CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

tirsdag 30. juni 2009

Bææ!!

I dag bestemte vi oss for å ta en tur ut i det fri. Var en setervoll i nærheten som skulle være i drift og selge mat, så vi ville legge turen dit. Helt til vi kommer litt innover stien og finner ut at den så absolutt ikke var laget for å kjøre tvillingvogn... Heldigvis hadde vi sykkelvogna, men heller ikke den klarte å ta seg frem på stier hvor det nok mer er beregnet for foreldre med bæremeis. Vel, vi snudde, pakket sammen og dro et annet sted :-) Og her var det MASSE sauer! Skal si at jentene fikk terpet på: "Hva sier sauen?" En liten rast ved sjøen ble det også tid til.


Måtte også ta med et par bilder fra litt senere på kvelden. Når de leker godt sammen så blir humøret fort SVÆRT bra! Nå er det ikke så langt fra SVÆRT bra til SVÆRT dårlig, men her er i alle fall de to turboene rett før leggetid. Kanskje ikke rart at vi slet litt med å få de til å sove i natt... Og nei, Hedda går ikke på Red Bull ;-D



Nok en nydelig sommerdag går mot avslutning. Suverent fint vær, en liten regnbyge for å kjøle oss ned, men jevnt over en temperatur på rundt 24-27 grader. Topp!

søndag 28. juni 2009

Bading

Vi benytter fortsatt vår TummyTub til de vanlige kveldsbadene, men fant ut at vi skulle begynne å venne jentene på litt større vannflater også. Derfor gikk vi til innkjøp av et basseng. Huff, det hørtes stort ut, men legger en til at det kostet kr 30,- så forstår vel de fleste at det dreier seg om et ganske lite basseng. Faktisk så stort at det er akkurat passe for vår to små! Og gjett om Hedda fant seg vel tilrette! Plasket ivei og storkoste seg. Ble vått langt utenfor kanten men. Bra vi befant oss på verandaen!


Savannah ble ikke så hektet på dette bassenget, men det kan vel komme seg etterhvert. Slik været er nå så kan det bli mange badedager fremover. Savannah har ellers forelsket seg i en kopp. Vi fant ut at vi likegodt kunne forberede henne på kaffedrikkingen allerede nå, så derfor labber hun rundt med Hydro-koppen sin og ber om påfyll :-) Tidlig krøkes den som god kaffedrikker skal bli!

lørdag 27. juni 2009

Konsertdagen!

Da var dagen her! Jentenes store musikalske yndling, Lisa Børud, hadde konsert på torget i Trondheim. Med nesten skyfri himmel, stekende (nesten altfor stekende) sol, masse folk og god stemning var alle kriterier på plass for en super opplevelse! Og 13-åringen med 7 plateutgivelser innfridde!! Var ei Heddamor i god konsertform som digget musikken!


Etterpå var det en liten tur innom parken hvor Savannah fikk prøve hvordan det var å gå på gress. Joda, det begynner å bli mer plen-aktig hjemme her også, men ikke så tykt og fint som i byen! Storkoste seg hun også med mye oppmerksomhet og fint vær.


Og en ekstra takk til den fyren som fant opp air-condition i biler! Foruten det så tror jeg ikke turen hjemover i de utvendige 28 gradene ville vært så enkelt. Nå blir bare utfordringen å få de til å sove her hjemme. Ikke akkurat kjølig her inne heller nei... Ei god og varm natt ønskes alle!

onsdag 24. juni 2009

Antibiotika

Så var det ny runde med antibiotika for Hedda sin del. Avsluttet den forrige kuren for litt over en uke siden (mandag forrige uke). Gikk deretter på en såkalt "oppvæskingskur" for å forsøke å stabilisere elektrolyttbalansen i kroppen (tror ikke jeg tar videre utgreiing av denne kuren før vi har sett effekten), og nå ble det ny runde med en litt kraftigere antibiotika. Så denne gangen har vi tro på at vi tilslutt skal sitte med ei feberfri og noenlunde frisk jente. Glad for at vi fikk startet på kur i dag. Da kan det være håp om å ha henne såpass frisk at vi får med oss den store konserten med Lisa Børud i Trondheim på lørdag! Både Savannah og Hedda er helt hekta på henne, så vi tror dette blir en skikkelig fin konsert!

lørdag 20. juni 2009

Kvinneforening

I går var Savannah på sitt første kvinneforeningsmøte. Ble nok yngste deltaker ja, men fikk vel også dermed mest oppmerksomhet... Tror de hadde trivelig alle sammen! Her er i alle fall damen ivrig etter å komme seg ut døra så de ikke blir for sein til samlinga :-)


Inhalasjoner begynner begge jentene å bli godt vant med. Det vil ikke dermed si at de liker det, så enkelte ganger kan det være godt med ei støttende søster til å gi litt trøst...


og som kan slå av en veldig morsom vits helt inne i øret så ikke mamman hører det :-)

fredag 19. juni 2009

Maling

Tidlig males den som god maler skal bli... Eller noe sånt. I alle fall tenkte vi at det måtte være på tide for de to tassene å få testet ut sine kunstneriske ferdigheter. Så med voksduken på plass, et stort tykt papir, noen velvoksne fargestifter og litt fingermaling så skulle verden inntas med storm.


Vel... Stiftene var det mye mer moro å spise på...


Malingen kunne spises, og arket kunne rives i stykker... Uansett hadde de det moro på sin måte!


I dag er det dagen derpå og vi har fortsatt ikke fått bort all malingen som festet seg langt under neglene deres... Legger kunstkarrieren litt på hylla foreløpig og hiver oss heller på en Duplobølge!

tirsdag 16. juni 2009

Lek og rydding...

Hva skjer når to små damer slippes av syne, det blir stille i rommet, og en vet at nederste skuff i kommoden på stua inneholder tøybleier...? Jo, da er resultatet slik.


Var ikke mye igjen oppi skuffa i alle fall! Så går minuttene. Kommoden får stå urørt, men nå er det lekekassen som får unngjelde. "Kom igjen Hedda! La oss se hvor kjapt vi får tømt denne kassen utover et så stort område som mulig!!"


"Kanskje du vil ha den siste i kassen pappa?"


Rydding er en aktiv del av hverdagen vår ja :-)

fredag 12. juni 2009

Sykling og lesing

Det hender seg at de to knektene rydder litt i aviskurven, og finner noen ganger ting som ikke akkurat ble utgitt i går. Her har Savannah forbarmet seg over julehefte med Tommy & Tigern. Tok henne i å gå og lese, og selv garvede Tommy & Tigern lesere må vel bli imponert over at den lille dama får med seg poengene når hun leser opp ned... Humret i alle fall godt der hun stod midt på gulvet og leste for seg selv.


Ellers har vi vel skrytt av at vi har hatt noen sykkelturer hele fam'en, så vi fant det for godt å ta et bilde for å kunne dokumentere dette. Ser at det kan ligne på et konstruert bildet for anledningen, men faktum var at det ble tatt 1 min før vi startet på vår 3-mils tur for å besøke venner i omegn. Pust, pes... Men jentene lo og hadde det særdeles moro på turen. Tydelig at de trives der nede ved veien.


En liten oppsummering av status bør vel også være med. Begge jentene er nå på antibiotika-kur igjen for diverse betennelser (øre/svelg m.m.), men feberen har heldigvis forlatt kroppene så vi øyner en bedring der fremme. Så får vi bare håpe de holder lenger enn 1 uke før de blir syke igjen neste gang :-) Begge to har vokst i lengden og målingen i går viste at Savannah tviholder på de 2 cm foran Hedda (76,5 cm vs 74,5 cm). Vekta går også litt opp, men det er et eget kapittel som jeg ikke orker å berøre her i kveld. Ernæring er et vanskelig tema og en utfordring som krever det meste av begge foreldre hele døgnet. Men, men. Kan være jeg tar litt om disse utfordringene i et annet blogginnlegg engang. Akkurat nå får vi glede oss over at begge har god motorikk og leker som bare det. Leker over hele stua etter et par minutter ved lekekassen... Utrolig godt gjort! Bruker jo lenger tid på å samle sammen.....

fredag 5. juni 2009

Nytt utseende

Ja, etter over 1 1/2 år så var det vel på tide med en liten endring på denne bloggens utseende. Og likeså tittelen. Er jo ikke lenger bare "Våre første dager i livet". Nå går vi videre. Jentene har blitt større, og det må jo også bloggen gjenspeile. Men innholdet vil i grove trekk være det samme :-)

torsdag 4. juni 2009

Drøm? Eller mareritt...

Makka Pakka, Akka Wakka Makka Pakka Tø!
Makka Pakka, Appa Yakka Ikka Akka Ååå
Hum dum, Agga pang Ing Ang Ååå
Makka Pakka, Akka Wakka Makka Pakka Mø!
(versjon med lyd)

Uææææææææææææææææææææææææææææææææ!! Jeg får det ikke bort fra hjernen!! Som et slags virus så sitter dette klistret i hjernebarken sammen med forferdelige toner av Hoppsi Deisi og Hinkelpinkel, og for ikke å snakke om den falske pianospillingen til Tomlingene! Og hvorfor i alle dager er det ingen som faktisk fanger Ninki Nonk når de så sterkt proklamerer i starten av hvert program at dette toget skal fanges! For ikke å glemme, jo jeg håper jeg å glemme (!), den ekstremt falske sangen/låtene til Titteiene. Helt utrolig at det i det hele tatt går an å sende noe som er SÅ falskt i beste sendetid!!

Vel, når sant skal sies så er det ganske uskyldig barne-tv da. Ja, for det er jo nettopp det dette er. For den av leserne som ikke har opplevd Drømmehagen (eller In The Night Garden på engelsk) så kan jeg oppsummere med at det er et barneprogram som sendes HVER KVELD kl 1730 på NRK Super. Og som barna blir helt hekta på. Både Savannah og Hedda synes dette er helt topp, og blir fascinert over farger, lyder, bevegelser og enkel handling.

Jeg kan vel være tilbøyelig til å si at dette er svært uskyldig moro for barna i forhold til vår egen oppvekst med Pompel og Pilt, for ikke å glemme skumle Gorgon vaktmester. DET var barne-tv det! Sammen med Tøydokke Anna og en mann gjemt i hundedrakt som hele tiden hadde bursdag sammen med noen hånddukker. Tja, kanskje er ikke Drømmehagen så ille allikevel. Men feste seg på hjernen DET kan det!! Makka Pakka, Akka Wakka Makka Pakka Tø!!

Bryllupstur

Først av alt så må vi få gratulere bror og onkel som gifta seg i helga som var. Hurra for dere to! Og i den forbindelse så dro vi ut på langtur for å være med i selskapet. Dvs Savannah ble med oss, mens Hedda var her i distriktet sammen med noen venner. Savannah var som alltid velvillig til å bistå med rydding i vesker og kofferter, så når noen pakker I veske, kommer hun rett bak og pakker UT. Vel, sånn skal det vel være. Og det ser ut til at hun har forstått det kvinnelige prinsippet: Aldri noe sted uten make-up og bind :-) LITT tidlig dette Savannah...


Blir en samling bilder av Savannah her da, men det ble tatt bilder av Hedda også, så de får vi komme tilbake til når vi har de i hende. En bildespesial av Savannahs første bryllupsfeiring følger altså her.

Ikke alltid like lett å sovne i et fremmed rom, et fremmed sted, selv om reisesenga er kjent. "Kan jeg ikke få være oppe LITT lenger da mamma?? Pleeaaase?"


Hjemturen gikk i strålende sol og skyfri himmel! Knallvær og mange pauser på den 11 timer lange kjøreturen. Her har Savannah plassert seg ved figuren på Dovregubbens hall, lettere henslengt, blidspent, med veska løst plassert ved føttene og smukka i umiddelbar nærhet. Rene manekengen...


Oppe på Hjerkinn var det også flott å bevege seg når mosen var tørr og fin å gå på.


Dette sier vel mer enn ord :-D Har det ikke akkurat fælt her nei!


Vel hjemme var gjensynsgleden tilstede, og Hedda var i sitt ess.


Et flott bryllup, en fin kjøretur i supre omgivelser og med utrolig bra vær. Ja, hva mer kan man ønske seg av en "ferietur" :-)

Gåing

Savannah begynner å bli mer stødig nå, og tar selv initiativet til å gå uten at vi må "sende henne avgårde". Og denne videoen viser også med all tydelighet at det i alle fall er ett ord som hun har lært seg godt :-) Det er heldigvis ikke det samme ordet som gjentas om og om igjen når hun våkner om natten!

baby growth
babies