CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

torsdag 24. desember 2009

Julebildet

Den store dagen startet med å åpne et par pakker hver. Og det var smart for der var det et par kåper! Og med dagens lave temperatur så var det svært kjekt. På vei hjem fra kirka i dag var det derfor tid for noen bilder. Stolte jenter i sin nye habitt :-)


Ribba er fortært og fordelt utover et større område rundt middagsbordet... Men i all hovedsak har det gått veldig bra! Åpner pakker så raskt det lar seg gjøre her nå, men ser nok at vi sparer noen til i morgen også.

Fortsatt God Jul!

God jul!

Da er dagen her! Vi ønsker alle lesere av bloggen en riktig God Jul! Bilder fra julefeiringen kan nok komme etterhvert, men i dag skal vi ha fokus på å feire jentenes første jul hvor de har litt forståelse av hva som skjer.

God Jul!!

lørdag 19. desember 2009

Pappas bursdag!!!

Hipp hurra for pappan vår som har bursdag i dag!! Håper du får en fin dag, vi skal iallefall gjøre det vi kan for at den ikke skal bli rolig og kjedelig!!!! Og til alle dere andre, ærta bærta, vi har den snilleste pappan :)

lørdag 12. desember 2009

Hverdagsbilder

Blir ikke nye bilder hver dag lenger, men enkelte lyse øyeblikk har en da, så noen fine bilder blir det.

Middag og lutefisk. Mens noen spiser middag så spiser Savannah lutefisk så det spruter lut og fisk langs alle kanter...


Blir tid til litt leking mellom måltidene også, og vognene er da moro. Dukkene får virkelig kjørt seg noen ganger


Så fant de ut at båndet om livet på en jakke også kunne brukes som pannebånd. Rene ninja-stilen. Hedda her i full utfoldelse. PS: For de som lurer på hva hun gjør så er det følgende: Tommelen opp og si "Yesss"! :-)


Musikk er også en stor del av hverdagen, og her er det Lisa Børud på full guffe som gjør inntrykk. De to bildene burde egentlig vært ett, men ikke alltid like enkelt å få med begge to på det samme bildet. Merkelig...



En såre fornøyd Savannah!


Og en underfundig Hedda :-)


Det nærmer seg jo jul, og da også julebaksten. Her om dagen var det pepperkaker som sto for tur. I fjor fikk jo jentene forkle og kjevler, så sammen med kokkehattene så var alt lagt til rette for en flott pepperkake-bakedag!


Ikke alltid like enkelt å holde seg alvorlig :-) Litt ute av fokus dette bildet, men med den latterkula som fulgte med så måtte jeg bare vise det også.


Kjevlemesteren i gang!


Savannah skjønner ikke hvorfor Hedda gidder alt det maset med å kjevle ut når en bare kan spise med en gang...


Til slutt et gladbilde av Hedda. Digger ballonger og synes det er utrolig moro, både når de blåser ut lufta, når de hyler og når de smeller.

mandag 30. november 2009

2 årsdags feiring - del 2

Feiringen av 2 årsdagen fortsetter! I går var familiene på besøk, og selv om flere måtte melde avbud, så var det allikevel en del som kom. Savannah og Hedda var i sitt ess og spradet rundt omkring og hoppet fra fang til fang hele dagen :-)

Bursdagkake måtte det jo selvsagt være. Første gang de hadde bursdag med lys!


Og ikke bare lys og kake. Hva er vel en bursdag uten ballonger? Vel, etter at jeg blåste meg gul og blå, så stjerner og planeter i det fjerne og nesten svimte av etter å ha blåst opp den første figurballongen - så er jeg ikke sååå sikker på at dette med ballonger er så nødvendig... Men Hedda startet på med friskt mot!


Gavene strømmet på. Noen kunne lekes med, mens andre kunne kles på. Ja, nettopp det. For en kan vel ha på flere lag med nye klær selv om det er godt over 25 grader på stua?... Ser ut som om Savannah er klar for en liten svipptur til Nordpolen her.


Da må vi vel kunne si at feiringen er over for denne gang. Fortsatt litt igjen av kaka, og fortsatt sprader det rundt to små her med lua godt nedover øynene, men foruten det så begynner livet å vende tilbake til normalen igjen.

lørdag 28. november 2009

2 årsdags feiring

I dag var vi samlet en liten gjeng og feiret jentenes 2 års dag. Mer praktisk å feire slike dager i helg, enn akkurat på bursdagen. Og hva kan vel være bedre enn å feire dagen sammen med et par "babyer"? Begge er helt hekta på de små, og Hedda ble synlig stolt da hun fikk ha Markus i fanget :-)


Blant gavene i dag var det et par vinterluer. Og luer faller alltid i smak! Utrolig hvor hekta disse to er på slike "ting" som skal være på hodet. Så selv om det var mer enn varmt nok inne så måtte de ha på luene når de kjørte bil. Til stor latter og glede!


Sent på kveld, litt overtrøtt, mye sukker innabords, lue på hode og en sprek gåbil - kan det bli bedre :-)

torsdag 26. november 2009

Bading i TummyTub

Dette innlegget er spesielt dedikert til våre kontaktsykepleiere i Trondheim, altså den tiden vi var innlagt på Nyfødt Intensiv der. Da lærte vi nemlig å bade jentene i TummyTub. Reklamen sa at barna godt kunne bruke den til de var 2 år, men det ønsket både vi og sykepleierne å se. Så nå har jentene blitt 2 år, og i går badet de begge to i TummyTub'en igjen. Litt skeptisk i starten siden det var en stund siden sist (bruker balje nå hvor begge får bade samtidig), men etter kort tid ble det bare moro igjen. Hedda er strålende fornøyd her!


Tenkte egentlig å bare bade Hedda der, men skal si det var ei anna tuppe som ga høylydt beskjed om at DET ble uaktuelt. Hun skulle også bade i bøtta si, så dermed var det bare å plassere Savannah der også. De ekstra kiloene merkes godt her så hun fylte ut litt mer, men fikk dog allikevel plass! Vel, etter å ha plasket ut mengder av vann vel å merke...


Blir nok så vi pensjonerer TummyTub'en nå. Men det var absolutt et trivelig bekjentskap som vi på det sterkeste vil anbefale for alle babyer!! Takk for tipset Karin! :-) Og husk: "Oppi me fotan føst!"...

tirsdag 24. november 2009

Stas me' vogn!

Ja da kom dukkevognene endelig frem. Kjøpte de for ei god stund siden på Biltema (yes, kvalitet you know...) og de har bare ventet på denne 2-årsdagen. Skal si det var stas da de ble pakket ut. Savannah klarte ikke å vente til vi hadde fått hjulene påmontert engang, men tok en raskt tur rundt om på kjøkkengulvet før vi rakk å reagere... Men bamsen fikk tilslutt en "fin" kjøretur frem og tilbake og frem og tilbake.......


Dukkevognmafian i farta!!


Hedda ser også strålende fornøyd ut. Så lenge søsteren holder seg til sin vogn og ikke begynner å blande dukker eller vogner. For da ble det krig!


Kvelden nærmer seg og for jentene sin del så er dagen snart over. Hvordan var så deres 2-årsdag? Jo, ikke så aller verst! Gleder oss til helga når det kommer litt mer folk! Men for øyeblikket så går det i dukkevognkjøring. Og kjøkkenet/stua som egentlig er passe stort ble fort altfor lite... Det går f.eks. ikke an å kjøre to slike vogner i bredden igjennom dørene! DET syntes begge de to små var helt forferdelig...

24.nov. Ikke bare Savannah og Hedda som fyller dag i dag. Vi vil nemlig også gratulere Miriam med sin 2 årsdag i dag, og Laila med sin bursdag i dag (lover å ikke si hvor gammel du ble!). Gratulere begge to! Og alle andre som har dag i dag! Hurra for dere alle!!!

2 år!!

HURRA!! Da har jentene faktisk allerede blitt 2 år! Tida har gått både veldig fort og utrolig seint. Men jammen er det rart å tenke på at det nå har gått hele 2 år siden forløsningen.

Nå blir det ingen feiring av dagen i dag, men satser heller på faddere og familie i helga. Blir mange nok det også sjø :-) Så får vi satse på noen fine bursdagsbilder i løpet av dagen...

Gratulerer med dagen Hedda og Savannah!!

lørdag 21. november 2009

Noen ganger er det bare utrolig moro å ha på seg hettejakkene. Kanskje fordi en da kan gjøre ting som ikke alltid er helt lov... Savannah forstår at de er tatt på fersken i bokhylla...


Nedbør i store mengder studeres ivrig, dog helst på rett side av døra!


Savannah fant en dag plutselig ut at hun hadde lommer på buksa. De var nok ganske langt nede på lårene, men hun fikk da i alle fall hendene så vidt nedi og gikk frem og tilbake, med en vaggende gange, såre fornøyd :-)


Musikk er fortsatt moro, og når tonene strømmer ut av høyttalerne vekkes den lille latinamerikaneren i Hedda. Litt stivere i bevegelsene Savannah, men full fart begge to!


Etter en lengre dag med mye innhold er det også godt å slappe av litt i en godstol noen ganger. I alle fall i 5 sekunder...


Og hvordan står det så til med Hedda? Jo hun har blitt riktig så flink til å sette mat selv :-) Har skjønt poenget i alle fall!


Nærmer seg 2-årsdag! Utrolig at det har gått 2 år allerede, men kalenderen lyver ikke, så en får begynne forberedelsene til selskapet.

Gratulerer farfar!

Her går dagene raskt noen ganger, og bloggingen ganske seint... Men, men. Bedre seint enn aldri.

Gratulerer med dagen farfar!

fredag 13. november 2009

Hva skjer?

Hva skjer når man absolutt skal ha på klærne sine selv? Ikke alltid at vi får lov til å hjelpe de, så her har Hedda bestemt seg for å ha på skjørtet sitt selv... Nesten perfekt :-)


For en tid tilbake så ble vi invitert til julelunch på Rica. En fin opplevelse også i år, selv om Savannah ganske raskt ble hekta på døra og låsen. Kanskje fordi ytterdøra var av glass og med masse biler utenfor...


Men når ordet "MAT" blir nevnt så får dør være dør, og hun kommer løpende. Glad i mat ja!


Lange hotellganger er også moro når en kan springe frem og tilbake og frem og tilbake og... puh... Mest stressende for foreldrene :-)


Vel. Hva har ellers skjedd? Det som kanskje er viktigst er at vi endelig fikk en pH-måling på Hedda. Har jo hatt en følelse av en mulig reflux over lengre tid, så første ledd i en utredning her var å få tatt en pH-måling. En enkel sonde som registrerer pH-nivået i spiserøret kontinuerlig i ett døgn.


Nå ga ikke disse målingene det resultatet vi ville ha. Dvs målingene var faktisk helt fine. Det er jo bra, men da må man tenke annerledes for å finne årsaken til utfordringene. Vi får se videre. Hedda tok i alle fall døgnet fint og hadde ikke noe særlig mot sonden.


En favoritt hos Savannah har blitt... EGG!! Og selv om ikke alt går direkte inn i munnen så er det moro læll!! :-)


Duplo har blitt en stor favoritt! Så nå er mange andre leker fjernet og erstattet med stor Duplo. Det har hjulpet jentene til å finne ut av byggingen, så nå bygges det både med stor og liten Duplo, dog mest i høyden. Ikke så mye til sidene, men ALT skal bygges oppover! Her Savannah ved siden av et "HUS" som hun har bygd selv.


Hedda har mest sans for nedriving :-)


Bøker står også høyt i kurs, så når de har hatt noen effektive minutter med (u)konstruktiv ryddig (roting) så er det raskt å ty til en bok. Elsker bilder og spesielt av dyr. Dette er altså ikke noen ukjent positur. Enten leser de for hverandre eller ber noen andre om å lese/peke.


Vi er så langt i god form og ja, vi har fått vaksina for H1N1. Gradestokken viser -2, litt rim på bakken og det meste som har vært ute er nå i hus. Vi her klar for vinteren :-)

søndag 1. november 2009

Gratulerer Martha!

Da ble Martha storesøster! Til lille Henrik. Vi gratulerer så masse og gleder oss til å treffe fam Eiken :-)

søndag 25. oktober 2009

Vasking m.m.

Vasking av hus er tilnærmet noe av det kjedeligste og mest rutinepregede arbeidet en gjør! I alle fall føles det sånn noen ganger... Men når hybelkaninene har startet eget oppdrett og truer med å gjøre opprør, ja da må moppen og klutene frem. Da er det godt å ha god hjelp! Gi de hver sin støvklut og de får i alle fall med seg litt støv, dog oftest hentet fra de merkeligste steder...


Etter endt jobb er det ingenting som smaker så godt som VANN!!


Savannah gleder seg ellers til å starte på skolen. Var i alle fall svært kry da hun fikk på seg en liten ryggsekk.


Men dagen er ikke den sammen uten ... Trønder-Avisa og litt reklame! Må få med seg det viktigste vettu!


Dental-informasjon: De to små munnene renner snart over av tenner! De popper opp både her og der, så kanskje ikke så rart at de er LITT irritable noen ganger. Blir nok godt å få flere og større tenner å bite/tygge med. Bare de ikke biter hverandre eller oss foreldre så. Har faktisk blitt litt bedre med den bitinga, men så begynner de å få en del flere ord også da! Hedda tar etter søsteren så godt det lar seg gjøre. For Savannah har blitt en racer på ord! Forsøker å uttale alt vi snakker om. Ikke nødvendigvis så veldig forståelig for andre, men ganske logiske for oss. Blir spennende å se de neste månedene fremover. Det er i alle fall LYD i heimen!

fredag 23. oktober 2009

Hedda

Da tror vi tiden er inne for å si litt om Heddas status igjen. Har vært svært tilbakeholden med dette den siste tiden, både på bloggen og ellers. Årsaken er at vi har vært inne i en uttestingfase på ulike områder hvor vi ikke har visst så mye om resultatet, og informasjon i en slik fase ville bare skapt bekymringer. Derfor har vi bevisst tonet ned fakta om hverdagen ovenfor de aller fleste. Men nå har vi fått noen resultater på bordet og tror det er på tide å fortelle litt. Kan bli et langt innlegg, men håper det er mulig å forfatte seg i korthet også.

Hedda har fortsatt mange store sprutbrekninger hver dag. Det var en periode i mai i år at hun både spiste litt selv og hadde nesten ei uke uten brekninger. Svært positivt! Men så gikk det nedover igjen. I de siste månedene så har hennes ernæringsmessige status blitt satt langt tilbake og den er nå mest sammenlignbar med slik det var for over ett år siden. Hun spiser nå så å si ingenting per os (via munnen) lenger og tåler ikke mye gråt, latter og stress før maten kommer i retur. Men med det samme så må vi også skyte inn at hun rent motorisk har tatt store steg fremover! Hun er dyktig på å gå nå og tyr til krabbing bare noen få ganger. Det er beina som gjelder, og trives godt med det. Både hun og Savannah er veldig aktive og springer rundt og gjør 'hyss' så snart anledningen byr seg :-)

Kombinasjonen av mange sprutbrekninger og lite matinntak gjorde at vi måtte se på alternative løsninger. Da fikk vi tips om å prøve en Biopat. Og etter første time der fikk vi bl.a. antydningen om at Hedda kunne ha intoleranse for gluten og melk. Vi ble derfor enige om å kutte ut begge deler i en periode for å se, samt å forsøke å få tatt utvidede blodprøver for å få testet dette. Sykehuset gjør dessverre ikke det. De ønsker kun å teste seg frem ved å fjerne/legge til mat o.l. Men via en privat klinikk i Trondheim fikk vi tatt disse utvidede blodprøvene som ble sendt til England. Det skulle ta noen uker før vi fikk svar så i mellomtiden begynte vi å saumfare alle matvarer for om de inneholdt melk eller gluten. Det har kommet en del soya-produkter på markedet så disse var vi raskt ute for å teste. Vaniljesausen der var faktisk veldig god, og noe Hedda satte pris på. Youghurtene var derimot ganske annerledes både i konsistens og smak, men et par gram pr dag gikk da ned. Dessverre hadde vi introdusert Vanilje-youghurt for Hedda ett par uker før vi fikk info om den mulige intoleransen. Dette ble en stor favoritt og med dertil stor nedtur når vi måtte kutte den ut (pga melk). Og er dere klar over hvor ekstremt mange matvarer som inneholder melk eller gluten? Helt utrolig egentlig.

Letingen etter noe spiselig for Hedda fortsatte. Utfordringen ble raskt at hun ikke vil ha det, men ville ha det som Savannah eller vi spiste. Kjente raskt at det ble en stor utfordring for inntaket per os stoppet nå helt opp. Hadde vi gitt henne litt av vår mat så ville hun nok smakt, men det inneholdt altså melk eller gluten. Løsningen er jo å la oss alle spise mat uten melk/gluten, men foreløpig er vi ikke dyktige nok til å lage alt fra bunnen av og unngå disse to ingrediensene. Det blir dermed ofte slik at det er forskjell på Heddas mat og Savannahs mat. For selv om Hedda ikke svelger noe så tar hun noe mat inn i munnen, suger ut væsken og gumler litt på det før hun spytter ut. Det er viktig å ivareta så mye av munnmotorikken som mulig så alt er bedre enn ingenting.

Så kom dagen da vi skulle få svar på blodprøvene. Turen inn til Trondheim bar preg av at vi var spente. Det hadde vært så innmari godt om disse prøvene var negative slik at vi kunne begynne med vanlig youghurt osv igjen. Men dessverre så var resultatet ikke slik vi hadde håpet. Hun viste tydlig intoleranse overfor gluten og melk, samt overfor hvete. Problematikken ble altså utvidet til også å gjelde hvete. Dermed er ikke glutenfri mat nok lenger. Mye av glutenfri mat inneholder hvete, så da må søket etter spiselige ting utvides. Kjente det var en nedtur, men samtidig godt å få det stadfestet ved et konkret svar på en blodprøve. Nå trenger vi ikke teste på det lenger. Nå vet vi at hun ikke skal ha melk, gluten og hvete, og får jobbe utifra det. Så hvis en eller annen leser av dette innlegget sitter med oppskrifter/retter etc som ikke inneholder disse tre elementene så er vi takknemlige for å få de.

Nå er det enkelte som kanskje tenker at "Det kan hun da vokse av seg", og tja, det er i teorien mulig at hun kan bli bedre over tid. Men at det alltid vil være noe som ligger i kroppen, det er nok mer realistisk. Hvordan hun reagerer på det vet vi jo ikke. Sprutbrekningene trenger ikke å ha sammenheng med intoleransen. Det kan godt være at den slår seg ut i noe annet som f.eks. eksem. Men dette er det for tidlig å si noe om. Vi skal nå ha totalt avhold fra gluten, hvete og melk i 3 måneder før vi evt kan begynne å introdusere noe av det igjen, for deretter å se på reaksjonene.

Dette innlegget var ikke ment som syting over hvor fælt vi eller Hedda har det. Vi er velsignet med to skjønne jenter som beriker livene våre overmåte mye! Dette er bare en ekstra liten utfordring i hverdagen, men noe som vi selvsagt skal klare! Innlegget var bare ment som en oppsummering av de siste månedene og en forklaring slik at vi slipper å gjenta alt til alle til enhver tid. Det er lett for å bli veldig mye "sykdomssnakk" når vi treffer folk. Mye om hva som feiler eller hvor dårlig Hedda er. Men vi har mye mer lyst til å fokusere på det som er positivt! Og Hedda er ei veldig positiv jente som sammen med Savannah lett får frem smilet hos de fleste. Enkelte ganger kommer det uventede utfordringer inn i livet, men da er det opp til oss å ta de med et smil og gjøre det beste ut av det.

Dermed er denne statusen for Hedda formidlet, så da trenger vi ikke bruke så mye tid på det når vi snakker med folk. Da skal vi istedet bruke tid på å se på alle Heddas grimaser og ansiktsuttrykk, Savannahs mange morsomme ord, Heddas klingende latter og Savannah klatreegenskaper! Masse positivt å ta av!!

torsdag 22. oktober 2009

Teknologifrik

Må bare dele en morsom hendelse fra dagens løp. Jentene begynner å bli ganske aktive, de snakker ganske så mye (les: det er ALLTID en eller annen lyd...) og skal borti absolutt alt, hele tiden... Vel. I dag, mens Hedda sov, så var Savannah mamman's hjelpende hånd ved PC'en. Dvs. hun hadde kapret mobilen hennes uten at mamman som skrev mail oppdaget det. Og den mobilen har normalt et bakgrunnsbilde av jentene. Og den har tastelåsen på. Men neida, en er ikke trygg når Savannah går berserk med fingrene! For ved iherdig trykking hadde hun fått av tastelåsen, kommet seg inn i bildegalleriet, funnet et bilde av pappan ('Maijnnne!!'), lagt det som standard bakgrunnsbilde, skalert bildet slik at det passer til en MMS og opprettet en ny melding klar for sending... Hvem vet hvor den meldingen hadde havnet hvis vi ikke oppdaget hennes desperate lek og fjernet telefonen... Ikke alle som hadde klart dette nei! I alle fall ikke vha vill trykking på alle taster det går an å trykke på... Ser vi en vordende teknikkfrik her? Mulig... :-D

tirsdag 20. oktober 2009

Smått

Og vi syntes Hedda var lita da hun ble født!
Se innlegget på VG om Clara på 307 gram! Ganske utrolig. Uke 24 er forferdelig tidlig!

lørdag 10. oktober 2009

Gratulerer Elias m/fam!

I dag ble Elias storebror og vi gratulerer ham og foreldrene så masse! Gleder oss til å treffe lilleknerten!

Skogstur

Vi fikk en melding i går. "Vil dere være med ut i skogen på en høstferie-bålbrenning-kaffedrikkings-tur?". Hvem kan vel si nei til det? :-) Så pakket sammen jenter og utstyr så raskt som mulig og dro ivei. Fant en fin plass og slo oss ned, og bålet kom kjapt opp. Trivelig!


Jentene så ut til å kose seg også, men litt kjølig så de var godt pakket inn for anledningen.


Men hva har de andre med seg i kjøleboksen da mon tro? Nysgjerrig? Ikke bare litt...


Og så blid som vi er når vi får være ute og leke sammen med andre!


Elias var også i storhumør etter en liten lur. Storsjarmør dette som jentene setter stor pris på!


En fin dag, på en fin plass og sammen med gode venner. Ja, en topp måte å koble av på og svi av et par timer!

torsdag 1. oktober 2009

Askeladder

Jentene er til vanlig ganske høylydte når de leker. Lekene går i hytt og pine rundt de og det prates og synges ustanselig. MEN når det da blir stille... DA er det på tide å reagere for da har de jammen begynt på noe de VET de IKKE får lov til!!! Slik var det også i dag. Lek, lek, latter, prat, lek, sang, lek, stille....... Da jeg snudde meg og gikk inn på stua for å se hva som var på gang da sto det to askeladder med alle nevene inne i peisen...


Halvbrente vedkubber utover gulvet og finstøv/aske overalt... Og to jenter med sotete hender som forsøkte å se svært så uskyldige ut. Skulle selvsagt tatt bilde av de også, men tankene var vel mer på å berge så mye som mulig, så fort som mulig, slik at ikke hele stua ble belagt med aske!

baby growth
babies