CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

onsdag 31. desember 2008

Siste dag i 2008!

Da har siste dagen og siste rest av 2008 ankommet. Innen ett døgn er vi i 2009!! Det er vel egentlig på sin plass å mimre over året som har gått nå. Gi nyttårsforsetter osv. Men er ikke sikker på at det blir så mye av det nå. Har nettopp avsluttet en spillrunde med Ticket to Ride Europe, og ser luftspeiling av senga for øynene nå. Hadde en kjempefin kveld hos Heddas faddere i går kveld og spilte oss så langt inn i natta da at Savannah ble helt forvirret i søvnmønsteret. Våknet ikke før kl halv ti på formiddagen! Må vel forsøke å få både voksne og barn inn i vanlig søvnrytme igjen, men først kan en vel nyte disse jule- og nyttårsdagene!!

Jentene er forstatt i fin form. Savannah er fremdeles ganske snufsete og slimete på natta, men ikke så verst på dagen. Hedda er i full vigør på dagtid og trekker nå føttene oppunder seg nesten hele tiden. Svært nære på at hun krabber ser det ut til! Savannah på sin side dropper det der med krabbing siden hun kommer seg raskt frem allikevel. Hun har derimot satt fokus på tenner, så nå har hun fått fire stk i overmunnen. Altså totalt 6 tenner!! Og har lært seg å skjære tenner...........

Årets siste kveld skal feires sammen med flere andre, og vi blir vel totalt 18 stk samlet her. Blir kjempetrivelig! Så nå gleder vi oss til å forberede kalkun, sjokolade, brus, chips, fyrverkeri, og frokost til dagen etterpå! Hurra!! :-) :-) Hva er vel bedre enn å feire inngangen til et nytt år sammen med gode venner?!!!

Året får vi oppsummere senere, men for nå så vil vi bare ønske alle våre blogglesere et

Riktig Godt Nytt År!!!
Kanskje kommer det et og annet innlegg i det nye året også :-) Takk til alle som har fulgt oss!

torsdag 25. desember 2008

Julefeiring

Ser det begynner å dukke opp innlegg på ulike blogger nå med både julehilsener og bilder fra feiringa, så da er det vel bare rett og rimelig at det kommer noen bilder fra jentenes julefeiring så langt også!

Julekvelden. Selveste kvelden! Et juletre med haugvis av pakker under. Men ettersom vi fordelte pakkene så forstod vi raskt at her ble nok jentene vinnerne. For over annenhver pakke var til de... De var ellers ikke så veldig interessert i det som var inni, men særdeles interessert i papiret...


... inntil noen påpekte at de kanskje skulle se på innholdet. Savannah synes ikke de skal bry seg...


Men så er det jo slik at den andres pakke ALLTID er bedre enn min... Selv om det er det samme inni. Så her brygger det opp til en real krangel under neste års sermoni ved juletreet!


Julekvelden og 1. Juledag har vært to fine dager hvor vi har hatt godt besøk, spist god mat og slappet av. Hadde Savannah sovet også så hadde det vært topp... Men hvordan kan en vel sove når en vet at det er såååå mange pakker som venter? Savannah måtte bare ned og inspisere haugen av gaver. Jammen fant hun ikke noe som kunne tygges på...


Hedda er derimot ikke sikker på om Savannah skal tygge på denne for kanskje skal den byttes? Eller kanskje er det bare fordi hun vil ha den selv. Med gaver på alle sider, over og under, så må en selvsagt se på AKKURAT den samme gaven!


Nå slutter jo ikke julefeiringa i dag! Det er maaaange dager igjen. Med litt besøk rundt omkring, og besøk her hjemme også, så blir det ikke mange dagene hvor det ikke skjer noe. Men De' e no bærre jul ein gång i åre' å da!!

tirsdag 23. desember 2008

God Jul!

Det nærmer seg! Dagen før dagen og de fleste små og store gleder seg til imorgen. Selveste juleaften! Men la oss ikke glemme de som ikke har det så bra nå. Hjemmene hvor tanken på jul gir en vond følelse i magen. De som har mistet noen av sine kjære og som føler denne høytiden som kun en tom feiring med minner som strømmer på. Ikke alle har det like bra nå, og ikke aller gleder seg til jul. Våre tanker og bønner går i kveld spesielt til de, med ønske om en fredfull og rolig julehøytid.

Men vi er også mange som gleder oss! For vår egen del så blir dette den første "skikkelige" julen sammen med jentene. I fjor ble feiringen så som så, siden Heddas tilstand ikke var av de beste, og siden de da lå innlagt på sykehuset. Men i år skal vi feire sammen med de, og det blir moro! I tillegg får vi besøk, så julekvelden blir nok en trivelig kveld!

Vi vil ønske alle våre faste lesere, sporadiske lesere, blogghoppere og andre

En Riktig
God Jul!!

søndag 21. desember 2008

To dråper vann

Hvor like er egentlig to dråper vann? På avstand og sånn med det blotte øyet så ser de nok helt likedan ut, men vann er nok ikke alltid bare H2O selv om det er det på kjemilab'en. Det samme kan nok sies om eneggede tvillinger. Mange tenker på de på samme måte som to dråper vann. Prikk like. Og selv om vi som foreldre ikke har noen problemer med å se forskjell, så kan vi se en viss familielikhet og noen ganger forstå at folk tar feil. Men en ting er i alle fall sikkert, og det er at de så absolutt ikke er like når vi ser bort fra utseende!

Hvorvidt det er snakk om forskjell i personlighet eller bare en forskjell som vises nå pga ulik "oppvekst", se det er nok vanskelig å slå fast, men vi holder en knapp på at de har svært ulik personlighet. For her har nok den ene fått alt temperamentet, mens den andre har fått all tålmodigheten. Savannah er som en udetonert kruttønne og kan gå fra det rolige til det ekstreme innen få millisekund. Hedda har derimot all verdens tålmodighet og sier nesten kun ifra hvis søsteren slår seg... Spent på å se hvordan dette utvikler seg videre!

Men fascinasjonen for ledninger har de begge, selv om Hedda i enda større grad er hektet på dette. Hun går i hovedsak i skytteltrafikk mellom 3 knutepunkter for ledninger på kjøkkenet, og bryr seg ikke så mye om alle andre leker som ligger spredt på gulvet. Her er de begge samlet ved det ene faste stoppestedet. Merkelige greier, for de får jo ikke lov, og får en liten "oppstramming" hver gang de holder på med dette. Men det er vel noe som bare driver en liten tass til å MÅ leke med ledninger!!


Ikke bare ledninger, men aviskurven er også et fast stoppested. Her føler Savannah at det er hennes plikt å rydde utover det som vi foreldre så håpløst roter opp i løpet av dagen... Hedda, her omgitt av en haug andre ledninger, synes også det er litt moro å se på Savannah, men er ikke så ivrig på det skrevne ordet selv.


Derimot er Hedda svært ivrig på å se alt som mamman har kjøpt når hun kommer hjem fra butikken! Poser på gulvet er interessant, og især når de inneholder noe som hun klarer å dra utover!


I dag er det vintersolverv og sola "snur". Mørkere blir det altså ikke, så nå kan vi vel si at vi går lysere dager i møte :-) 4. søndag i advent også, og bare et par dager igjen til jul. Alle små og store hjerter gleder seg! Juletre pyntes og julestemningen begynner å fylle huset. Hurra!

fredag 19. desember 2008

GRATULERER PAPPA´N VÅRRES!!!

Må bare luske oss inn på data´n for å opplyse om at pappa er 30 år i dag!

GRATULERER med dagen, pappa!! Håper du får en fin dag, og tror vi skal være snille i hele dag. Vi skal iallefall gjøre et forsøk.... Bursdagen din startet bra, med at vi lot deg få sove HELE natta, og det er en stund siden sist. Vi skal nok bråke litt igjen neste natt:) Tilslutt vil vi si at vi er kjempeglade i deg, og synes du er den beste pappa´n som finnes!

Mange små-klemmer og klissete nusser fra prinsessene dine, Savannah og Hedda.

mandag 15. desember 2008

Sportsvogn

Da har barnevogna vår gjennomgått en forvandling. Fra å være en bagvogn til å bli en sportsvogn. Jentene har nå blitt såpass store at med klær på, i en varmepose, så blir det trangt i bag'en. Nå skal det sies at tvillingbager er mye mindre enn vanlige bager, så Savannah har fortsatt svært god plass i enkel-vogna vår. Men for tvillingvogna så var det nå slutt. Sportsdel-trekket kom frem fra kottet og ble kledd på. Jentene svinset rundt mens mamman og pappan strevde for å få festet alle knapper og bånd, men tilslutt ble det korrekt. Fint å få en rød vogn istedet for bare sort. Nå setter pappan stor pris på alle blå, grønne og sorte klær slik at det ikke bare blir rosa og rødt, men skal være ærlig og si at denne sportsvogna nok er tøffest i rødt.

Se opp for en rød TFK Twinner Twist neste gang du er ute på tur!! :-)


Hedda fant sin plass i vogna og godtok den ganske raskt. Ser egentlig ut til at Savannah også vil oppi der hun står på tå for å se...

Fremtiden

Da sitter jeg her i natt og har massevis av tid til å tenke og fundere. Syk nattvakt så da får jeg lov til å sitte her og følge med Hedda. Utrolig rart hvor knyttet en kan bli til en sånn liten skapning. Hadde noen på forhånd fortalt meg at jeg skulle bli så "tussete" så hadde jeg nok ikke trodd dem. Men joda. En blir nært knyttet og glad i søte små, selv om en enkelte ganger kan blir utrolig irritert også...

Lurer på om det er flere foreldre som har sittet og sett på sine små sovende barn, og lurt på hva fremtiden vil bringe for de? Tror nok at de fleste en eller annen gang har streifet innom den tanken ja. Det samme har jeg gjort flere ganger. Spesielt i etterkant av at Hedda hadde vært igjennom noen tøffe tak, men også nå når hun ligger der og sover. Fremtiden vet vi ingenting om, men vi kan drømme, be og håpe. Når jeg nå i natt sitter og ser på Hedda så lurer jeg fælt på hva som kommer til å skje om 1, 3, 10, 20, 30 år. Selv om det hadde vært interessant å visst så er jeg allikevel glad for at en ikke vet noe. Hver dag har nok med sin egen plage og glede!

Det nærmer seg jul. Tente det 3. lyset i adventsstaken i går og juleaften nærmer seg raskt. I det meste av desember bruker vi å spille diverse julemusikk for å få opp litt ekte julestemning i huset. Og i år er det spesielt en sang som har gått om igjen og om igjen. Nemlig "Mary, did you know" med Clay Aiken. Har blitt svært glad i den sangen. Det er ikke bare meg som har spekulert på hva fremtiden vil bringe. Mon tro om ikke Maria også lå våken noen netter og lurte på det samme for litt over 2000 år siden. Hva skal det bli med dette barnet? Svaret for vår del ligger et sted der i fremtiden, og vil nok avdekke seg når den tid kommer. For den av dere som ikke kjenner til sangen så kan du få en liten smakebit av den her. Finnes i utallige varianter på YouTube, og kanskje noen bedre enn denne. Men denne har tekst også, så derfor valgte jeg den.

Hvordan står det så til med jentene da? Joda, de har det bra. Savannah er fortsatt litt snufsete og blir raskt svært tett om natta. Merkes fort for da puster hun mye via munnen og tar ikke smokka av den grunn. Og har hun ikke smokka så skriker hun. Og skriker hun så merker hun hvor tett hun er og hvor vanskelig det er å puste, og skriker enda mer pga det... En ond sirkel. Men ved hyppig drypping og inhalasjoner holdes det greit i sjakk. Må vel si at de begge to er blid og grei det meste av dagen :-) Fortrenger alt annet sjø...

torsdag 11. desember 2008

Gummiansiktet

Vi sitter alle fire rundt bordet ikveld og inntar kveldens youghurt. Hvem er det da som fullstendig overtar kontrollen og blir bordets midtpunkt? Jo, gummiansiktet Hedda! For hun har de siste dagene begynt å vrenge og vri på både munn, nese, kinn panne og øyne, og setter opp utrolige grimaser så det er ikke mulig å la være å le. Så selv om smekken er full av youghurt og helst burde vært i vaskemaskinen og ikke festet til et fotografi, og selv om jenta har youghurt både i munnen og rundt hele ansiktet så måtte vi bare ta noen bilder. For dette ble for spesielt til at vi ikke kunne dele det med noen. Så her kommer en serie bilder av gummiansiktet til Hedda! Nyt og le :-)









Alle bilder tatt innen noen minutters tidsrom. Hedda var i storform :-)

Ellers må en jo bare si at vi nå endelig er ferdige med 51 julegaver og 103 julekort... Pes... Men ganske moro også :-) Og hvordan skal vi så si det.... Jo, på Stjørdalens Blad sine sider så ligger det et fint bilde av noen kjente små damer... :-)

onsdag 10. desember 2008

Blånissetur

Minusgradene med to siffer har inntatt Levanger og da er det kaldt å være liten tass som skal en tur til Helsestasjonen for å sette vaksine. Bra en kan pakke de inn i skikkelig varmt ull :-) Her to sovende eksemplarer rett etter hjemkomst.


Så ja, vi har vært og fått den tredje og siste del av den første vaksinen. Altså den mot Difteri og Stivkrampe ++. Begge tok dette fint og uten de store problemene. Litt feber og vondt i føttene etterpå, men det går jo over etterhvert.

Savannah fortsetter å trene sammen med gåbilen sin. Noen ganger bak og noen ganger fra siden. Men hun har blitt mye flinkere og flytter nå føttene litt etter. Her er hun i en målbevisst sving som ingen egentlig vet hvor ender. Men konsentrert, ja det er hun!


Eldbjørg var på sykehuset med Hedda i dag for en blåsetest. Har ingenting med blåselamper å gjøre, men heller en test for å se på lungefunksjonen. Er jo egentlig bare for å bekrefte det vi vet, nemlig at lungene hennes ikke er i tipp-topp form enda. Men fikk sett helt konkret hvor fin effekt Ventoline har for henne, og det er jo bra. Fikk i tillegg et par andre medisiner som skal være med å hjelpe på lungene. Så inhalasjoner blir nok en stor del av livet vårt fremover ja. Men for all del. Det er en liten pris å betale hvis Hedda har det bedre. Veide henne også og ser at hun har gått litt opp. Men ikke så mye som vi hadde håpet, så vi får se hva Ernæringsfysiologen sier til dette senere i uka. Det viktigste er nok at hun legger på seg og ikke tar av, men det hadde vært fint om hun hadde lagt litt mer på seg. Hun har i alle fall strukket seg litt i lengden, og blitt hele 66 cm lang, mens Savannah slår til med 68,5 cm.

Hedda er i full fart nå om dagen, og har funnet ut at giret fremover er mer enn et krabbegir. Har satt opp tempoet litt og beveger seg nå nesten ikke bakover i det hele tatt. Alt blir håndtert og sett med snuten først og ikke stompen. Og ikke nok med at hun krabber fremover, men hun viser til stadighet hvilke muskler hun har i sin besittelse og drar seg litt opp overalt hvor det er mulig. Ikke en ukjent positur dette nei!


Det er moro å se hvor mye de to leker sammen nå. Selvsagt går det en del senere fremover med Hedda, så Savannah er initiativtaker til alle pøbelstreker og går foran med et "godt" eksempel. Ser ut til at de blir mer og mer fokusert på hva den andre GJØR eller HAR, og mindre og mindre fokusert på hva den andre ER. Tidligere gikk jo begge etter hverandres øyne, ører og munn, men nå er det lekene eller aktiviteten som fenger mer og mer. Moro! I dag fant Savannah ut at det var på tide å vise Hedda hva som finnes i skuffene rundt om, så her har hun fått henne med inn på stua. Hedda holder seg til den nederste skuffen, mens Savannah har avansert oppover og er nå svært interessert i hva som er OPPÅ... Og står da gjerne på tå for å få et glimt av hva som skjuler seg AKKURAT utenfor rekkevidde...


Vi har funnet ut at gåbilen blir enklere å håndtere for Savannah hvis det er litt vekt oppå den. Da går den ikke så raskt fremover. Så derfor plasserer vi Hedda på i ny og ne. Regner med at enkelte nok kanskje ville vurdert en melsekk eller to istedet, men det blir litt mer liv og røre hvis begge to får være med. Og Hedda virker å ha funnet seg til rette i førersetet. "Motoren" bak er ikke helt pålitelig, men den holdt i alle fall i 3 meter for et par dager siden!! Savannah gikk/flyttet føttene om igjen og om igjen og om igjen... i hele 3 meter! Uten hjelp! Mens Hedda mer har inntatt en slags flyvende positur på setet. For å spisse det hele litt så hadde vi på blånisseklærne, så her er to "vaskeekte" blånisser ute på en noe hakkete, men dog fremoverrettet gå/kjøretur!

tirsdag 9. desember 2008

Dessertmage

Da er det bevist! Dessertmagen finnes!! Vi har i alle år visst at kua har fire mager, og flere av oss har kjempet for å bevise at vi mennesker også har to mager, men har i alle tider blitt motsagt av det som kalles vitenskap. Helt til i dag! For i dag beviste Hedda for all fremtid at vi faktisk har to mager, og de må helt klart være to separate mager for hvis ikke hadde følgende vært helt umulig:

Hedda satt ved bordet sammen med oss og spiste middag. Hun tar nå litt i munnen og det ser ut som om hun trives med det. Vi bruker å la henne få spise så mye hun vil, uten å presse henne. For presser vi i mat kan en spisevegring forverres. Så Hedda spiser det hun vil, og så mye hun vil! Vel. Vi satt altså ved bordet og spiste. Middagsmaten var fortært i de mengder hun ønsket og munnen lukket for videre input. Hverken mat eller melk fikk gjøre sitt inntog lenger. Så kommer vi inn med vårt ess i ermet: Vaniljesaus! Ja, vi vet at det nok ikke er normalt å gi barna vaniljesaus, men for Hedda handler det ikke lenger om hva som er normalt. Vi skal opp i vekt!! Og da er vaniljesaus regelrett krutt! Litt rart å tenke på egentlig, for der gir vi henne et lite eggeglass med vaniljesaus for å få henne til å legge på seg, men når det er dessert for oss voksne og vi serverer friske bær med vaniljesaus - ja, da sier vi at det er sunt! Spiser vel ikke vi mer enn et halvt eggeglass med vaniljesaus da?? Hmm....

Tilbake til middagen. Hedda får vaniljesausen foran seg, og munnen åpner seg på vid gap! Joda, dette er saker! Og så tar hun nesten like mye vaniljesaus som hun tidligere spiste middag... Så kan skeptikerne til dessertmage-teorien si at dette kun er snakk om vilje. At hun egentlig hadde plass i magen og at hun bare hadde lyst på vaniljesaus. Sorterer hva hun får servert og spiser hva hun vil. Ja, ja. Si hva dere vil. Men det som her setter spikeren i kista er nettopp det som skjer etterpå. For etter å ha hatt i seg vaniljesausen så blir hun litt blek (men fattet :-)) og plutselig kommer det en sprutbrekning. Ikke at det i seg selv er så unormalt, men hva som kommer opp er mer spennende. For opp og ut av munnen kommer det mengder med... middag!!! INGENTING av vaniljesausen!!! Ergo var uvelfølelsen og brekningen koblet til selve middagsmagen. Dessertmagen hadde det helt greit, og satt bare hvilende tilbakelent og fordøyde vaniljesausen mens den så på at middagsmagen gikk amok...

Er det ikke nok bevis for deg? Spis mengder av middag selv, og pøs deretter innpå med mengder av vaniljesaus. Fremprovoser en skikkelig brekning. Hva kommer opp? Sann mine ord. Dessertmagen er et faktum!! :-) :-) Lenge leve dessertene!!

søndag 7. desember 2008

Ny stol

Da har Hedda fått seg ny stol! Ble sittende litt vel henslengt i Tripp-Trapp-stolen sin. Bruker mye energi på å sitte når fokuset skal være å lære seg å spise, så derfor bestemte fysioterapeuatene seg for å søke på en annen type stol til henne. Og for et par dager siden kom den. Og ble godkjent av Hedda etter noen få sekunder :-) Ble faktisk perfekt for her har hun sidestøtte og kommer et par cm høyere, noe som igjen er vesentlig for spisestillinga.


Savannah syntes nok først at det var litt urettferdig at søsteren skulle få en sånn fin stol, men fant raskt ut at det var hjul på den og DA ble det moro! Her er hun ute på en liten kjøretur med en litt skeptisk Hedda... Gåbilen blir bare småtterier mot dette altså :-)


Trygt nede fra stolen så var det den store "rotetimen". Merkelig hvor mye to sånne små kan klare å rote utover på et stort område for forholdsvis svært kort tid... Ser jo ut som to helt uskyldige skapninger som bare ligger der, så en kan jo ikke bli irritert på de heller. Eller... Erfarne foreldre vet sikkert at en KAN bli irritert på sånne sjarmtroll også ja, men men. "VI har vel ikke gjort noe??..."


Det er nå eksakt 1 år siden den fæle kvelden hvor vi nesten mistet Hedda. Dag 13 (se innlegget her) var på mange måter den dagen/natta da vi fikk Hedda tilbake igjen som en dyrebar gave. Kjenner uroen i kroppen når jeg leser om det, og ser for meg disse sekundene og minuttene hvor vi bare måtte stå der og bivåne legene og sykepleiernes intense jobbing for å få Hedda tilbake til stabil tilstand. Å se den lille kroppen, grå og likblek ligge der med så stygge verdier på alle måleapparater som jeg aldri før eller siden har sett. Blir ekstra godt å se de to små ligge å leke på gulvet nå når en tenker tilbake. Det hadde ikke trengt å gå sånn. Savannah kunne raskt ha blitt alene om å rote utover, leke og spise her. Men heldigvis gikk det greit denne dagen også, og det har nå gått 1 år. Fyller oss med takknemlighet når vi tenker tilbake. Vi er jammen heldige!

Må bare avslutte med et go'bilde av en litt trøtt, men allikevel blid Savannah. Eller var det Hedda? Hører at folk har problemer med å se forskjell, så da får vi vel se hva kommentarene sier til dette bildet da :-)


2. søndag i advent er snart overstått og vi nærmer oss juleaften med stormskritt. Men er jo fremdeles noen dager igjen da. Så til alle våre lesere: Go' arbeidsuke til dere alle!!

onsdag 3. desember 2008

Gartner

Savannah er ikke helt i form om dagen så vi dro til legen i dag for å få en vurdeirng. Har jo egentlig vært dårlig-dårligere-bedre-dårlig-bedre-dårlig-dårligere et par måneder nå, og vi får ikke skikkelig bukt med disse greiene. Fastlegen fikk da sitt første skikkelige møte med henne, for tidligere har vi jo vært på barneavdelinga på sykehuset. Og resultatet etter dette besøket var en økning i antall og mengde inhalasjoner, samt enda noen medisiner. Så da får vi se om dette blir noe bedre etterhvert. Må sikkert regne med at begge jentene hangler seg igjennom denne vinteren, men vi får gjøre det beste ut av det. Er jo ikke noe alvorlig.

Men selv om Savannah surkler som en foss så trives hun allikevel best når hun får race rundt omkring på gulvet og helst finne på ting hun ikke har lov til. Som f.eks. å besøke blomsterpotter på nært hold, helt for seg selv. Vi satt nemlig og slappet av litt i kveld, og plutselig ble det så stille... Det er ikke noe godt tegn, så vi gikk for å se hva Savannah drev med. Og joda, der satt hun ved siden av ei svær blomsterpotte, med munnen og nesen full av jord samt jord overalt ellers. Da vi spurte om hun trodde dette var lov så smilte hun sitt bredeste smil og jord/torv tøt ut overalt... Som de gode foreldrene vi er så hentet vi selvsagt først kameraet før vi vasket og ryddet opp...


Hedda har funnet ut at giret forover kan benyttes i høyere hastigheter enn 4 krabb i minuttet. Og spesielt hvis det er noe interessant litt lenger fremme. Som f.eks. en mobiltelefon. Det lyser opp i øynene hennes og munnen på vidt gap mens hun krabber/åler seg det hun er kar...jente om. Nei, mobiler er moro. Og selvsagt ulovlig å leke med... Typisk...

Etter at Savannah hadde fått renset munnen fri for jord og torv så var hun i full gang igjen. Og denne gangen var det en fjernkontroll som fikk unngjelde. Hun ville tydeligvis ikke se på skiskyting og ble rasende da ingenting virket uansett hva hun trykket på. Hadde ikke hjerte til å fortelle henne at det var feil fjernkontroll...


tirsdag 2. desember 2008

Begravelse

Denne dagen preges av begravelsen til Ragnar Laberget Sekkeseter. Gutten jeg fortalte om for litt siden. I dag var vi samlet i kirka og tok den siste avskjed. En fin stund selv om den selvsagt også var forferdelig. En stappfull kirke deltok og ga familien sin støtte. Det er godt når mange viser at en blir satt pris på og verdsatt. Dessverre så må det så ofte et dødsfall til for å få høre det positive. Etter ens død snakker alle positivt om en, trekker fram gode minner og hendelser. Hvorfor er vi ikke flinkere til å verdsette hverandre FØR vi dør? Og dette gjelder da selvsagt generelt, og ikke akkurat for barnebegravelser. Vi er nok ofte flinkere til å uttrykke glede og lykke til et lite barn enn vi er for andre voksne.

Mens man sitter i kirkens benkerader og lytter til organistens toner før sermonien starter, så raser mange tanker igjennom hodet. Tanker rundt Ragnar. Tanker rundt hvordan familien har det. Tanker som "Det kunne vært oss". Tanker rundt det å tørre å sette pris på hverandre mens vi har hverandre. Hvor ofte er det ikke bare det negative som trekkes frem? Det skal ikke så mye til. Et lite smil. En vennlig hilsen. En hjelpende hånd. En klapp på skulderen. Kanskje skal vi alle bli flinkere til nettopp det. Snakke positivt om og til folk mens vi omgås de.

Som sagt så går tankene i alle retninger før første sang starter og sermonien er igang. Det er så uvirkelig å se en liten kiste med bare fire håndtak bli båret ut. Uvirkelig når en ser familien bak. Familien som både er våre venner og slektninger. Det gjør inntrykk når noen som en kjenner så godt, på samme alder og med minstegutt på noenlunde samme alder som våre jenter, går bak en liten kiste ut kirken. Det gjør inntrykk å være tilstede på en slik dag som i dag. Så derfor blir det ikke noe annet innlegg her på bloggen i dag. Vi lar dagen få hvile i minne over Ragnar som døde så altfor tidlig fra oss. Fred!

mandag 1. desember 2008

Snøjakt

Idag dro vi ut på jakt etter en snøfreser. Hvorfor det? Jo, fordi det kan hende at et hvitt, vått og kaldt teppe av frosset vann atter engang vil gjeste vårt kjære hjem, og den dagen skal jeg være forberedt!! Nytter ikke å brøyte litt utpå dagen her nei. Plassen må være ferdigbrøytet før nattevakta er over slik at de kommer seg hjem om morgenen. Ergo: Kommer det mye snø om kvelden/natta så må en opp såpass tidlig at det er brøytet greit før kl 0730. Brrr. Det hørtes tidlig og kaldt ut. Så derfor ønsker jeg ikke å måtte stå med spade eller snøskuffe på en 350m2 stor gårdsplass og 70 meter lang gårdsvei. Hva ble så løsningen? Jo, en snøfres. Nemlig denne!

Etter en god del research på nett og en del anbefalinger fra fjern og nær så havnet vi på Toro. Antar at den både kan lage supper og hive unna snø, men det får vi vel se etterhvert. Nå har vi i alle fall en tass som helt klart ikke lar seg stoppe av et lite eller stort snøfall. Så får vi da håpe at det etterhvert kommer litt snø sånn at en kan rettferdiggjøre kjøpet ;-)

Nok om snø. Det har jo ikke snødd på en stund, så det temaet kan en komme tilbake til senere. Men hva med jentene? Savannah var med på snøfreserhandel i dag, men det virket merkelig nok som om hun ikke hadde noe spesielt til overs for disse røde monstrene med lang hals. Hun reiser seg fortsatt opp overalt og forflytter seg langs ting, men går ikke selv enda. Hun spiser nå helst brødskive med leverpostei og nekter ofte plent å spise grøt... Det er vel egentlig positivt, så får vi håpe at risgrøt og rømmegrøt ikke faller inn under "vil-ikke-spise-grøt"-fanen...

Hedda har hatt en super dag sammen med Bente (BPA). De koser seg veldig godt sammen og Hedda er i fyr og flamme når hun ser at Bente kommer. Og jammen satte de ikke ny pers mtp spising i dag også. Når vi som foreldre sliter med å få henne til å spise så kommer Bente inn som en slags "Supergirl" og knuser alle tidligere rekorder... Er noe spesielt med å få mat fra noen annen enn foreldrene virker det som. Ja, ja. Det er greit det. Hvem som gjør hva er jo egentlig ikke så vesentlig.

Nå setter vi oss snart og venter på snøen som vi skal fjerne :-) :-)

baby growth
babies