster. Hun hadde et hjemmebesøk for å se hvordan Hedda og Savannah hadde det. Hun ble jo også utnevnt til koordinator for Heddas ansvarsgruppe så dermed ville hun gjerne ha en liten oppdatering på status for nattevakter og BPA. Tror hun også syntes det var greit å sett jentene. Savannah smilte til henne også, så hun husket sikkert ikke hva hun gjorde sist de møttes (da hun selv fikk vaksine... og likte det IKKE!). Det blir nå snart tur for Hedda å vaksinere seg også. 2 måneder for seint egentlig, men de setter ikke vaksiner mens barna er syke, så derfor ble det utsatt for hennes del.

Så kom det en tekniker fra Hjelpemiddelsentralen med kameraovervåkingen til Hedda. Tekniske duppeditter som gjør at det klør i fingrene til pappa'n... :-) Tanken er nemlig den at Hedda skal sove i ro og fred på et soverom, mens nattevakten befinner seg på et tilstøtende rom. Og for å til det så er første skritt på veien å på plass kameraene. Tja... Første skritt vil kanskje være å ha ferdig rommene som skal brukes da... Men de er SNART ferdige så...

I tillegg til at nattevakt skal kunne være i et annet rom så gjelder dette også oss som foreldre. Det å kunne gå på vaskerommet for å henge opp klær, eller gå en tur på verandaen er pr i dag ikke mulig da vi dermed ikke får sett eller hørt Hedda. Her duger ikke en stasjonær video-overvåking heller, så her skulle teknikeren undersøke litt mer for å med seg lyden av pulsoksymeteret også. Tekniske løsninger finnes nesten alltid. Det er bare å finne de...

Hvordan går det så med Savannah midt oppi dette Hedda-fokuset? Joda, vi skal ikke glemme henne heller nei. I går rullet hun seg rundt selv for første gang. Det vil si, fra mageleie og over til ryggen. Sikkert den enkleste veien, men uansett. Det er dog en rotasjon på 180 grader så jeg er stolt! Tror nok at Hedda også kommer etter ganske snart, for hun er likeså urolig på stellebordet som Savannah.

Hvordan går det med Hedda? Tja, hvordan går det egentlig med Hedda? Hun har det ganske så greit ser det ut som! Trives godt, sover og spiser. Har sine våkne øyeblikk, og hvis de sammenfaller med Savannah sine så ligger de sammen og koser seg. Men ofte så sover den ene når den andre er våken og motsatt. Det ser uansett ut til at Hedda generelt er mer interessert i Savannah enn Savannah er interessert i Hedda. Det kan nok være en årsak at Hedda slår og kliper henne i ansiktet... Begge er svært fasinerte av ansikter, og fokuserer godt og lenge på et ansikt når det dukker opp i deres synsfelt.

Hedda holder ellers i hovedsak ganske godt på maten. Vel og merke hvis vi bruker lang tid på måltidene, lar henne ligge ganske skrått og lenge, og hvis vi ikke snur noe på henne under de etterfølgende 2 timene. Hun kommer av og til med store gulpemengder ja, men ikke til hvert måltid, og heller ikke mange ganger under hvert måltid. Så det går fremover! Hun ønsker fortsatt ikke nærkontakt med puppen, så sonden er en god venn for å i seg føde. Blir spennende når vi i neste uke skal veie henne. Tror hun fortsatt følger en fin vekstkurve, men en kan jo aldri være sikker.

Hvordan går det så med huset? Tja, det er færre som har spurt akkurat det spørsmålet, men til de som lurer: Det går fremover! Badet har nå fått nødvendige doser membran, så i løpet av neste uke så er nok en del flis på plass. Taket er jo ferdig så dermed er det ikke mye mer enn fliser og rørleggerutstyr som skal på plass der. Skal bli kjempebra! Kjellerstua tar også form, og her er det elektriker som må trekke litt rør før veggene isoleres og lukkes. For det er faktisk heller ikke så lang tid her før vegger og tak er på plass. Helt utrolig å ha så gode venner som stiller opp og hjelper til, for vi er selv ganske låst opp til å passe de to små. Men for all del. Snekker og murer fikser brasene selv uten innblanding fra oss!

17. mai nærmer seg og vi har store planer om å dra en tur ut på verandaen da og vifte med flagg og rope Hipp, Hipp, Hurra!!! Får se om planene blir realitet også :-)

søndag 11. mai 2008

Dag 168 - Pinse

Pinsen er over oss uten at vi har merket så mye av det. Er ikke så stor forskjell på helg og ukedag lenger her. Bare at vi i dag har kunnet slappe av mellom slagene uten å måtte tenke på alt som egentlig skulle vært gjort. De tankene får vi heller komme tilbake til på tirsdag. For huff, det blir mye ugjort. Men Hurra! For vi får være sammen med våre to små!! Og også i dag har vi hatt en kjempefin dag! Kan nesten se ut som om vi har funnet resepten på å få Hedda til å bevare maten nå. Nemlig å la henne ligge stille. Får inhalasjon før hun legger seg på brystet mitt til 9-måltidet. Der ligger vi sammen frem til måltidet er over og til maten har sunket godt ned - dvs. til kl 12. Så får hun leke litt sammen med Savannah, og kose seg, før 13-måltidet starter. Og sånn går no dagan. Men det ser faktisk ut til at hun da beholder maten, så da er det verdt all den tid tar!

Så var det noen som spurte om forskjellen på korrigert alder og kronologisk alder. Utfyllende forklaring gav jeg vel tidligere, Dag 95, i februar. Men til opplysning så blir de nå altså 6 måneder (kronologisk alder) den 24. mai, mens de den 20. mai blir 3 måneder iht korrigert alder. Kun en måte for å forstå deres utvikling bedre, men også en regnemåte som vil bli fulgt frem til skolestart i alle fall. Så da var det oppklart.

Nattvakta har kommet også i kveld, så nå er det tid for å sove. Har vel funnet ut det at vi må benytte anledningen til å sove så raskt nattvakta har kommet i hus for å få energi nok til neste dag. Så da får vi bare si God natt igjen!

fredag 9. mai 2008

Dag 166

Her er vi trådløse samlet!


I går var det tid for sondeskifte og O2-brilleskifte, og da er det jo obligatorisk bilde av begge to, trådløse! Denne gangen hadde de også samme klær og var i godt humør begge to, så da ble jo bildet kjempebra! Nå skal det i rettferdighetens navn sies at Hedda ikke akkurat var i godt humør da vi skulle skifte sonde og brille, men det går jo over, og er noe som må gjøres. Er en nøyaktig med å legge hudplaster under hele tapen over sonden og nesebrillen så går det som regel greit å fjerne og legge ny, men Hedda er generelt ikke så glad i at noen berører tapen i ansiktet hennes. Så det blir en del gråt og tårer, men med en fast og kjærlig hånd fra mamman så gikk sonden fint ned. Og denne gangen la vi ned en silikonsonde, så den kan ligge i 4 uker før vi må skifte igjen. Den andre sondetypen skal jo byttes etter hver 3. dag, så hvis ikke Hedda river opp sonden så blir det lenge til en må gjøre dette igjen.

Men det var en merkelig sak vi oppdaget under selve sondeskifte. Savannah lå på kjøkkengulvet og pludret med dokka og lekene sine, og normalt så bryr hun seg ikke så mye om Hedda bråker litt. Men da Hedda råskrek i forbindelse med sondeskifte, så begynte Savannah også å skrike og vri seg. Hun ble rett og slett opprørt og lei seg på en helt annen måte enn vi noengang tidligere hadde sett. Jeg har jo hørt det før at en kan bruke den ene tvillingen som "mål" på hvor ille gråten til den andre tvillingen er. Hvis den ene gråter og den andre ikke bryr seg om det så er det ikke så ille, men hvis den ene tvillingen gråter fordi den andre gråter så er det noe skikkelig. Dette har vi bare hørt om før, og aldri sett det. Men det kan virke som om vi fikk oppleve det i går ja. For Savannah ble også nesten utrøstelig da Hedda gikk helt i staver under sondeskiftet. Så båndene mellom de to er nok langt sterkere enn vi noensinne kunne trodd.

Dagen i dag har forløpt fint, og Hedda har ikke hatt noen store gulpeperioder før på slutten av dagen. Det aller beste er uansett at hun faktisk forsøkte å amme litt. Ikke det at hun suger på puppen, men hun brekker seg ikke når hun får den i munnen, og svelger unna litt av den melka som kommer. Det er jo ikke snakk om så mange dråper/ml, men alt er mye bedre enn ingenting! I tillegg hadde vi besøk av fysioterapeaut for å gi Hedda litt massage og behandling. Det var veldig greit å få snakket litt med henne, og greit å få høre litt om milepæler ang den motoriske utviklingen. For all motorikk blir beregnet utifra korrigert alder. Så når det gjelder det å samle føtter og hender så kan vi ikke sammenligne med en baby født til termin og som er like gamle som de to små er nå. Fysio-stunden forløp helt greit og Hedda var veldig godt fornøyd, samt at vi foreldre lærte en del smarte triks. Så får vi fortsette med babymassage i tiden frem til neste fysio-besøk. Men når Hedda og Savannah setter såpass stor pris på det, så er det ikke noen stor sak å gjøre dette. Et godt smil er mer enn nok betaling!!

Denne dagen har virkelig vært en fin dag! Og nå er det helg sier folk. Jeg kan nok sette ganske mye på at morgendagen ikke blir så annerledes enn dagen i dag, så for oss så går helg og hverdag nå i ett. Men til dere andre: God Helg!

onsdag 7. mai 2008

Dag 164

Da var første natt med en nattevakt i hus overstått! Og det gikk faktisk utrolig bra!! Jeg er nesten overrasket, men det har nok noe med det at vi var så innstilt på at det skulle være en ekstra person her i huset så vi tenkte ikke noe mer over det. Vi la oss og sovnet på flekken! Våknet ikke til et eneste pling fra Hedda, eller noen smelling med dører. Vi sov rett og slett igjennom hele natta alle sammen! Savannah gryntet til litt rundt halv sju, mens Hedda hadde våknet rundt 05-måltidet. Dog hadde hun sovnet rett etterpå. Skal si vi har greie barn!! Men det var også utrolig godt å få sove uten å ha en eneste bekymring for de to som var på stua.

Nattvakta har også kommet i kveld, og denne gangen er det faktisk en av hovedkontaktene til Hedda som har tatt på seg litt ekstra og skal passe henne. Så i natt er vi i alle fall ikke noe engstelig. Vi har nok generelt vært veldig heldige som har fått nattevakter som vi kan stole på og som vi godt eller delvis kjenner fra før. Betyr en del det siden vi overlater ansvaret for Hedda hos de. Men det går nok så greit så!

Og jammen ser det ut til å ordne seg med nattevakter også de nettene vi i utgangspunktet ikke hadde noen. Så nå er det 1 natt i hele mai som ikke er besatt. Knallbra! Det er bare for oss å finne ut hvordan vi skal håndtere BPA'en nå. Blir nok et møte med kommunen i neste uke for å kartlegge hvordan vi gjør dette.

Litt status på de små også. Hedda hadde voldsomme sprutbrekninger rundt det første måltidet i dag, men resten av dagen har vært fin. Vi er spent på om dette er noe som bare skjedde i dag, eller om det er noe vi kan forvente fremover. Time will show. Savannah på sin side spydde ut pappa'n tre ganger i dag... Og stolt som en hane...høne over det. Jammen sa jeg datter..... Begge har ellers vært topp i hele dag. Regner med at det går godt i natt også.

tirsdag 6. mai 2008

Dag 163 - Utskriving av Hedda!!

Da var den store dagen her! En ny epoke har startet. Vi har nå blitt en hel familie på heltid!! :-) For i dag ble Hedda utskrevet fra sykehuset. Skal si vi var raske til å heise flagget i morges! Det var spesielt å si farvel til avdelingen, men samtidig så vet vi jo at vi sånn innimellom kommer tilbake, for Hedda skal jo på enkelte kontroller i ny og ne. Dermed var ikke dette en veldig gråtkvalt avskjed. Vi gikk nok mer som i en lykkerus der vi samlet sammen alle Heddas personlige eiendeler, fikk den siste resepten, litt forbruksmateriell vi manglet og fikk noen gode ord fra sykepleierne. Nei, det var alt i alt en fin "sermoni" som Savannah også nøt til det fulle. For vi måtte jo veie henne også nå når sjansen var der, og når vekten var tatt så tok sykepleierne hånd om henne. Var nesten ikke så vi fikk henne med oss igjen :-) Vekten til Savannah var forøvrig på 5080 gram i dag, mens Hedda var 4455 gram. De hadde også målt lengden på Hedda i dag, og funnet den til å være 53,5 cm! Nesten utrolig siden vi for et par dager siden målte Savannah, og hun var da 56 cm! Nå skal det sies at det ikke var helt den samme "måledingsen", men vi stoler på tallene allikevel. Hedda ligger så absolutt ikke på latsiden, og vokser alt hun er kar...jente om!

Ellers var dette en litt hektisk dag for Hedda. For ikke bare var det dag for utskriving. Det var også dag for å ta ultralyd av hoftene. Nå lå ikke Hedda bare i seteleie før fødselen. Hun var rene turneren og skiftet leie oftere enn vi skifter sokker... Men allikevel ville de ta en sjekk for å se at alt så greit ut, og det var det! Så nå står det kun igjen en hørselstest. Det skulle egentlig også bli gjort før utskrivelse, men hadde blitt glemt. Så vi får ta oss en tur inn igjen om en uke for å sjekke dette. Hun skal nok også helt sikkert inn til St.Olavs Hospital for en ekstrasjekk av ørene, men det får vi vente med en stund.

Mens vi pakket ned alt og forberedte oss på å dra hjem, så ble senga til Hedda levert på døra. Heldigvis var mormor her og stelte huset, og kunne dermed ta den i mot. Og det ser virkelig ut til å være en fin seng! Det aller viktigste er jo å kunne heve/senke den fordi den nok vil bli brukt av personell i svært ulike høyder (hvorfor er egentlig de aller fleste sykepleierne under 1,50??), men det er også godt å kunne flytte med seg senga (står på hjul) og kunne heve bunnen slik at hun får ligge i skrå. Nei, dette så ut til å være ei fin seng, og Hedda kommer nok til å sove godt i den.

Vel, så kom vi hjem. To små, søte bamser med hvert sitt flagg!


Måtte jo feire denne hendelsen med en kake, og det var hyggelig at farmor og farfar stakk innom en tur også. Ble litt jobbing med kjellerstue og bad i dag også, så det går jo fremover på den siden. Selv om pengboka nok ikke synes at dette går så særlig fremover... For primer og membran, stendere og lekter - huff, det koster noen kroner. Men hva gjør man ikke for å få rommene ferdige og klar til bruk for Hedda?!! Skal bli utrolig godt når alt er på plass slik at rommene kan tas i bruk.

Så nærmet klokken seg 2230 og nattvakta banket på døren. Var spesielt å få besøk som faktisk skal jobbe her hjemme, mens vi sover. Men det føltes overraskende greit ut! Etter en gjennomgang av huset og en omvisning på hvor nødvendig utstyr var å finne, så kom tiden for å si "God natt!". Var en herlig følelse å IKKE måtte levere Hedda på sykehuset, men heller kunne legge henne ned i sin egen seng her hjemme. Så nå ønsker vi bare nattvakta og Hedda en god natts søvn. For nå er tiden inne til å legge seg og sove! God natt! Og HIPP HIPP HURRA for at vi nå har fått Hedda hjem!!!!

mandag 5. mai 2008

Dag 162 - Siste dag før utskriving!!

Ja, dette har virkelig vært litt av en dag. For fra kl 9 til 16 i dag hadde vi opplæring med 3 av nattevaktene. Dessverre fikk ikke alle til å møte i dag så det blir nok et par runder til med opplæring, men det var i alle fall en god start! Ansvarlig for saksbehandlingen hos kommunen kom også og hadde med seg det endelige vedtaket, så nå har vi det sort på hvitt at vi får nattevakt på 9 timer hver natt, samt BPA (Brukerstyrt Personlig Assistent) på 11 timer i uka. Dermed er det klart at nattevakta starter kl 2230 og varer til 0730, f.o.m. i morgen, tirsdag 06.05.08! Så i morgen tidlig henter vi Hedda hjem, forhåpentligvis for godt, og det skal bli veldig rart, men godt! Var ganske mye som ble avsluttet i dag slik at utreisen i morgen skal gå raskt og greit.

Savannah vil også forberede seg på å ta imot søsteren, så i kveld var det gjennomgang av garderoben for å finne det riktige hente-antrekket :-)


Fikk samtale med legen i dag ang. PEG/knapp vs. sonde og fikk avklart at vi skal forsøke sonden i ca to måneder til før vi på nytt vurderer å endre ernæringsmåte. Dette er i hovedsak pga alderen hennes, men også for å se om denne vegringen mot mat i munnen kan gå over hvis hun får litt mer tid. Blir spennende å følge med på denne utviklingen.

Men nå gjøres de siste forberedelsene til å ta hjem Hedda i morgen tidlig. Det skal bli flott!!

søndag 4. mai 2008

Dag 161

Helga er over og mandagen nærmer seg. Mandagen hvor vi skal ha første runde med opplæring av nattvaktene! Blir spennende å se hvor mange som har mulighet til å komme og likeså om de som er satt opp til de første vaktene neste uke faktisk kan gå de! Saksbehandler ved kommunen kommer også for å gå igjennom den oppsatte turnusen for mai, så det blir spennende! Kanskje er dette siste kvelden vi kjørte Hedda inn til sykehuset for nattepass!! For også i kveld ble underleppa "si" da hun kom frem til sykehuset og ble pakket ut av "bamse-dressen" sin. Ikke enkelt for mamma'n å forlate henne når hun tydelig gir uttrykk for at hun ikke vil at vi skal dra... Må derfor bare tenke slik at det nå snart er over. Kanskje, kanskje, kanskje...

Helga har jeg vel oppsummert tidligere, men dagen i dag har forløpt fint. Hedda fortsetter med sine gulpe-serier, og det virker som om hun rett og slett blir "styggmætt"! Skal ha en samtale med legen i morgen for å høre om det er noe vi kan gjøre med dette. Men det er i morgen. Vi skal nyte avslutningen på denne dagen ved å tenke på at vi alle fire fikk en fin og god trilletur i vårværet, samt at både Hedda og Savannah fikk bade. Hedda var svært uvel og urolig FØR vi badet henne, men så raskt hun kom opp i vannet så virket det som om alt var glemt, for da var alt bare herlig! Tommelen opp for TummyTub!!

lørdag 3. mai 2008

Dag 160

Må trekke pusten litt innimellom. For de to siste dagene har vi hatt besøk av farmor og farfar, og en tante, samt en snekker. Så det har både vært barnepass og ryddehjelp, samt snekkering i disse to dagene. Resultatet er helt utrolig! Vi har klart å bli ferdige med grunnarbeidet på Heddas bad, så nå er det klart for murer til å legge flis m.m. I tillegg har vi fått ryddet ut kjellerstue og isolert den, så nå er det klart for oppstart for snekkeren sin del der også. Og dette bare på et par dager! Normalt, hvis jeg skulle gjort dette selv, så måtte det ha vært etter at vi hadde levert Hedda på sykehuset, og det kunne da fort å blitt mange seine nattetimer. Men nattas søvn har blitt så vesentlig (er dette fordi man har blitt gammel mon tro? Eller bare noe som følger med det å være småbarnspappa...) at sein nattejobbing med snekkering osv. ikke er særlig aktuelt.

Vel, vi blir ikke ferdig til Hedda kommer hjem, men vi kan ha kommet et langt steg videre! For det ser fremdeles ut som om hun nå blir utskrevet fra sykehuset enten mandag eller tirsdag. Med forbehold om endringer! Vi går uansett rundt og gleder oss til å kunne være hjemme på heltid alle sammen! Så da får vi fortsatt lene oss på venner og kjente for å få bistand til å
gjøre ferdig bad og kjellerstue. Det blir Hedda!!

Og joda, det må jo bli et bad på lille vennen når hun er hjemme. Og med haugvis av bilder, så må en jo klare å fange et smil :-)


Savannah ville gjerne også se hva Hedda holdt på med. Elller skal vi si det slik at vi voksne gjerne ville at Savannah skulle se på hva Hedda holdt på med... Uansett så var nok Savannah egentlig mer fasinert av vannet, enn av Hedda. Kan vi ane en liten misunnelse her? "Jeg vil også bade!!!"...


Litt status for de to små må også være med. Det er jo tross alt deres blogg! Savannah har det helt topp. Hun spiser fortsatt over evne, og får dermed ofte vondt i magen. Men det er jo ikke akkurat noen stor sak. Hun er i topp form, og veldig fokusert på alt og alle. Hedda er også i fin form, men sliter litt med en god del gulping og oppkast. Er noe som irriterer ett eller annet sted, så dermed kommer det både slim og mat i skjønn forening ut av den lille munnen i ny og ne. Og vi vet jo alle at det ikke er så veldig trivelig når vi er dårlig og må kaste opp. Hedda gjør det ganske ofte dessverre, men mange ganger stopper det også i munnen slik at det ikke kommer ut over klær o.l. Denne gulpingen er en utfordring når vi ikke vet hva den egentlig skyldes, så vi får bare holde øynene åpne og forsøke å sette ting i sammenheng.

Hedda har ellers kuttet ut ett måltid, og er nå nede i 6 måltider pr dag. Dermed blir hvert måltid også større, men hun får da litt lengre tid mellom hver gang hun skal spise. Virker fornuftig akkurat nå i alle fall, men får se litt på hvordan hun takler den økte matmengden. Hun tar fremdeles ikke noe særlig mat i munnen, så sonden er god å ha. "Knapp" blir ikke vurdert av legene enda da hun er for ung. Vi får se hva fremtiden vil bringe. Mat er forsåvidt ganske viktig så vi får håpe det ordner seg etterhvert.

torsdag 1. mai 2008

Dag 158

Puh, hvorfor har ikke døgnet mer enn 24 timer??? Kan jammen spekulere noen ganger. Men sånn til syvende og sist så er det nok viselig innrettet. For med f.eks. 3 timer ekstra så hadde nok noen bare sovet 3 timer til, mens andre hadde jobbet 3 timer ekstra. Og hva hvis de 3 timene hadde blitt lagt til på natta? Da hadde det ikke vært like populært med nattvakter. Ser for meg ei nattvakt på 13 timer....

Men apropos nattvakt. Det ser virkelig ut til å ha løsnet for oss nå, så Hedda kommer nok mest sannsynlig til å bli utskrevet i neste uke!!! Er litt vanskelig å si om hun rent teknisk kommer til å bli utskrevet eller bare ute på perm, men det som i alle fall ser ut til å være mer sikkert, er at hun får være hjemme her på natta også!! Skal bli utrolig godt, samtidig som det skal bli rart å ha et annet fremmed menneske (les: nattvakta) tassende rundt om i huset på nattestid... Nå skal det sies at de som sannsynligvis kommer til å gå nattevakter i hovedsak er omgangsvenner og arbeidskollegaer fra sykehuset, men det blir allikevel rart å gå å legge seg når det er noen andre i huset... Men det blir nok en vanesak, for det beste ved det er jo at Hedda får komme hjem på fullltid! Vi hadde jo et planleggingsmøte med kommunen og de fleste av de aktuelle nattevaktene, og utifra det møtet ble en foreløpig turnus satt ned, og snøballen har virkelig begynt å rulle (og det på mai!!! :-) !!!)

Nå når vi snart kan telle timer og ikke dager/uker til Hedda kommer hjem på fulltid, så kjenner vi også at vi blir enda litt mer stressa. For er alt på plass? Både i hjemmet og fra sykehuset sitt hold? Hva skjer hvis vi mangler nattevakt? Er det en "retur-mulighet" for å komme inn på sykehuset igjen, eller kan det løses på andre måter? Hva med oppfølgingen av oksygenbehovet og matingen? Osv. osv. osv.... Utrolig mange spørsmål som trenger seg på, men som vi vet at vi etterhvert kommer til å få svar på. Er bare vanskelig å få alle svarene servert på sølvfat samme dag som det blir klart at vi starter nattvaktsordningen.

Men så er det kanskje noen som lurer: Hvordan går det med badet? Skulle ikke det være ferdig til Hedda kom hjem? Og joda, det skulle helst vært det, men sånn blir det ikke. Dermed blir nattvakten- og Heddas base på stua så lenge. Dette er kun en midlertidig løsning, men det tar tid å gjøre ferdig et bad. Har lagt nesten alt av gips på veggene nå, så det nærmer seg veldig tid for flislegging, men det er heller ikke gjort i en håndvending. Så dermed er det godt at badet ikke MÅ være ferdig for at Hedda skal komme hjem. Seng og stellebord osv er derimot av større viktighet, men det ordner seg også!

Har nå fått besøk av farmor og farfar, og skal sammen på slektstreff i morgen, 1.mai. Selvsagt ikke Hedda, men Savannah får kanskje bli med. Beskytter jo som tidligere sagt henne også veldig, så det er nok ikke sikkert at hele slekta får se henne i såfall, men det får bare så være. Hedda først.

Nå begynner øynene å sige igjen. En hektisk dag, fra tidlig morgen til seine kvelden/natta, nærmer seg slutten. Vi har hjemme sover snart veldig godt, og vi håper Hedda også får ei god natt søvn. 5-6 dager til hun er hjemme!!! Vel å merke hvis ALT går etter planen (og hvem har vel egentlig noensinne opplevd at ALT har gått etter planen...). Vi satser og håper!

baby growth
babies