CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

lørdag 25. april 2009

Uteliv og gåing

Helt utrolig fint vær her i dag! Ikke en skydott på himmelen og den store gule kula der oppe varmet noe helt utrolig! Så da var tiden inne for å kle opp jentene i litt eldre "arvaklær" og la de herje ute mens vi fortsatte jobbingen med plena. Var spent på å se hvordan spesielt Hedda taklet dette, men det skulle ikke ta mange sekundene før vi kunne konstatere at Hedda var i sitt ess!


Savannah var litt mer skeptisk, men det gikk over etterhvert.


Vi har selvsagt hatt med jentene ut tidligere, men aldri før latt de krabbe rundt omkring som det selv måtte passe de, spise jord og lete etter mark. Hedda var ikke helt sikker på hva hun kom til å finne så derfor hadde hun med seg litt sterilt vann.


Savannah ble mer fascinert av alle steinene rundt om. Og legg merke til hvor blank og fin steinen hun har i hånden er! Lurer på hvordan en skikkelig jordete stein kan bli så blank? Hmm...


Begge to krabbet opp og ned bakken, igjen og igjen. Dog var nok Hedda aller ivrigst. Viste en utrolig energi!


Men også ivrige krabbere trenger en pause. Og ved å sette de foran hønsegården så hadde alle parter en interessant stund :-)


Og ikke minst. Må nevne hva som skjedde i går. For i går var jo jentene eksakt 17 måneder. Og da tok Savannah sitt første skritt! Faktisk gikk hun hele 4 steg før hun deiset i bakken! Tenkte vi skulle smi mens jernet var varmt så i dag morges så forsøkte vi igjen, og det var tydelig at Savannah syntes hun var flink selv også! Svært stolt når hun reiser seg opp og beveger foten frem ett steg! Ikke lenge til hun går nå altså! Spennende!

fredag 24. april 2009

17 måneder!

Savannah har begynt å spise maten sin selv. Da blir det raskt verre for oss å gi henne mat ja... Nesten så en kan høre henne si: "Klare det sjøl!". Vel, i alle fall nesten. Og synlig stolt da når hun får en blings med leverpostei i ei hand og koppen med melk i den andre!


Det er også svært nære at Savannah går. Labber rundt i stor fart bare hun får holde litt i mammas finger. Selv om beinstillingen akkurat på dette bildet vel villle gjort enhver sjømann misunnelig.


Hedda på sin side har det også bra selv om jeg ikke har noe nytt bilde av henne akkurat her. Den store jobben ligger fortsatt i ernæringssituasjonen, men her må vi bare være tålmodige og se hva fremtiden vil bringe.

Og foreldrene? Jo, når jentene sover så er det full fart ut i "hagen" med jernrive og spade for å få til et godt underlag for plen og busker. Kjekt med babysittere og kjekt med ei mormor og en assistent som kan stille opp som barnevakt :-) slik at en får gjort noe utenfor husets vegger også.

fredag 17. april 2009

PC guruene

Når det blir stille i huset så er sjansene store for at jentene har kommet seg inn på kontoret og der står med hode i blåsøppel-dunken, leker med tastatur eller river ut ting fra hyllene... Begynner Savannah å kvine så er sannsynligheten stor for at hun står ved siden av kontorstolen og vil bli løftet oppi. "Sitte" er ganske tydelig, og da må hun løftes oppi stolen. Tydelig kry sitter hun der, alene i en stor-stol. Så da har vi funnet ut at hun kanskje kan gjøre litt nytte for seg også med det samme hun sitter der...


Så Savannah har fått i oppdrag å fullføre neste klage til NAV. Så da er det kanskje ikke så rart at hun blir litt irritert når hun blir forstyrret...


Begge to falt dessuten pladask for PlayStation sine Buzz-kontrollere da de (dessverre) fant de. Her setter Hedda sin lit til at Jungle-quiz spørsmålet blir ... GRØNN!! Savannah lurer bare på hvor PS2'en er så de kan få litt action!


Aktive damer, i god form. Fortsatt en svært lang vei å gå når det gjelder ernæring for Hedda, men det hemmer henne ikke i dagliglivet. Er nok mer vi foreldre som tenker på det. Hun og Savannah leker godt sammen og har det fint. Full fart!

Hedda fikk sin (kanskje siste) RS-vaksine nå for et par dager siden, og da kjenner vi virkelig at våren begynner å komme. Tiltakslyst for å gjøre noe med uteområdet begynner å dukke opp i takt med solstrålene. Å, det er godt med vår!!

onsdag 8. april 2009

Sykling

I dag var Savannah og Hedda på sin første sykkeltur. Nei, de har ikke blitt kjempestødige, selvgående, lært seg å sykle, og drar på tur selv, sånn over natten. Vi har derimot skaffet oss sykkelvogn, en Croozer Kid for 2 som vi da i dag skulle teste. Vel, det ble ikke rare testen av vogna, men derimot et større test av foreldrene... For du trøste og bære så tungt det var å sykle igjen!! Er en del år siden sist så nå er lårmusklene helt i sjokk, og setemuskelaturen protesterer mot enhver form for berøring. Men jentene hadde det topp der bak i vogna. Lo og plapret fint sammen inntil de sovnet. Kanskje like greit så de slapp å høre på all pesingen fra pappan sin da motbakken og motvinden slo til som verst...

Vi var også på en førpåsketur til farmor og farfar. Der ble Hedda kompis med en tøff liten bamse, og her er de i dype samtaler om ulike bamsetemaer.


De satte også stor pris på å få spille piano sammen med både farfar og tante. Her forsøker Hedda å sette en Gmaj7, men sliter litt. Hjelper å ha tunga godt planta i munnviken. Savannah virker svært overrasket over Heddas ekspertise på området :-)


Det nærmer seg påske og hvor enn du er i verden så vil vi ønske deg en riktig god påskehøytid! Ikke la det bli BARE ski, Kvikk-Lunch og kyllinger da!

baby growth
babies