CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

torsdag 28. mai 2009

Vi går og vi går...

Savannah har jo lenge gått noen skritt, men ble satt litt tilbake sist hun ble syk. Så etter det har hun ikke gått så mye. Før nå. Nå er det plutselig moro igjen! Måtte bare filme litt av det.

Føll

I går dro Hedda og mamman oppover til bestefar for å se på det nye lille Shetlandsponnyføllet som hadde blitt født. Hedda syntes tydelig det var moro å se et dyr som ikke var så mye større enn seg selv :-) Og med null frykt og respekt var det inn gjennom gjerdet med begge hendene... Bra at søskenbarnet Ivana var der og passet på også.


Og for oss som ikke var der: Joda, den ser søt ut :-) "Vi små, en alen lange...høye!".

tirsdag 26. mai 2009

Full fart!

Det begynner å bli en stund siden jentene har benyttet gåvogna og gåbilen nå. Av sikkerhetsmessige årsaker har foreldrene pakket de ute av synet, og dermed ute av sinn for smårollingene. Men i dag så kom de for en dag. Gjensynsgleden var stor, og ferdighetene viste seg å blitt sterkt forbedret fra sist! Savannah hev seg over gåbilen, satte seg på den og brukte føttene til å komme seg frem! Sist så var det jo bare å skyve den foran seg. Hedda viste størst interesse for gåvogna og med en ukuelig optimisme så gikk hun løs på enhver hindring som dukket opp. Dette mått jo bare bli en liten filmsnutt :-)

Legg merke til hvor elegant Hedda snur gåvogna i starten av filmen. Og ikke minst hvor trafikkbevist den unge damen er på slutten av filmen da hun faktisk stopper opp foran en usynlig fotgjengerovergang for ... fluer :-) og peker på flua før hun fortsetter videre. Her skal ikke en eneste flue bli overkjørt!

søndag 24. mai 2009

1 1/2 år!!


Jammen har ikke vi to små blitt halvannet år gamle!!

Hurra for oss!!

Dagen feires med... grøt, melk, soving, leking, skriking... altså akkurat sånn som en dag skal feires!! Kanskje vanker det en liten sjokoladebit også!

Hedda ville så gjerne bake en kake til seg selv og Savannah, men ble SÅ fortørnet når hun oppdaget at noen hadde tatt ut kontakten av maskina! Makan til oppførsel! :-D


For en solskjønn dag å ha 1 1/2 års dag på! Vi ønsker alle andre også en knallbra dag! Spesielt til alle andre 1 1/2 åringer ;-D

fredag 22. mai 2009

Hagen

Varme sommerdager her i Levanger nå for tiden. Og det innebærer vanning av den nysådde plena... Skal vel ikke si sånt høyt, men vi håper på litt regn snart. Tror nok blomstringen ville skutt fart da! Men for all del. En nydelig dag har det vært, og en liten tur i hagen viste at blomstringen er i full gang! Her er det et av epletrærne i fin skrud.


Pæretreet er også skjønt med sine hvite blomstre.


Noe av det mektigste er kirsebærtrærne når de står i full blomst. Her er et par av de i sin hvite drakt.


Må vel ta med plommetreet også. Litt mer beskjedne blomster her, men hyggelig å se at det sannsynligvis blir frukt på treet allerede første året!


Starter innlegget med å si at den nysådde plena må vannes, så da må jeg vel ta med et bilde av den også. Ser jo jammen ut som ei fin og fyldig plen :-) Skal vel sies at vinkelen og makromodus kan vri litt på sannheten, men faktisk så begynner det å komme noen små spede spirer rundt om.


Savannah er fortsatt tett og har tydelig tendens på krupp. Nettene er sånn både og når det gjelder søvn og pust, og det høres også tydelig utover dagen at hun sliter litt med pusten. Inhalasjonene hjelper heldigvis litt, og hun selv er blid og i grei form ellers. Her trener hun på å gå med skolesekk. Er vel ikke mange årene til det blir en realitet... Syntes det var moro å gå litt med Heddas sondematsekk.

torsdag 21. mai 2009

Kr. Himmelfart

Kristi Himmelfartsdag! En skjønn dag, både i tidligere tider og i dag. Benyttet dagen til å besøke farmor og farfar - noe alle parter satte pris på. Savannah er ikke helt i 100 for tiden, men synes det er moro når noen tar seg tid til å leke bare med henne. Hun er tett i halsen/brystet og avhengig av en del inhalasjoner nå. Ligner litt på falsk krupp ja. Men men. En fin dag har det vært i dag, selv om turen hjem ble i lengste laget for to overtrøtte jenter... NÅ er de i alle fall sovende, og det blir snart foreldrene også...

søndag 17. mai 2009

17.mai!

Hipp, hipp HURRA for 17.mai!

Ja, det er faktisk blitt 17.mai nå. Med solskinn fra blå himmel, 2 fornøyde småfrøkener i sin fineste stas, eggedosis og korps. Dagen feires ved å se på barnetoget, drikke kaffe, grilling og mer kaffedrikking. Men før en starter må en jo selvsagt "dolle" seg opp i sin beste finstas :-)


Savannah virker svært så fornøyd med 17.mai kolleksjonen, og viser her frem sin nye kåpe. Selvsagt stående helt alene uten å holde seg i noe som helst. Det har blitt veldig moro!


Hedda er ikke fullt så stødig, men ville også være med på bildeseansen. Noe Savannah finner hysterisk moro :-)


Men Hedda synes at mamman skal slippe henne slik at hun også får stå sånn helt på egne bein sånn som søsteren... Litt streng her, men det går over. Savannah synes fortsatt det er hysterisk moro :-)


Gjengen her på Bergan ønsker alle lesere og venner en

Riktig God 17.mai!!

fredag 15. mai 2009

Farmor 70 år. Hipp-hipp-HURRRAAAA!!!

Ja, nå er det på tide at vi små slipper til litt på denne data´n! For i dag fyller nemlig vår kjære farmor 70 år:) Derfor vil vi sende en hel haug med gratulasjoner og mange små klemmer opp til Budal i dag. Vi skulle gjerne kommet på besøk til deg og ryddet litt i papirkurva di, men mamma og pappa kunne ikke bli med så da blir det litt langt å krabbe... Ikke hadde vi fått med oss finstasen heller... Gleder oss til å komme på besøk neste uke:) Håper du får en super dag, farmor. Vi er kjempeglade i deg!

tirsdag 12. mai 2009

"Frisk"

Liten statusoppdatering etter at de forrige innleggene i hovedsak har inneholdt opplysninger om at vi er syke... Nå er vi så å si kvitt denne runden av gastroenteritt. Savannah er i 100 igjen og spiser som en gal for å ta igjen det tapte etter sykdomsperioden. Hedda nærmer seg også, og er snart tilbake på samme sondemat og døgnmengde i knapp som før hun ble syk. Er litt forsiktige med magen hennes foreløpig, men det har gått veldig bra så langt. Vi voksne er også "fit for fight" igjen så nå er det nesten bare velstand her i heimen :-)

Det har skjedd merkelige ting med matinntaket via munnen til Hedda. Mye lurer vi på om henger sammen med en av "materstatningene" hun fikk da hun var syk. For før hun ble syk så hadde hun et inntak tilnærmet 0ml pr døgn. Det er heller lite ;-| Men nå, etter denne runden med erstatningen så virker det som om hun er i bedre form, og ønsker å spise mer selv. Det er for tidlig å trekke konklusjoner enda, og vi har igjen noen runder med leger og ernæringsfysiolog for å forsøke å se sammenhengene, men det er helt klart en annen jente vi har med å gjøre nå enn før hun ble syk. Kanskje vi begynner å nærme oss en løsning på denne ernæringsnøtta? La oss håpe på det :-)

lørdag 9. mai 2009

Hjemme på perm

Da kom mamma'n og Hedda hjem en tur. Hedda er utskrevet på perm foreløpig. Hittil har hun jo fått det meste av næringen intravenøst, så det er litt spennende å se om hun takler mat i magen nå. Blir ikke ren sondemat da, men en blanding sammen med en væske som ligner på den næringen hun fikk intravenøst. Dette gir forhåpentligvis magen en rolig start. Så får vi se om vi etterhvert kommer tilbake til der vi var før dette slo inn.

torsdag 7. mai 2009

Og det bare fortsetter...

Ja, så kom Savannah hjem i ettermiddag. Ble utskrevet, ikke frisk, men litt bedre enn da hun ble innskrevet på sykehuset i alle fall. To timer senere så ble Hedda innlagt... Mamma'n rakk å ta en dusj og hente litt andre klær til Hedda i alle fall. For Hedda ble dårligere i natt. Har ikke beholdt så mye av maten og med diaré i tillegg så gikk det raskt nedoverbakke. Kom kjapt inn på sykehuset og fikk lagt inn venflon etter kort tid. Får nå intravenøst hun også så vi får se om vi var kjapp nok slik at hun slipper å gå så langt ned i kjelleren.

Heldigvis ser det ut til at vi foreldre begynner å bli bedre. Og hvis Savannah får ei fin natt og en fin morgendag så begynner det å se litt lysere ut. Da blir det kanskje noe annet å snakke om her på bloggen enn diaré og oppkast...

Gastroenteritt

I går ble Savannah innlagt på sykehuset. Hun hadde gastroenteritt (diaré/omgangssyke) og bBlodprøvene viste at hun var dehydrert. Ikke kritisk, men nok til at de ville begynne behandling. Hun har jo nå vært syk siden helga og var særdeles slapp. Ville bare henge på oss, orket ikke holde hode spesielt mye og beveget seg ikke rundt omkring. Altså svært slapp til å være Savannah. Dette er jo noe som går over, men siden hun ikke ville ta til seg så mye væske så forstod vi at hun begynte å bli dehydrert. Pulsen var betraktelig roligere også. Så derfor var det greit å bli innlagt på sykehuset. Dessverre skulle det ta 10 timer fra hun ble innlagt til at det ble gjort noe, men seint i går kveld ble det da til slutt lagt inn venflon og hun har fått kontinuerlig intravenøst drypp i løpet av natta. Har fått i seg en bra mengde så vi får håpe dette går rett vei nå.

Og hvordan går det så med oss andre? Jo, takk... Prøver selv å befinne meg innen en radius på 5m fra do, koser meg med Cola og litt salt chips. Tok inn et knekkebrød i dag også! Så er vel forhåpentligvis på bedringens vei ja. Og de siste dagers situasjon trenger vi ikke rippe opp i... Eldbjørg er heller ikke helt i 100 men forhåpentligvis er hun også litt bedre i dag enn i går. Hedda derimot har vært i kjempeform frem til i natt. En av de uroligste nettene på lenge, og lite av maten som har blitt beholdt. Flere diarébleier i morges (og JA Svein, da bruker også vi papirbleier!) kan jo tyde på at hun begynner å få dette svineriet også. Men foreløpig er hun i greit slag så vi er spente på hvordan dagen går for hennes del.

Et lite lystig innlegg dette altså. Fra et sjabert mannskap som helst bare vil holde senga alle sammen :-| Men det er lys i enden av...uka! Håper vi!

tirsdag 5. mai 2009

Skitsjau

Savannah er ikke i form akkurat. Er på det tredje døgnet nå med diaré, oppkast, feber og generelt 'kroppsklein'. Den ellers så livlige og høylydte jenta er nå svært så rolig. Sover, sover, sover, drikker litt vann, sløv, sover... Hedda synes nok at søsteren er svært så kjedelig for øyeblikket. For hun er selv i ganske bra slag. Har heldigvis ikke fått diaré enda. Regner nok med at det kommer, men så lenge maten holder seg noenlunde innabords så er vi fornøyde.

Men Savannah ja. I natt så skrek hun til slik at mamman gikk opp for å sette i smukka eller hente kosebamsen hennes. For som regel når hun skriker til på natta så er smukka et annet sted enn i munnen, og bamsen er enten langt ute på gulvet (merkelig...) eller et annet sted i senga. Men denne gangen så var det ikke smukka eller bamsen. Jeg ble også ropt opp. Kunne virke som om mamman trengte noen ekstra hender. Og jammen skal jeg si vi våknet. For i senga lå ei jente innsmurt i .... tja, la oss bare si at hun hadde en litt ekstrem diaré. Hele ryggen, hele jenta, senga, sengeklær, bamse osv... Opp med vindu slik at det var mulig å puste, skifte, dusje, vanne, dusje igjen, bytte på seng... Til slutt så var det klart for å legge seg igjen.

Heldigvis skjer jo dette sjelden. For selv om dette er hverdagskost for Hedda når det gjelder sprutbrekninger inkl tøyskifte og sengetøyskifte, så er det barnemat imot når væsken kommer ut den andre veien!

Så nå håper vi at Savannah retter etterhvert, og at Hedda ikke får det. Så sannsynlig som det høres ut...

baby growth
babies