CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

torsdag 26. februar 2009

Rydde, krabbe, rote...

Savannah er veldig flink til å hjelpe til. Utrolig flink. Til å hjelpe til med alt som skal gjøres. Og alt som ikke skal gjøres... Særlig dyktig er hun til å tømme ut innhold i vesker som vi litt tidligere har fylt opp for å ha med når vi skal bort. Hun føler nok at det blir særdeles rotete å samle så mye rart oppi en og samme veska. Så da er det vel bra at hun tar litt ansvar... Det blir da seende noe slik ut når hun er ferdig. Tipp én gang på HVOR Savannah satt da hun tømte veska...


Må også ta med et lite bilde av Savannah som i sin lekende iver etter å finne på nye fantestreker, tok seg tid til å stoppe for fotografen. Litt ute av fokus dette bildet, men et godt smil så jeg velger å vise det her allikevel.


Jentene har ellers skiftet taktikk ovenfor oss foreldre. Tidligere så lekte de på samme sted. Hvis en lekte med et blad så kom den andre krabbende dit også. Praktisk, for da visste vi hvor vi hadde de. Men nå har de nok funnet ut at det finnes ting som kalles "Nei, ikke lov!", og disse tingene er utrolig moro! Og i sær de tingene som kalles "NEEEEI, neeeeeeei, ikke den! IKKE lov!!". For da kommer en av oss voksne springende til. Og for å utnytte dette så har de nå skilt lag. Savannah racer avgårde mot DVD-skapet, river opp døra og strør DVD-er rundt seg i et stadig voksende tempo. Samtidig stikker Hedda motsatt vei, og forbarmer seg over en potteplante som har begynt å henge med hodet (kan ikke fatte det forresten - kan det ha noe med behandlingen den får??...). Så fort jeg har fått tak i Savannah og revet henne bort fra sin inspeksjon av DVD-samlingen, for så å sette henne midt i haugen av leker, se da kommer tiden for å hente Hedda. Og dermed tid for å fjerne jord og dødte blomsterblader fra munnen hennes. Når en så snur seg rundt så ser en bakenden av Savannah forsvinne i lynets fart, med klar retning for en åpnet dør inn til kontoret hvor det jammen trengs en del Savannah-rydding! Ja, de har jammen funnet ut at de får gjort dobbelt så mange fantestreker når de deler seg opp og går hver sin kant. Utspekulerte føles det som mange ganger. Og til de som lurer på om de har egen vilje: JA! I aller høyeste grad.

Når natta senker seg over hjemmet så glemmer en raskt dagens strev, og de mange "NEI, NEI, NEI". Da er jentene rene englebarna, og en fatter ikke at det er mulig å bli irritert på de. Helt til Savannah våkner med et brak kl 03 og forlanger at hele huset også skal våkne da. DA, akkurat da, demrer det for meg hvorfor vi ble irritert på de tidligere på dagen... At det nok faktisk var en grunn. Men så snart en sovner igjen så fordufter også slike tanker fra hodet, og en våkner til en smilende og leende skapning et par timer senere. Livet er herlig!! En ny dag med glede, forventning, litt irritasjon, latter og gråt, skrik og søvn venter om noen timer!

mandag 23. februar 2009

Jeg kommer etter!

Må bare si at Savannah i dag også knekte trappe-gåing-koden. Egentlig var det etter møtet på søndag, men det var først i dag hun besteg trappa her hjemme. Hedda startet ivei oppover, og et par trinn etterpå kom Savannah i siget også. Så nå vil begge gå opp trapp hele tiden. Glad for at vi monterte grind der på lørdag! Men må åpne opp i ny og ne slik at de får trente på dette. Blir nok kappgåing i trappa snart vil jeg anta! Blir trangt hvis begge skal ha innersvingen...

fredag 20. februar 2009

1 år korrigert!

Ja, i dag er jentene 1 år hvis vi skal følge den korrigerte alderen som altså da tar høyde for at de ble født 3 måneder for tidlig. Det vil si at det i dag er termindato for vårt svangerskap med Savannah og Hedda. Hurra!!!

Hvorfor tenker vi, og snakker vi om 2 ulike aldre på de? Jo, siden de ble født såpass mye for tidlig så vil de ligge en god del etter sine "jevnaldrede" nå de første årene. Både når det gjelder mat, motorisk utvikling og vekst så tar dette høyde for disse månedene. Hvor lenge vi kommer til å gjøre det avhenger litt av hvor raskt jentene tar igjen de andre små som nå er ca 15 måneder, men det tar nok noen år. Så inntil videre får dere forvirrede lesere bare finne dere i å måtte forholde dere til to ulike aldre - Korrigert og kronologisk!

Hurra for oss!!

torsdag 19. februar 2009

Bloggutfordring

Ja, da kommer vi også endelig på banen Cathrine og Reidar! Vi ble nemlig, med flere, utfordret av våre kjære venner i Tromsø til å finne tak i det 6. bildet i den 6. bildekatalogen for så å si litt om det. Nå er ikke vår bildeorganisering helt slik at denne nummereringen blir så enkelt å finne ut av. Men siden denne bloggen også mest er for Savannah og Hedda sin del, så tar vi tak i det bildet som matcher utvalgskriteriene best, og da ble det et bilde som vel aldri før har blitt vist her på bloggen. For de som ikke har sett utfordringen på bloggen til Familien Namsvatn så kan dere jo se den her.

Dette er et bilde av Eldbjørgs første møte med Savannah. Fikk jo svært raskt jentene ut på brystet slik at de fikk ligge der og vokse. Selv om dette medførte ganske mye jobb på sykepleierne rundt som skulle holde styr på alt utstyret rundt. Men du verden, så stas det var! Ser ut til at Savannah ikke er helt fornøyd her, men hun roet seg raskt når hun fikk ligge i ro. Ikke så moro å bli flyttet ut fra den trygge kuvøsen heller. Her er hun ferdig med sin runde på respirator og har gått over til BiPAP. Skal ikke gå inn på resten av utstyret siden de fleste nok har lest blogg og allerede kjenner igjen de ulike delene.


Spesielt å se tilbake på dette nå, og se hvor gjennomsiktige og små de var. Vel, små og små. Dette er Savannah og hun så nesten dobbelt så stor ut som Hedda på denne tiden. På bildet er hun også i en utstrekt variant. Spesiell opplevelse å sitte kenguru for jentene. En opplevelse som vi nok aldri kommer til å glemme, og som ga oss som foreldre svært mye!

Så var det utfordringen da. En må jo utfordre noen andre bloggere til å gjøre det samme. Nå har vi ikke så mange bloggere registrert, og siden de fleste er utfordret fra før så blir det bare Fam. Hegge igjen. Utfordringen er servert Rannveig!

onsdag 18. februar 2009

Trappeklatringsfilm

Må jo bare legge ut en liten videosnutt av da Hedda forserte trappa i går. Dette er den andre gangen, og hun har deretter klatret de 15 trinnene flere ganger.

Og til alle videofreaker der ute: Ja, jeg vet at dette ikke er noe særlig god filming eller klipping, men det er bare for å vise litt hva som skjer her :-) Kanskje noen synes det er litt mer moro med "live" visning enn bare bilder.

Trapp igjen

Ja Hedda gir seg ikke. Har hun først oppdaget trappa, ja da skal trappa bestiges! Så igår sto de to jentene som ved en startstrek nede ved det første trinnet. Savannah ser litt mer skeptisk ut her, mens Hedda gyver løs på utfordringen med null frykt!


Og jammen kom hun ikke helt opp! Ikke bare en gang, men hun klatret hele trappen totalt 3 ganger i går!!! Etter hverandre, og uten spesielt mye pause i mellom. Her nærmer hun seg toppen og da økte frekvensen for der oppe har hun ikke vært så mye, og da var det nytt terreng å utforske.


Savannah har litt flere kilo å drasse på så hun sliter litt mer her. Står heller nede på gulvet og roper på Hedda etterhvert som søsteren forsvinner ute av synet. Du kommer etter du også sjø Savannah!


Vel oppe så snudde Hedda rundt og i full fart satte hun kursen tilbake mot trappa. Absolutt ingen tanke for hvor høyt det er ned hvis en skulle falle i trappa! Hvis vi skal se litt på størrelsesforholdet så ville det vært det samme som at jeg skulle hive meg på hodet utfor en 7 meter høy trapp. Huff... Men Hedda er blid som ei sol og ved godt mot!


Går en spennende tid i møte :-)

fredag 13. februar 2009

Trapp!

Idag klatret Hedda seg i en rasende fart opp 8 trinn i trappa! Skal si vi ble overrasket. Savannah hadde jo tidligere tatt 1 trinn og var strålende fornøyd med det, men etter dette har det blitt lite trappeklatring. Før i dag. For Hedda så mamman sin igjennom trinnene (1 etg lenger ned) og da ble det kjempemorsomt å klatre. Da var det ikke bare litt usikker klatring. Nei, hun tok systematisk den venstre foten opp først ved å bøye den. Brukte både føtter og hender i en perfekt koordinasjon. Jeg fulgte ganske så paff etter henne for å sikre at hun ikke falt. Utrolig prestasjon! Det spørs om vi blir nødt til å sette på ei grind til i trappa snart.

Glemte ellers å blogge i går for det hadde vært en fin dato å feire. Da var det nemlig 1 år siden Savannah kom hjem fra sykehuset! Helt merkelig at vi fikk henne med oss hjem FØR termindato siden hun ble født så tidlig, men husker det var veldig stas. Er fortsatt stor stas, men det merkelige nå er at det virker som de har sin egen vilje... Begge jentene vet så absolutt hva de vil. Eller... ikke alltid HVA de vil, men at de vil noe ANNET enn vi vil, DET er helt sikkert...

Var på veiing i dag. Savannah hadde blitt hele 8880 gram, mens Hedda nå veier 6735 gram. Selv om Hedda hadde lagt på seg litt, så er ikke økningen så stor som vi håper på, så nå øker vi matmengden gradvis i den neste uka. Blir spennende å se om hun takler større måltider, men en må jo bare prøve seg frem siden det her ikke eksisterer noen fasit.

Snart helg igjen, og i morgen er det jo Valentine. Mange gode klemmer fra de to små til potensielle røvere der ute ;-)

søndag 8. februar 2009

Mammadagen!

Hurra for mamman vår! I dag skal du virkelig feires! Morsdagen er jo som juleaften og bursdag på en gang. For i dag skal vi feire at du virkelig er VÅR mamma! Og takket være deg så kom vi til verden. Ikke rart vi er glad i deg!

Så til deg mamma, til mormor og farmor, og alle andre mødre:

Gratulere med dagen!!

Men mest av alt Gratulerer til den tøffeste, morsomste, vakreste, snilleste, beste mamman vår!!! Kjempegla' i dæ!!

Savannah & Hedda

fredag 6. februar 2009

Gåvogn

Fysioterapeuten kom med et forslag om å prøve en gåvogn til Hedda for å se om hun enklere kunne komme seg ned fra stående stilling. Så vi forsøkte, og Savannah kapret hele scenen umiddelbart... For hun reiste seg umiddelbart og tok et par runder frem og tilbake fra kjøkkenet og til stua! I det siste så har Savannah reist seg opp overalt, men hun har ikke vært særlig glad i å sette beina under seg for å teste "gå-viljen". Men når da denne vogna kom på banen så skal jeg si at føttene fikk fart på seg. Frem og tilbake, frem og tilbake. Ble helt imponert at hun tok det så raskt! Så får vi håpe at Hedda får prøve litt etterhvert også.

søndag 1. februar 2009

Full aktivitet

Hedda er i full fart om dagen. Skal reise seg opp absolutt overalt. Og siden hun er veldig sterk i hendene så kan det resultere i enkelte interssante episoder. For her om dagen så fant vi henne hengende i bordplata...


Hun hadde altså dratt seg opp etter armene så føttene hadde lettet fra gulvet og delvis forsøkt å klatre. Og for å si det sånn: Dette er ikke akkurat en avslappene stilling. Lettere å se situasjonen nedenfra.


Savannah har funnet fjernkontrollen til stellebordet, og synes det er utrolig moro. Trykker på knappene og bordet går opp og ned. Utrolig moro :-) Kan sitte der ganske lenge og leke seg. Hekta på alle mulige fjernkontroller egentlig. Spesielt de som ikke er lov...

baby growth
babies