CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

mandag 30. november 2009

2 årsdags feiring - del 2

Feiringen av 2 årsdagen fortsetter! I går var familiene på besøk, og selv om flere måtte melde avbud, så var det allikevel en del som kom. Savannah og Hedda var i sitt ess og spradet rundt omkring og hoppet fra fang til fang hele dagen :-)

Bursdagkake måtte det jo selvsagt være. Første gang de hadde bursdag med lys!


Og ikke bare lys og kake. Hva er vel en bursdag uten ballonger? Vel, etter at jeg blåste meg gul og blå, så stjerner og planeter i det fjerne og nesten svimte av etter å ha blåst opp den første figurballongen - så er jeg ikke sååå sikker på at dette med ballonger er så nødvendig... Men Hedda startet på med friskt mot!


Gavene strømmet på. Noen kunne lekes med, mens andre kunne kles på. Ja, nettopp det. For en kan vel ha på flere lag med nye klær selv om det er godt over 25 grader på stua?... Ser ut som om Savannah er klar for en liten svipptur til Nordpolen her.


Da må vi vel kunne si at feiringen er over for denne gang. Fortsatt litt igjen av kaka, og fortsatt sprader det rundt to små her med lua godt nedover øynene, men foruten det så begynner livet å vende tilbake til normalen igjen.

lørdag 28. november 2009

2 årsdags feiring

I dag var vi samlet en liten gjeng og feiret jentenes 2 års dag. Mer praktisk å feire slike dager i helg, enn akkurat på bursdagen. Og hva kan vel være bedre enn å feire dagen sammen med et par "babyer"? Begge er helt hekta på de små, og Hedda ble synlig stolt da hun fikk ha Markus i fanget :-)


Blant gavene i dag var det et par vinterluer. Og luer faller alltid i smak! Utrolig hvor hekta disse to er på slike "ting" som skal være på hodet. Så selv om det var mer enn varmt nok inne så måtte de ha på luene når de kjørte bil. Til stor latter og glede!


Sent på kveld, litt overtrøtt, mye sukker innabords, lue på hode og en sprek gåbil - kan det bli bedre :-)

torsdag 26. november 2009

Bading i TummyTub

Dette innlegget er spesielt dedikert til våre kontaktsykepleiere i Trondheim, altså den tiden vi var innlagt på Nyfødt Intensiv der. Da lærte vi nemlig å bade jentene i TummyTub. Reklamen sa at barna godt kunne bruke den til de var 2 år, men det ønsket både vi og sykepleierne å se. Så nå har jentene blitt 2 år, og i går badet de begge to i TummyTub'en igjen. Litt skeptisk i starten siden det var en stund siden sist (bruker balje nå hvor begge får bade samtidig), men etter kort tid ble det bare moro igjen. Hedda er strålende fornøyd her!


Tenkte egentlig å bare bade Hedda der, men skal si det var ei anna tuppe som ga høylydt beskjed om at DET ble uaktuelt. Hun skulle også bade i bøtta si, så dermed var det bare å plassere Savannah der også. De ekstra kiloene merkes godt her så hun fylte ut litt mer, men fikk dog allikevel plass! Vel, etter å ha plasket ut mengder av vann vel å merke...


Blir nok så vi pensjonerer TummyTub'en nå. Men det var absolutt et trivelig bekjentskap som vi på det sterkeste vil anbefale for alle babyer!! Takk for tipset Karin! :-) Og husk: "Oppi me fotan føst!"...

tirsdag 24. november 2009

Stas me' vogn!

Ja da kom dukkevognene endelig frem. Kjøpte de for ei god stund siden på Biltema (yes, kvalitet you know...) og de har bare ventet på denne 2-årsdagen. Skal si det var stas da de ble pakket ut. Savannah klarte ikke å vente til vi hadde fått hjulene påmontert engang, men tok en raskt tur rundt om på kjøkkengulvet før vi rakk å reagere... Men bamsen fikk tilslutt en "fin" kjøretur frem og tilbake og frem og tilbake.......


Dukkevognmafian i farta!!


Hedda ser også strålende fornøyd ut. Så lenge søsteren holder seg til sin vogn og ikke begynner å blande dukker eller vogner. For da ble det krig!


Kvelden nærmer seg og for jentene sin del så er dagen snart over. Hvordan var så deres 2-årsdag? Jo, ikke så aller verst! Gleder oss til helga når det kommer litt mer folk! Men for øyeblikket så går det i dukkevognkjøring. Og kjøkkenet/stua som egentlig er passe stort ble fort altfor lite... Det går f.eks. ikke an å kjøre to slike vogner i bredden igjennom dørene! DET syntes begge de to små var helt forferdelig...

24.nov. Ikke bare Savannah og Hedda som fyller dag i dag. Vi vil nemlig også gratulere Miriam med sin 2 årsdag i dag, og Laila med sin bursdag i dag (lover å ikke si hvor gammel du ble!). Gratulere begge to! Og alle andre som har dag i dag! Hurra for dere alle!!!

2 år!!

HURRA!! Da har jentene faktisk allerede blitt 2 år! Tida har gått både veldig fort og utrolig seint. Men jammen er det rart å tenke på at det nå har gått hele 2 år siden forløsningen.

Nå blir det ingen feiring av dagen i dag, men satser heller på faddere og familie i helga. Blir mange nok det også sjø :-) Så får vi satse på noen fine bursdagsbilder i løpet av dagen...

Gratulerer med dagen Hedda og Savannah!!

lørdag 21. november 2009

Noen ganger er det bare utrolig moro å ha på seg hettejakkene. Kanskje fordi en da kan gjøre ting som ikke alltid er helt lov... Savannah forstår at de er tatt på fersken i bokhylla...


Nedbør i store mengder studeres ivrig, dog helst på rett side av døra!


Savannah fant en dag plutselig ut at hun hadde lommer på buksa. De var nok ganske langt nede på lårene, men hun fikk da i alle fall hendene så vidt nedi og gikk frem og tilbake, med en vaggende gange, såre fornøyd :-)


Musikk er fortsatt moro, og når tonene strømmer ut av høyttalerne vekkes den lille latinamerikaneren i Hedda. Litt stivere i bevegelsene Savannah, men full fart begge to!


Etter en lengre dag med mye innhold er det også godt å slappe av litt i en godstol noen ganger. I alle fall i 5 sekunder...


Og hvordan står det så til med Hedda? Jo hun har blitt riktig så flink til å sette mat selv :-) Har skjønt poenget i alle fall!


Nærmer seg 2-årsdag! Utrolig at det har gått 2 år allerede, men kalenderen lyver ikke, så en får begynne forberedelsene til selskapet.

Gratulerer farfar!

Her går dagene raskt noen ganger, og bloggingen ganske seint... Men, men. Bedre seint enn aldri.

Gratulerer med dagen farfar!

fredag 13. november 2009

Hva skjer?

Hva skjer når man absolutt skal ha på klærne sine selv? Ikke alltid at vi får lov til å hjelpe de, så her har Hedda bestemt seg for å ha på skjørtet sitt selv... Nesten perfekt :-)


For en tid tilbake så ble vi invitert til julelunch på Rica. En fin opplevelse også i år, selv om Savannah ganske raskt ble hekta på døra og låsen. Kanskje fordi ytterdøra var av glass og med masse biler utenfor...


Men når ordet "MAT" blir nevnt så får dør være dør, og hun kommer løpende. Glad i mat ja!


Lange hotellganger er også moro når en kan springe frem og tilbake og frem og tilbake og... puh... Mest stressende for foreldrene :-)


Vel. Hva har ellers skjedd? Det som kanskje er viktigst er at vi endelig fikk en pH-måling på Hedda. Har jo hatt en følelse av en mulig reflux over lengre tid, så første ledd i en utredning her var å få tatt en pH-måling. En enkel sonde som registrerer pH-nivået i spiserøret kontinuerlig i ett døgn.


Nå ga ikke disse målingene det resultatet vi ville ha. Dvs målingene var faktisk helt fine. Det er jo bra, men da må man tenke annerledes for å finne årsaken til utfordringene. Vi får se videre. Hedda tok i alle fall døgnet fint og hadde ikke noe særlig mot sonden.


En favoritt hos Savannah har blitt... EGG!! Og selv om ikke alt går direkte inn i munnen så er det moro læll!! :-)


Duplo har blitt en stor favoritt! Så nå er mange andre leker fjernet og erstattet med stor Duplo. Det har hjulpet jentene til å finne ut av byggingen, så nå bygges det både med stor og liten Duplo, dog mest i høyden. Ikke så mye til sidene, men ALT skal bygges oppover! Her Savannah ved siden av et "HUS" som hun har bygd selv.


Hedda har mest sans for nedriving :-)


Bøker står også høyt i kurs, så når de har hatt noen effektive minutter med (u)konstruktiv ryddig (roting) så er det raskt å ty til en bok. Elsker bilder og spesielt av dyr. Dette er altså ikke noen ukjent positur. Enten leser de for hverandre eller ber noen andre om å lese/peke.


Vi er så langt i god form og ja, vi har fått vaksina for H1N1. Gradestokken viser -2, litt rim på bakken og det meste som har vært ute er nå i hus. Vi her klar for vinteren :-)

søndag 1. november 2009

Gratulerer Martha!

Da ble Martha storesøster! Til lille Henrik. Vi gratulerer så masse og gleder oss til å treffe fam Eiken :-)

baby growth
babies