CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

lørdag 30. august 2008

Dag 278

Da var det tid for noen bilder igjen! Det blir jo noen i løpet av dagen, men er ikke sånn at alt skal ut på web da. Men i dag monterte vi tripp-trapp-stolen til Hedda også. For vi testet henne i går, og hun satt faktisk ganske så stabilt. Støtter opp litt ekstra på sidene så gikk det helt greit. Hun holder nå hodet ganske så bra, så derfor monterte vi hennes stol også. Og det var tydelig at hun likte å komme litt mer opp (kjedelig å ligge på ryggen hele tiden også!), og lykken var komplett da hun fikk noe å bite i. Tennene er nemlig også på full fart igjennom for Hedda sin del også. Bare 1 tann som er helt igjennom foreløpig, men etter størrelsen på andre kuler i gommene så er det bare et tidsspørsmål før tanngarden er fylt opp... Da er et lite knekkebrød perfekt å tygge litt på. Ikke går det i oppløsning (før det etter en god stund er bløtt opp kraftig av spytt...) og det er ganske hardt. Men det er tydelig at søsteren ikke synes noe særlig om at det kun var Hedda som fikk dette... Så hun fikk en etterpå hun også da.


Postdama kom på døra i dag og hadde med seg en pakke hvor innholdet var stilet til jentene. Og da fikk vi nok en liten pekepinn på hvordan juleaften vil bli i år... Stolte jenter med hver sin pakke!


Hedda er tydelig fasinert og i full gang med å få av båndet sånn at en kan angripe selve pakken.


Mens Savannah tar det hele litt mer med ro og er i utgangspunktet mer enn godt nok fornøyd med å få selve båndet...


Etter iherdige anstrengelser og mye prakk så er Hedda igjennom papiret og kan ta en litt nærmere titt på innholdet. Er formelig så en hører henne si "Næææ, gåttt i slag ja!!".


Og Savannah? Er fortsatt mye mer interessert i papiret og båndet...


Med LITT bistand fra mamman og pappan så kommer jentene seg inn i gavene, nemlig tykke gode stikka dresser som kommer til å bli kjempegode å ha i vinter! Litt stor enda, men det passer jo godt. Takk til avsenderen/ene!! :-)


Fikk besøk av bestefar i dag også og det var jo veldig trivelig. Og Savannah viste seg fra en av sine bedre sider! Litt mye lys her men dog. Et blidere fjes skal en vel lete en stund etter :-)

fredag 29. august 2008

Dag 277

I går var vi på veiing og kontroll på sykehuset. Var utrolig spente på hvordan det hadde gått den siste uka for Hedda. Men det var Savannah som var først ute, og jammen hadde hun passert 7kg! 7050 gram for å være nøyaktig, og 63 cm lang. Så var det Hedda sin tur, og da vekta viste 5470 så ble vi bare utrolig overrasket og glad! For det er en økning på 260 gram på litt over ei uke!! Det er en enorm økning i forhold til de tidligere ukene, og en utrolig lettelse for oss foreldre. Hun hadde øyensynlig forstått at det er viktig å vokse i bredden også, og ikke bare i lengden, for nå var hun 61,5 cm. Slike lengdemålinger blir uansett ikke helt korrekte da det er store variasjoner på hvor lange de selv ønsker å være når en trekker i føttene... Men de har i alle fall begge en fin utvikling. Men dette er vel bortimort første gang at Hedda har gått opp mer enn Savannah i vekt! Ikke sikkert det fortsetter slik, men vi setter pris på denne målingen i alle fall. Samle sammen høydepunktene og glede seg over de!

Pappa'n var ellers på salg i går. Eller oppstart-av-ny-Elkjøp-butikk-kø som det også kalles. En helt merkelig opplevelse. Men etter vel 2 timer i kø så fikk jeg tak i det jeg var på jakt etter. Nei, sånne salg skal jeg overlate til andre. Dog mer moro når det elektronikk en står i kø for å få tak i da :-) Tenkte ikke at trauste nord-trøndere var så hypre på slike butikk-oppstarter, men det var nok noe med start-tilbudene som lokket. Å stå sammen med mange hundre mennesker i påvente av at butikkdørene skulle åpnes kl 07 er ikke noe jeg nødvendigvis vil gjøre igjen. Men, men. En opplevelse rikere der! (og noen kroner fattigere...)

tirsdag 26. august 2008

Dag 274


I dag har Hedda og Savannah fått hver sitt epletre! Savannah ville absolutt være med og ta ut det beste selv, men sovnet før utvelgelsen... Så da får vi håpe de blir fornøyd med valget vårt.

Jentene fikk seg hver sin tripp-trapp-stol i helga. Hedda er ikke stødig nok enda til å sitte der, men Savannah fant seg raskt godt til rette!


Men selv om Hedda ikke får sitte der enda, så betyr det ikke at hun ikke har lyst... Ser ut til at hun egentlig misunner Savannah litt her. Men samtidig vet hun jo at hun da får sitte mer i fanget til mamman og pappan da siden Savannah sitter i stol, så kanskje er det ikke så ille allikevel :-)


Savannah har på sin side nå virkelig fått øynene opp for at det finnes annen mat her i verden enn morsmelk. For både grøt og middagsmat går nå ned på høykant! Og faktisk har hun begynt å like vann også, så nå går mamman nesten konstant med melkspreng... Har plutselig ikke blitt så interessant med mormelk lenger, FORUTEN på natta... Da duger ikke vannet og flaska lenger. Vel, dette kan sikkert endre seg igjen etterhvert. For rutiner og vaner er til for å endres virker det som...


Så må vi bare ta med et par tøffe bilder til. For det er ikke hver dag en fotoseanse ender med at begge to ser slik ut :-)


Og som vanlig så kan ikke disse to sitte helt stille og bare smile når fotografen står foran. Savannah bare MÅ forsøke å rive av Hedda øret, selv om det aldri har gått før. Man vet jo aldri...


Og så en skikkelig gla'nyhet til slutt. ENDELIG har det gått hull på gommene til Savannah! Ser så vidt i to små tenner der nede. Og kjenner de godt med fingeren nå. Også hos Hedda kan vi såvidt øyne to små hvite prikker så om litt så dukker de nok opp der også. Tøft!!

mandag 25. august 2008

Dag 273

På besøk hos farmor og farfar i dag! Første gang Hedda og Savannah var der, og første gang de har kjørt så langt i bil. Generelt første gang i dag!! Og det har faktisk gått veldig bra. Måltidene til Hedda kom en del på utur i dag da, men det retter seg inn i løpet av natta. Og litt uroligheter fra begge jentene må en jo regne med når det er nye omgivelser, nye lukter, "nye" mennesker, ja kort sagt alt annerledes enn hjemme en vanlig dag. Men begge jentene koste seg og hadde en fin dag. Litt skeptiske i starten, men det gikk over etterhvert. Så hvis begge sovner også snart nå så kan vi vel konkludere med en vellykket dag! Dog var det en del "uro" i baksetet hele veien fra Stjørdal og hjem... Med ei som hyyyler av full hals, og ei som gråter så tårene spruter samtidig som oksygenmetningen går bananas og pulsen nærmer seg 200, så er det bare å vrenge opp TOTO på anlegget og kjøre det remmer og tøy holder. Ante ikke at en fra forsetet kunne være så akrobatisk for å få på plass to sett smokker og holde i ro fire hender og føtter. Tror vi må kontakte Arnardo for deltidsjobb... Hjem, kjære hjem. Og når blir det stille i baksetet? Jo, når vi har kommet så nærme at vi kan skimte huset... Akk, ja. Litt langt for en liten tass første gang de skal kjøre over 2,5 time i bil, men heldigvis var dette kun på vei hjem, og ikke på vei bort. Eksemplariske jenter sjø :-) Uansett utfordring på tur hjem, så har det vært en fin dag!

søndag 24. august 2008

9 måneder!

Hurra!! I dag er vi blitt 9 måneder gamle! Skal feire dagen med litt... morsmelk og grøt... mens mamma'n og pappa'n vår nok river i seg en kopp kaffe ;-) Men Hipp Hurra for oss!!

fredag 22. august 2008

Dag 270 - 2 dager igjen til 9 måneder!!

Vi har oppdaget at Hedda er ganske kilen. Ikke Savannah egentlig, men Hedda. Skal ikke så mye til før latteren ligger på lur da. Er bare å nærme seg på en litt "kilen-aktig" måte...


Og så KILE!!!!!!


Ikke at en skal holde på sånn hele tiden, men det er ganske morsomt :-) Både for henne og oss.

Savannah har på sin side forsøkt å drikke av "tutkopp". Hadde ikke helt taket på å få innholdet ut av tuten, men hadde et godt grep om selve koppen. Var nok mer morsomt enn givende akkurat her. Men det kommer!


Så må vi avslutte med noen go' bilder vi tok i kveld. For da var de begge to i strålende humør. Hedda lå for det meste på matta, mens Savannah kun startet på matta og gikk ganske raskt over til andre deler av gulvet...



Og selvsagt så lyver ikke bildene: De to søte små er ALLTID søte og rolige, smilende og glade... Eller... Kanskje ikke alltid det nei... Men glemmer jo alle andre anledninger når en får så mange go' smil. Tror foreldre må ha blitt utrustet med ekstrem dårlig hukommelse!

onsdag 20. august 2008

Til minne


I dag kommer det ikke noen oppdatering om oss her. Denne dagen får være til minne over Ola og Nils Ståle Hammer som så brått ble revet bort fra sin familie under ferietur i Italia (Levangeravisa, Adressa, VG). I dag er nemlig begravelsen, og tiden står stille da. Nils Ståle var søskenbarnet til Eldbjørg. Og det som gjør det hele så enda mye verre er at Ola bare var en liten gutt, og i tillegg tvilling. Må være ubeskrivelig for en liten gutt å delta i begravelsen for sin lille tvillingbror. Smerter mer enn vi kan fatte. Våre tanker går derfor til familien som sitter igjen. Til kone/mor og til de andre barna og tvillingbroren. Til en kvinne som ikke lenger kan dele sorger og gleder med sin ektemann. Til en liten gutt som aldri mer skal få våkne opp om morgenen sammen med sin gode lekekamerat og bror. Til søsken som har mistet en kjær pappa og lillebror.

Jeg låner dere to en stund
et barn jeg har, sa Gud.
Hold av ham, mens han er på jord,
og gråt når han får bud
-om reise hit til meg igjen.
Det kan gå mange år,
men også liten stund,
og til det skjer, la ham få gode kår!
Ham bringer smil og glede med,
og blir hans opphold kort,
så lever minnene som sol, og puster sorgen bort.
***
Hans opphold det blir ei "for godt",
på jord kan ingen bli,
men han har litt å lære der
-før turen er forbi.
Jeg så rundt den hele jord
-og søkte etter lærer god.
Og fremst blant kvinner og blant menn,
der fant jeg dere to.
Vil dere gi all kjærlighet
til denne lille venn
-og ikke hate meg
-når jeg skal ta ham hjem igjen?
***
Jeg syntes da, dem til meg si:
"Skje din vilje, Herre kjær!
Vi gleder oss til barnet ditt
-om sorgen enn blir svær.
Vi gir ham ly og kjærlighet
-den tid du, Herre, vil.
Og takker deg for lykken vår,
så lenge vi er til.
Og kaller englene på ham
-før noen tenkte så,
skal vi stå rak i sorgens stund
-og prøve å forstå."
ukjent amerikansk forfatter

Vi lyser fred over Ola og Nils Ståles minne.

tirsdag 19. august 2008

Dag 267

Da ble det tid for veiing igjen. En uke har gått og uten så mange sprutbrekninger så hadde vi et håp om at Heddas vekt skulle peke i riktig retning. Og joda, den gjorde det, men kun med 50 gram. Så hun er nå 5210 gram og det er egentlig litt for lite. Hun er dog i god form, så vi skal ikke bekymre oss for det, men fortsette å jobbe med å få til en stabil fin vektøkning. Så i kveld startet vi på med DuoCal tilsetning til morsmelka. Brukte jo det hele tiden før PEG-operasjonen, men har ikke gitt det noe særlig etterpå. Skal bli spennende å se om det har noen effekt. I tillegg skal legen og kontaktsykepleier se litt på dette temaet i morgen, så får vi se om det skal iverksettes flere grep her.

Savannah på sin side sliter ikke akkurat med for lav vektøkning. Hun har lagt på seg over 200 gram siste uke og veier nå 6870 gram. Utrolig! Skal si det kjennes når en skal bære henne over lengre distanser. Og kjenner virkelig forskjellen på jentene når en holder de. Men, men. Dette går nok greit etterhvert. Et steg av gangen!

mandag 18. august 2008

Dag 266

I dag fikk vi besøk av Tord. Kom ikke akkurat trillende selv da, men sammen med mamman sin, Heidi Marie. Trivelig å få besøk av en fast bloggleser. Og Tord viste seg som en livlig og blid gutt. En riktig sjarmør :-)


Og for første gang så fikk Savannah møte en jevnaldrende som var sterkere enn seg og som faktisk klarte å ta fra HENNE lekene. Normalt er det jo motsatt. Er hun som tar de andres leker siden hun er såpass sterk i klypa, men i dag måtte hun bite i gresset. Selv om han ble født i desember så er han en del større enn jentene våre og har ganske så mye mer hår...


Hedda lå og sov mens hun fikk maten sin mens Savannah og Tord lekte sammen. Men etterhvert kom også hun opp og fikk leke seg litt på matta. Så her er hele gjengen samlet.


Takk for besøket for denne gang Heidi Marie og Tord! Nå har vi mer ansikter bak navnene neste gang vi snakkes på en av bloggene. Trivelig! Og ha en fortsatt fin ferie!

fredag 15. august 2008

Dag 263

Tid for litt oppdatering igjen. Savannah har den siste tiden blitt flink til å rygge når hun ligger på magen. Rygger og går rundt i sirkel. Så det hender ofte at vi finner henne av matta etter noen minutter. Men i går fikk Hedda også vist frem at hun har sansen for å rygge. Da ikke liggende på magen, men liggende på ryggen. De lå nemlig egentlig helt sammen her på matta...


Har nå derfor for alvor begynt å se på grind foran trappa. Er nok ikke så lenge til de to kryper mer enn vi kan kontrollere. Spennende!!

I kveld var det igjen tid for et bad for Hedda sin del. Hun har ikke badet siden PEG operasjonen da vi har vært litt skeptiske til det. Skal være greit etter 1 uke, og siden det nå har gått noen dager over en uke så fant vi ut at det nå var på tide. Og gjett om det var ei som syntes det var godt!!


Har ellers hatt en del runder med sykehuset nå ang en syredempende medisin som Hedda tidligere har fått - Losec. Dette er tabletter som løses opp og settes sammen med maten. Men utfordingen har vært at den ikke ville løse seg skikkelig opp, så vi har tettet flere nesesonder pga dette. Forsåvidt greit nok, for en nesesonde kunne vi jo legge ned igjen, men dette blir verre med PEG'en. Her er det ikke noen opsjon å gamble på at PEG'en ikke tettes til, for i så fall må vi jo inn på sykehuset for en ny operasjon. Derfor har Eldbjørg hatt flere telefoner og samtaler med lege og apotek for å få utskrevet en annen type av denne medisinen som er i flytende form istedet for tabletter. Og takket være velvillige undersøkelser fra farmasøyt så kom vi i mål, og i dag fikk vi beskjed om at resepten var skrevet. Så til alle dere der ute som sliter med Losec Mups i sonde eller PEG/knapp: Det finnes andre løsninger!!

I morgen skal Savannah og husets voksne beboere en tur på landbruksmessa på Stjørdal. Må jo starte tidlig for å lære henne forskjellen på Massey Ferguson og John Deere, Herford og Aberdeen Angus. Viktige saker å vite for en liten kropp!! Så får Hedda være hjemme og leke sammen med Bente. Blir nok en fin dag for oss alle sammen!

tirsdag 12. august 2008

Dag 260

Blir mye fokus på Hedda her på bloggen ser jeg. Litt dumt for Savannah sin del. Hun har jo blitt skikkelig storjente (6600 g. igår) og vil nå helst bare stå og sitte, og ikke bare ligge på gulvet. Krabber ikke enda nei, men nå kan vi legge leker utenfor rekkevidden hennes og hun åler seg på et vis bort dit. Har også blitt bedre til å spise vanlig mat (grøt o.l.) uten at vi dermed har fått lengre søvnperioder på natta. Fikk forsøke seg på ei kjeks da vi satt ute på verandaen, og det var jammen godt ja. Kjeks overalt, og LITT i munnen...


Hedda skal også få lov til å forsøke å leke seg med maten. Skal ikke ha noe fokus på å få henne til å spise enda, men bare la henne få leke seg litt selv. Og det synes hun faktisk er veldig moro enkelte ganger. Det at hun i det hele tatt klarer å ha mat rundt munnen er jo kjempebra, og et stort pluss. Og vannmelon var veldig moro og godt!


I går dro vi på tur til mormor for å feire bursdag. Egentlig skulle Hedda være hjemme, men BPA ble syk så vi bestemte oss for å ta en liten rask tur alle fire istedet. Gikk veldig greit det, og uten de store utfordringene. Den største utfordringen bestod nok i å få overlevere gaven til bursdagsbarnet. For hvorfor skal akkurat VI gi bort noe så fint papir som vi kan tygge på og rive i?


Første dag med fysioterapi for Hedda i dag etter overstått ferie. Ble litt annerledes siden PEG'en var ganske mye iveien. Virker som det er med å hindre henne fra å rulle rundt skikkelig, men dette går nok seg til etterhvert. Får bygge opp litt rundt PEG'en sånn at det ikke hindrer henne. Er jo så mange fordeler at vi ikke kan begynne å tenke på de negative sidene. Positiv innstilling funker alltid best! Vi får bare fortsette å trene og trene så kommer Hedda også etter sånn rent motorisk! Blid og fornøyd er hun i alle fall!

mandag 11. august 2008

Dag 259

En liten status i etterkant av PEG operasjonen her. Vet at mange lurer på hvordan det går, og om det har blitt noe annerledes etter at vi fjernet sonden og fikk lagt inn PEG istedet. Vi har hele tiden sagt at dette må komme over tid og at vi etter noen få dager ikke kunne trekke noen konklusjoner. Det har nå snart gått ei uke, og vi tør enda ikke trekke noen konklusjon, men vi ser tydelige tendenser. Nemlig at Hedda er mer oppvakt og har det bedre med seg selv. Hun har fått sterkere stemme og bruker den oftere. Hun har også nå hatt 3 døgn uten sprutbrekninger og det er jo bare utrolig bra! Er flere måneder siden vi hadde en hel dag uten, så nå å ha flere døgn på rad hvor maten faktisk har gått greit inn, ja det er så bra at vi nok enda ikke tør å tro det. Visste jo på forhånd at en PEG kunne resultere i mer eller mindre oppkast, men for vår del så ser det altså ut til at det har blitt mindre.

Hvordan har det så vært for oss 3 rundt Hedda? Jo, vi kan nå legge henne sammen med Savannah for å leke uten at vi må være innen 10cm fra hodet hennes hele tiden (noe vi måtte tidligere pga fare for sonde-seponering/napping). Det ser også ut til at hun tåler måltidene bedre, slik at vi nok ikke trenger å være i ro så lenge etter hvert måltid som tidligere.

Dette er jo gledelige nyheter! Men ENDA en gang må jeg si: Ta det med en klype salt. Det er altfor tidlig å si om dette er tendenser som viser seg å bli absolutte fakta etterhvert. Men akkurat nå nyter vi livet og ser det positive i alle ting og håper at det fortsetter å forbedre seg. Det ser i alle fall ikke ut til at innleggingen av PEG har forårsaket de store negative konsekvensene i alle fall.

Gratulerer med dagen mormor!

Hipp hurra for mormor som har bursdag i dag! Savannah kommer en tur for å få kake, men Hedda står over foreløpig. De beste gratulasjoner fra oss alle fire!

lørdag 9. august 2008

Dag 257

I går fikk vi guttebesøk fra det høye nord! David og Elias med sine respektive foreldre hadde tatt turen innom for et sjarmerende besøk. Kanskje for å legge inn noen gode aksjer for fremtiden? :-) Det var uansett en ganske rolig gjeng som i hovedsak lå i ro på matta. Kun David som følte behovet for å utforske området rundt :-) Her er i alle fall alle samlet, men det er kun Hedda som forskrekket har oppdaget fotografen...


Mens David tok seg en liten middagslur så benyttet Elias anledningen til å flørte vilt med jentene. Lurer på om det nesten ble litt vel mye for ham med en på hver side...


Var veldig hyggelig med besøk og vi gleder oss stort til denne gjengen kan gå og leke seg litt mer sammen!

Så var det noen som lurte på hvordan PEG'en egentlig ser ut. Den er rett og slett veldig fin, uten infeksjon eller mye væskesiv. Kjempefornøyd. Men til de som aldri har sett en PEG før så ser dere hvordan den ser ut på bildet her under. Inngangen til magesekken er da altså rett under den hvite låsen. Nærmere forklaring er vel ikke nødvendig. Det er som en stor sonde som ligger på magen istedet for gjennom nesen, og hvor en kobler på mat o.l. i enden som ligger helt til høyre på bildet.


Vel, i dag var det tid for litt dongeri! Rene cowgirl-stilen på Hedda der hun sitter i stolen og venter på mat.


Under måltidet i morges lå jentene faktisk i samme seng og sov. Det er så å si første gang siden de lå sammen i kuvøsen, så det var moro. Kanskje vi klarer å få de inn på samme døgnrytme etterhvert? Er i alle fall et håp. Her på bildet så har begge to nettopp våknet opp og ser litt døgnvill ut...

torsdag 7. august 2008

Kveldsoppdatering

Ja, da har vi kommet hjem og Hedda har fått 2 måltid i vante omgivelser. Er altfor tidlig nå til å trekke noen konklusjoner om hvordan dette har gått mtp oppkast, vekt o.l. men humøret og stemmen ser i alle fall ut til å ha bedret seg en del. Ikke at hun var i dårlig humør før, men nå virker hun enda mer fornøyd. Kinnene er fremdeles ganske såre etter utallige runder med tape på/av/på/av, men det blir nok bra med tiden siden vi behandler det jevnlig.

Var veldig godt å komme hjem igjen. Forsøke å komme inn i vanlige rutiner igjen, men ikke minst forsøke å fordøye litt av dåpen som var på søndag. Skal se over gavene nå, samt bilder og film. Blir nok litt mimring ja. Så får vi se hvordan maten går for Hedda sin del. Savannah på sin side ofrer ikke det en tanke...

Dag 255

Det ser ut til at hele PEG operasjonen, og den første tiden i etterkant, har gått veldig bra! Hedda lå nede på overvåkinga i natt, men Eldbjørg er nede nå for å hente henne opp til oss. Hvis alt går etter planen nå så kommer vi til å bli utskrevet i løpet av ettermiddagen, og det er jo tidligere enn vi hadde trodd. Men Hedda fikk et fullt måltid (125ml) med morsmelk i går kveld og det hadde gått fint. Så nå skal hun få det i dag i 12-13 tida også så får vi se hvordan hun takler det nå. Går alt bra så karakteriseres vel dette som et veldig vellykket inngrep.

Så da er vi snart på tur hjem!!

onsdag 6. august 2008

Dåpen


Ja da er det vel på tide med noen bilder fra dåpen. Sitter jo her på rommet og venter så da har en jo sånt å gjøre. Kom nettopp opp fra overvåkinga hvor Hedda nå underholder personalet med sin latter og babapapapabæbæbæbæpapapa..... Hun er i fin form og fikk 10ml sukkervann kl 08 og 20ml kl 10. Til kl 12 så skal hun få 40ml morsmelk. Blir spennende å se om dette går bra. Får selvsagt fortsatt intravenøst for å dekke opp dagsbehovet, men med en slik økning så er det ikke lenge til det fjernes. Operasjonssåret ser fint ut så det ser ut til at alt har gått bra så langt.

Vel, tilbake til dåpen. På søndag så hadde vi en topp feiring. Jentene var staset opp i finstasen sin og oppførte seg eksemplarisk, både i kirka og etterpå. De fulgte faktisk med på hva presten sa også!


Etter at sermonien i kirka var overstått så dro vi alle opp til Bamberg arbeidskirke og hadde feiringen der. En nydelig plass og med et så nydelig vær så lå alt til rette for en ... akkurat ja... nydelig feiring :-) !! Koldtbord til middag så ut til å slå an hos de aller fleste. Ble nok mat ja, så ingen behøvde å reise derfra på tom mage. En fotoseanse etter middagen ble det også plass til før kaffen sto på programmet. I et tidligere innlegg så sa jeg at vi hadde tatt et fint bilde av Savannah og Hedda som ikke kom på bloggen fordi det skulle spares til dåpen. Og hvordan skulle vi bruke det i dåpen? Jo, oppå ei kake! Den ble bare helt knallbra!



Hedda fikk på sin side egen oppvartning fra en av våre nattvakter som hadde tatt på seg rollen som BPA for en dag. Det ble til tider hektisk siden Hedda også var litt mer urolig nå enn i rolige omgivelser hjemme (mye folk som ville se, barn som lekte seg, mange nye lyder, mange som snakket rundt omkring) men det gikk veldig bra. Takk Trude for godt stell av Hedda denne dagen!


Savannah på sin side var helt turbo og gikk fra hånd til hånd under hele selskapet. Trivdes som midtpunkt og med sin nye etter-dåpskjole-antrekk var hun et sommerlig pust i et dress-aktig selskap.


Hele dåpsdagen var med andre ord en gjennomført suksess som vi er godt fornøyde med. Og med en enorm innsats fra mange gjester etterpå så fikk vi også ryddet og pakket sammen på rekordtid. Så når sistemann hadde dratt hjem var alt av mat fordelt eller lagt i fryseren. Veldig greit sånn at vi kunne fokusere på innleggelsen i Trondheim dagen etterpå.

Takk til alle som hjalp oss i forkant, under og etter dåpen. Takk for alle gavene vi fikk og takk for alle som hadde med kaker og mat. Er så lett å glemme å takke alle da en sånn dag ofte blir litt hektisk, Men en STOR takk til ALLE som deltok på en eller annen måte! Uten dere hadde ikke denne dagen blitt så fin som den ble! Takk!!

tirsdag 5. august 2008

Kveldsoppdatering


Var en tur innom Nyfødt Intensiv i dag også og DER traff vi igjen en av hovedkontaktene til jentene! Hadde ikke truffet henne siden vi ble overflyttet til Levanger så det var utrolig hyggelig og godt å se henne igjen! Det kjennes fremdeles ut som å komme hjem når vi går inn dørene til Nyfødt Intensiv, og det er jo litt rart. Men vi har så mange gode venner der inne så det føles helt naturlig å stikke innom når vi er her.

Og ikke bare traff vi en av kontaktene, men vi fikk også hilse på Anne og Marte for første gang! De er nå ca 1 uke gamle og var bare utrolig nydelige der de lå i samme åpenkuvøse. Blir nok gode lekekamerater til Savannah og Hedda når de blir litt større. Det eneste irriterende syntes Savannah var at de allerede hver for seg hadde mer hår på hodet enn hun og Hedda har tilsammen...

Siden Hedda sov så godt så bestemte vi oss for å trille en tur ned til Trondheim sentrum. Er jo ikke akkurat så ofte en er der lenger, så det var godt å gå en tur ned i folkemylderet. Men etter en time så ringte de fra sykehuset og fortalte at Hedda hadde våknet, så da gikk vi tilbake. Denne gangen var det min tur til å stikke innom henne. På overvåkingen så tar de kun i mot 1 og 1 person på besøk så derfor veksler vi litt på. Hedda liknet helt på seg selv, og var bare litt mer hås en normalt. Forsøkte å skrike litt og da kjente jeg umiddelbart igjen lyden fra den tiden hun lå på respirator. Ikke så rart det, for hun ble jo intubert under operasjonen idag, så at hun er litt sår i halsen er helt normalt. Planen videre for henne nå er at hun skal ligge til observasjon utover natta, kun med intravenøst (30ml i timen) for så på i morgen tidlig å komme opp til oss. Dette spesielt siden hun har vært i narkose. Da holder de som regel oppsikt med henne de første 24 timene. Deretter vil de starte å gi henne litt sukkervann før de så etterhvert går over på litt morsmelk, dog uten noen form for tilsetting. Går alt etter planen (når har det forresten noen gang gått etter planen for Hedda sin del?...........) så er hun tilbake på normal måltidsmengde i løpet av kvelden i morgen. Kjempebra!

Hadde ellers en samtale med sykepleier her i dag igjen. De er tre her på avdelinga som har spesialisert seg på PEG/knapp, og det er derfor veldig godt å kunne snakke med henne ang alle de spørsmål vi har rundt dette temaet. Og det vi liker veldig godt er at de ikke maler et rosenrødt bilde av situasjonen og sier at alt snart vil bli bra. Har sansen for de som tør å si ifra og ikke setter for korte tidsrammer for det som kan skje. Vi har jo fått flere forespørsler fra folk ang det med spiseutfordringen til Hedda, og ang anvendelsen av nesesonde. Skjønner at alle mener det godt, men det kan enkelte ganger blir for mye av det gode. Vi er jo selv veldig klar over dette, og jobber med det hver dag. Er utrolig glad for hver gang Hedda ikke brekker seg når noe kommer i nærheten av munnen hennes, og det er også det samme som sykepleieren her sier. Så at det fort kan ta lang tid før Hedda spiser, det må vi regne med og det føles helt ok for oss. Så da håper vi at alle rundt også "godkjenner" situasjonen og ikke fokuserer for mye på dette.

Nå er det snart middagstid her. Kjennes nesten ut som om vi er tilbake til tiden på observasjonsposten i fjor høst, der vi sitter på et rom og ser litt tv, skriver blogg og leser bøker. Dog en vesentlig forskjell: Vi er ikke nervøse for det som kommer!! Og gleder oss nå til middag!!

PEG operasjon overstått!

Ja, vi må si at dette gikk fort. For i papirene så står det nå at selve operasjonen startet kl 0835 og ble avsluttet kl 0840!! Hele inngrepet hadde gått greit og uten problemer. Hedda hadde selv smilt og ledd til alle de grønnkledde mennene/damene rundt seg helt til narkosen slo inn for fullt. Eldbjørg var nede til henne en tur etterpå og alt så fint ut. Men nå ligger hun og sover så da skal hun få fred. Er utrolig glad for at alt har gått så greit, og gleder oss til å få henne tilbake til oss. Det blir nok uansett ikke før i morgen, men en må bare ta den tiden en trenger.

Mer oppdatering kommer, men måtte bare dele denne gladnyhetene med dere alle. Nå er vi kvitt sonden og PEG på plass!!!

Dag 253 - PEG operasjon


Ja, da har Eldbjørg og Hedda trillet avgårde til operasjonen. Det ser ut til at vi blir førstemann i dag og det er jo godt. Hedda har hatt ei fin natt uten store brekninger, og kl 03 fikk hun sitt siste måltid i natt. Hentet henne inn til oss halv åtte og fikk være litt sammen med henne før de nå kjørte avgårde kl 08. Hun var litt trøtt, men nok allikevel glad for at dette nok ble siste gang (i alle fall i denne omgang) hvor hun holdt i en nesesonde.


Så da venter Savannah og jeg i spenning på at mamman skal komme tilbake. Hun er med Hedda under forberedelsene (venfloner og måleutstyr som skal på) og under narkosen. Får nok ikke være med på selve inngrepet, men det kan jo egentlig være like greit. Så da kommer vi tilbake med mer informasjon når vi vet mer hvordan det har gått.

mandag 4. august 2008

Dag 252 - sykehusinnleggelse

Ja, da er vi tilbake igjen på St.Olavs Hospital, i samme bygg som sist, men i en annen etasje. Mangler da bare et par etasjer så har vi vært over hele plassen :-) Har uansett vært greit å komme hit. Har bare gode erfaringer med å være innlagt her på bygget så det var ikke med tungt hjerte vi dro hit i dag. Dog kanskje med litt trøtte føtter og hoder... For det ble hektisk i går etter dåpen! Takket være utallige medhjelpere som deltok både på opprydding og transportering og nedpakking/frysing så gikk denne dagen i boks. Og for en dag! Veldig vellykket synes vi selv i alle fall, så da får vi også håpe at alle andre synes det samme.

Vel, tilbake til dagen i dag. Hedda ble innlagt kl 12 i dag og deretter har det gått slag i slag. Samtale med ass.leger, kirurg, anestesilege og sykepleiermøte med informasjon om PEG og knapp. Men det har absolutt ikke vært for mye, for det har vært greit å snakke med de ulike deltagerne på operasjonen i morgen. Ikke at en blir kjent med hver enkelt, men det gjøre det lettere å sende fra seg Hedda når en har truffet de som skal være utførende. I tillegg fikk vi tid til å ta en tur ned på Nyfødt Intensiv og treffe igjen flere gamle kjente derfra. Bare må jo innom der når vi er i området!

I morgen er det altså klart for operasjon. Hedda står i utgangspunktet oppført som første operasjon på dagen, men hvis det dukker opp akutte tilfeller så kommer selvsagt de først. Uansett så vil det nok ikke bli så lenge å vente. Måltidene er justert slik at det går min. 4t mellom mat og operasjon. Etter operasjonen så kommer hun jo til å få intravenøst i et døgn, før vi så smått begynner med morsmelk igjen.

Hvordan foregår så en slik operasjon? Jo, de blåser opp magen med luft og setter på lys. Lyset vises så gjennom magen og på den måten finner kirurgen den beste plasseringen for PEG'en. På det stedet stikker de så et lite hull på magen og trekker igjennom en liten wire (jmf trekkwire som brukes av elektriker i skjult-anlegg) som så festes i en slange og trekkes tilbake og ut av magen. Dette er da selve PEG'en. En VELDIG grov skisse av hva som skal foregå, men det er en forholdsvis enkel og svært rask operasjon. Ca 15 min på selve inngrepet. Men det tar jo en del lenger tid i forkant da. Og etterpå havner hun på på overvåkinga, så imorgen blir det sikkert en del frem og tilbake. Blir spennende!

Men NB: Til alle som nå mener at tiden med oppkast og null matinntak er over, så må vi bare si at dette ikke nødvendigvis er sant. Det er nemlig ikke sånn at PEG=null_oppkast. Nei, enkelte ganger så øker mengden oppkast i etterkant. Det er heller ikke sikkert at hun begynner å spise selv etterpå. Men det som er sikkert er at sonden forsvinner fra ansiktet og at vi slipper å legge ned den flere ganger om dagen, tape om og om og om og om igjen. Så får vi ta evt. andre positive effekter som en pluss!

søndag 3. august 2008

Hipp hurra for mamman!!

Hipp, hipp, hipp, hipp, hipp, hipp .... HURRAAAAA!!!!!!!
For mamman vår som i dag fyller 30 år!!!

Og for et lykketreff det da var at vi også skal døpes i dag! Blir nok enkelt for mamma og pappa å huske datoen da ja! Orker ikke å skrive så mye her foreløpig for vi er jo bare litt over 8 måneder og har ikke lov til å være oppe så seint... Men bare MÅTTE gratulere den utrolig herlige og gode mamman vår!! Gla i dæ mamma!! :-) :-)

PS: Bilder av dåpen kommer GARANTERT senere, men tvilsomt i løpet av dagen. Det blir en hektisk dag denne søndagen da vi i tillegg til dåpen skal gjøre alt klart til innlegging på sykehuset på mandag for Hedda. Pes... Men bildene kommer etterhvert!

Levanger kirke here we come!!

baby growth
babies