CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

fredag 31. juli 2009

Tinnbryllup

Ja, idag har det faktisk gått 10 år siden vi giftet oss! 10 herlige år med både opp- og nedturer. Nå ser vi frem mot de neste 10, og denne gangen sammen med Savannah og Hedda!

onsdag 29. juli 2009

Bading i balje

Å bade kan være ubeskrivelig moro! Dette klippet sier vel mer enn ord :-) PS: Merk at Hedda er snill og henter opp shampoo'en til Savannah. Så nok at det trengtes etter en dag med jobbing ;-)

tirsdag 28. juli 2009

Statusoppdatering

Som så mange andre blogginnlegg, både på denne bloggen og andre, så får jeg vel starte med at: "Nå er det jammen en stund siden sist jeg skrev noe her"... Vel, det begynner å bli lenge mellom hver oppdatering ja, men sånn vil det nok bli. Får heller oppfordre trofaste lesere til å abbonere på bloggoppdateringer, eller bli "følgere" av bloggen. Da slipper dere innom bare for å se om det har kommet noe nytt :-)

Har tatt noen bilder de siste dagene som nok illustrerer dagens situasjon godt. I alle fall de lyse sidene av den. For er det noe jentene har fått kjempesans for i det siste så er det gåbilene! De har vært bortgjemt en stund, men når de nå kom frem igjen så har de knapt stått stille. Begge to kjører rundt om i full fart. På vill jakt etter hverandre. Rundt bord og over dørterskler. Virker som begge er strålende fornøyd med det!



I blant (les: veldig ofte) så knives de om å komme først igjennom svinger og rundt kanter. Her er Hedda svært så innbitt på at hun ikke skal tillate søsteren å komme på innersiden i svingen... Det blir noen kollisjoner men sånn skal det jo være. De stimulerer i alle fall "svingmusklene" i mage/rygg ganske kraftig siden de jo snur og svinger hele tiden. Godt for Hedda spesielt som enda ikke går selv. Er dog en racer så snart hun får gåbilen foran seg. Nesten så hun springer da.


Humor og konkurranseinnstinkt har de også ved matbordet. Her trekkes det krok innimellom matbitene. Hvem som vant er dog mer usikkert.


I dag oppdaget vi ellers noe svært moro. For Hedda hang seg på Savannah og brukte henne som "gåbil". Savannah traver avgårde i bra tempo, mens Hedda henger fast i body/smekke og følger på så godt hun kan. Ender jo med knall og fall noen ganger, men begge synes visstnok at det er ganske moro. Tok en videosnutt av dette idag som virkelig viser hvor moro det er, så skal forsøke å få lagt ut den i de nærmeste dagene.


Så tok vi skrittet og kjøpte en badebalje til de. Har brukt TummyTub hittil, og vil nok fortsatt benytte den. Men for å venne de til litt mer vann så forsøker vi nå både badebalje og et lite basseng (kaller man en oppblåsbar "balje" på 50cmx50cm for basseng?...) og det virker som om de trives godt med det. Her nyter Savannah et etterlengtet kveldsbad for seg selv.


Men vannspruten sto om mulig enda høyere når begge to kom oppi. Utrolig hvor mye vann det er i en slik balje når den fordeles utover hele badet...


Dagene har ikke akkurat bare lyse sider. Utfordringene rundt Heddas ernæring er så absolutt tilstede hvert et minutt av dagen. Men disse utfordringene har vi jo hver dag, så derfor er det godt å kunne fokusere på det positive og gleden som disse to viser i "ord" og handling. For stille, DET er det ikke her i huset nei! :-) En glede som smitter!

søndag 19. juli 2009

Namsskogan

Ja, da kommer bildene som jeg vet flere venter på. Nemlig fra vår tur til Namsskogan familiepark. Dette ble vår ferietur i år, og også Heddas første overnattingstur borte fra hjemmet (foruten på sykehus). Vi var svært spente på hvordan det skulle gå, og ikke minst hvordan mangelen på søvn ville påvirke oss foreldre. Men med en del planlegging, endring av måltiders tidspunkt, mengde og hastighet, samt redusert matinntak så gikk dette overraskende greit. Er nok svært glad for at dette ikke gikk over enda flere dager, men for de to nettene vi var der så gikk det ganske bra. Og for ordens skyld: Vi var tilbake på vanlig mengde og måltider dagen etterpå, så Hedda får sin tilskrevne dose nå.

Vel, mange bilder ble det, og her er et lite utsnitt av de. Bildene sier nok selv, så skal ikke skrive så mye rundt de.

Savannah ble ganske interessert i en lite motorsykkel på fjær og syntes det var moro å vaie noen sekunder på den.


Hedda og pappan nyter en is i det nydelige været! Om ikke så mye gikk inn i munnen, så var det veldig arti!!


Kvelden innebar kveldsmat på en solfylt veranda.


Utpakkingen av koffertene sto Hedda for. Kanskje ikke akkurat planlagt fra vår side, men du så moro for midtpunktet!


Så var det familieparken da. Fantes det ikke noen dyr der? Joda, masse! Og selv om vi voksne nok satte mest pris på nærkontakten med bjørn og ulv (dessverre glimtet gaupa med sitt fravær) så falt jentenes interesse mer på det bedagelige slaget. Nemlig på en alpakka.


Og på en steinaldersau.


Faktisk så var disse to dyreartene så interessante at da vi gikk derfra så måtte Savannah snu for å gå tilbake og si ha-det-bra :-) Gikk raskt fra oss andre, tilbake, bort til gjerdet og vinket til de. Ikke så veldig redd nei!


Både Hedda og Savannah la sin elsk på ei trampoline. Ikke at de hoppet og tok salto akkurat, men med litt svikt i knærne og god hjelp fra foreldrene så ble det da litt "hopping" etterhvert. Her har Savannah fått tak i videokameraet og forsøker febrilsk å få foreviget Heddas hopping. Øvelse i å få av kameralokket gjør mester...


Hopping var visstnok veldig moro! Og selv om fart er vanskelig å få frem på bilder så kan fotografen skrive under på at det her var hopping for alle penga!


Selv to sjarmtroll i en familiepark må slappe litt av. Men det var ikke enkelt. Så søvn ble det ikke stort av på dagtid. Blid og fornøyd er vi uansett :-)


En annen favoritt ble geitene.


Denne killingen syntes Savannah var ganske tøff, mens den på sin side nok ikke var like overbevist om at Savannah var verdt å bli kjent med.


Det var heldigvis flere geiter tilstede og de var mer voksne og hadde sans for nærkontakt med mennesker. Her Savannah på full fart inn blant tre eksemplarer.


Alt må læres når en er liten, og Savannah fulgte nøye med på alt geitene foretok seg. Selv om vi nok ikke ville finne dette særlig interessant eller fornuftig...


Vel, geitene var trivelige og Savannah ville absolutt ikke dra derfra. Hedda var nok mer skeptisk så derfor ble det ikke noe bilde av henne i denne sammenhengen.


Vel tilbake på hytta etter to dager i parken. Middag skal inntas, og denne ettermiddagen så tror jeg begge hadde bestemt seg for å være så rar som overhode mulig. Tok over 30 bilder hvor alle viser nye og merkelige ansiktsuttrykk og grimaser. Her er bare en liten smakebit :-)



En flott tur til et flott sted. Vi var svært fornøyde med turen og glad for at alt hadde gått så bra. Og hva passer vel da bedre enn å oppsummere med et av Heddas flotte glad/spekulative/forventningsfulle ansikt...


Borte bra, men hjemme betraktelig enklere :-)

tirsdag 14. juli 2009

Status Salidex

Ser det begynner å bli en stund siden jeg skrev at Hedda var innlagt for å få en kur med Salidex. Flere har spurt om hvordan det har gått i etterkant av denne innleggelsen, så fant ut at jeg skulle skrive noen ord om det.

Først litt bakgrunnsinfo. Hedda har tidligere hatt 2 gode perioder med lite sprutbrekninger og med et ganske bra matinntak per os (via munnen). Den første gangen var rett etter at vi fikk lagt inn PEG (august -08) og den andre gangen var etter at hun ble lagt inn for Gastroenteritt (mai -09). Fellesnevner for begge gangene har vært at hun har fått intravenøs ernæring og altså latt mage og fordøyelsen hvile. Vi ønsket derfor å teste ut om dette kunne være den korrekte sammenhengen, og fikk henne innlagt (juli -09) et par døgn med samme intravenøse ernæring som tidligere. Resulatet vi håpet på var en reduksjon i antall sprutbrekninger/oppkast, bedre matlyst og generelt en bedre allmenntilstand.

Hva er så "dommen" etter at det nå har gått en uke etter innleggelsen? Jo. Hedda kaster ikke opp så mye som tidligere. Hun spiser litt mer enn før, men dog en god del mindre enn hva som var tilfelle etter de to tidligere "kurene". Hun har det mye bedre med seg selv og omverdenen, og er i en svært så lystig form i enkelte perioder :-) Er sterkt interessert i all mat vi andre spiser, og det er jo bra. Selv om det kan være vanskelig å akseptere at en flintstek ikke akkurat passer for Hedda...

Kan vi trekke noen konklusjon? Nei, det er umulig for vi har ikke fått den samme effekten som tidligere. Dog har situasjonen forbedret seg drastisk fra tiden rett før innleggelsen, så at Salidex har hatt en effekt er helt klart. Så er det da "legemat" å finne ut HVORFOR dette fungerer. Og hvorfor det bare fungerer et par uker før situasjonen er tilbake på det "vanlige".

Nå fryder vi oss bare over at hun ikke kaster opp hele tiden. Så lenge det varer. Og i morgen skal vi til Namsskogan familiepark for å se på bæ, mø og gakk-gakk!

onsdag 8. juli 2009

Salidex-kur

Ja, da er Hedda innlagt på sykehuset igjen. Denne gangen mer frivillig enn ellers. Høres kanskje merkelig ut for enkelte, men sånn er det noen ganger. En må foreta enkelte grep for å forsøke å finne årsaken til problemer en sliter med. Nå gjelder det da altså Hedda, og hennes ernæringssituasjon. Hun tar så å si et nullinntak av mat per os (via munnen), har mengder med sprutbrekninger til alle døgnets tider og er generelt ikke helt i 100. Dette er jo som en berg- og dalbane, og noen ganger går det bra, mens andre ganger går det mindre bra. Som ingeniør så er jeg da opptatt av å finne sammenhenger (cause - effect) og ser vi tilbake på Heddas historie så har spisingen hennes vært bedre rett etter innlegging av PEG og etter siste runde med Gastroenteritt. Felles for disse innleggelsene var at hun da ikke fikk mat, men Salidex (intravenøst). Og i et desperat forsøk på å finne noe som kan virke så ba vi nå legene om å legge henne inn et par døgn med kun Salidex, og deretter GEM/Oralpädon. Vi er da svært spente på om Hedda i etterkant av denne "kuren" vil finne tilbake matlysten og spise litt selv også, og kanskje ha mindre oppkast. Men hvem vet? Vi får bare prøve. Det er i alle fall verdt et forsøk.

Men hvordan går det så med Hedda på sykehuset? Og ikke minst - hvordan går det med mamman? Jo, de går på veggen... Og det gjør jammen Savannah her hjemme også. Er helt tydelig at hun savner Hedda. Går rundt og leter etter "Deddabebi" (sa Hedda før, men nå har det blitt Dedda...) og svinser ellers bare rundt føttene mine. Skal bli godt for alle parter når de to får være sammen igjen. Selv om leken kan bli noe voldsom så er det dog en lek, og de finner på ting sammen og har det moro.

Nei, nå må pappan fungere litt som husmor her. Masse å ta tak i, så det går ikke an å sitte å skrive blogg hele dagen. Plena må i alle fall vannes, for du snakker - HER er det tørt og varmt! Og ei nysådd plen merker raskt det ser jeg. Gul... Ja, ja. Godt med godvær uansett da!

onsdag 1. juli 2009

Mat!

Savannah har begynt å spise selv. Det vil si - ikke akkurat SPISE selv, men i alle fall håndtere maten LITT selv. Ja, jeg vet at mange nok vil si at det var på tide, men sånn er det bare. Har forsøkt lenge, men ikke vært så veldig flink. Nå begynner hun å få litt mer tak på det, men det kan fortsatt føre til en litt rotete seanse. Lenge har leverpostei vært favoritten på brødskiva, men i det siste så har kravet kommet om rødbeter i tillegg! Ja, faktisk rødbetsalat! Tenkte ikke at små tasser spiste sånt, men det smaker visstnok godt for denne kroppen. Men hvordan går det så når en skal spise brødskive med leverpostei og rødbetsalat selv? Jo, sånn :-)


Og hvor mange brødbiter kan man få inn i munnen samtidig? Jo, akkurat litt for mange...


Og med et slikt måltid så blir hendene slik etterpå...


Vel, det finnes vann og såpe i massevis så ikke noe problem!

Savannah hadde ellers en fremføring av sin første setning i dag. Har jo mange "ord", men i dag var det første gang vi hørte hun satte de sammen og ikke bare som frittstående ord. Var nemlig på stranda en tur i dag, og da så hun mange andre som badet. Og nå for tiden så kaller hun alle som går på to bein for "bebi". Så idag kom det: "Bebi bade"! Joda, baby'ene badet! Må vel være en av de enkleste setningene, men det skal ikke mer til for å gjøre foreldre stolte :-) !!

baby growth
babies