CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

søndag 31. januar 2010

NAV

Jeg forstår ikke hvorfor vi har leger og fastleger når vi har NAV?! Alt som en lege uttaler og "innvilger" skal jo videre til NAV uansett for en siste godkjennelse. Og jammen kan de ikke der da bare avslå søknaden. En søknad som pasienten faktisk antok ikke var en søknad men en innvilgning fra legen. NAV har jo faktisk da makt til å overprøve alt dette...

Kanskje greit å starte fra starten... Legene som har fulgt oss siden fødselen til jentene, og som fremdels følger oss via oppfølgingsprogram m.m. har på pleieattestene skrevet at det trengs to voksne personer hjemme for stell og trening av Hedda. De som da altså ser henne, har kontakt med oss og vet mest om hvordan hverdagen er og fremtiden ser ut. Skulle jo faktisk tro at de satt inne med mer kompetanse enn hva en lege isolert på et kontor uten kontakt med pasienten kunne fremvise. Men neida. NAV krevde vurdering av sin egen utnevnte lege, og han/hun har, uten å tatt kontakt med oss for å høre status, funnet ut at situasjonen nå er så bra at bare en voksenperson trengs. Synes det er imponerende egentlig, at en lege kan stille diagnose og behandling bare ved å se igjennom noen papirer, og ikke engang snakke med pasienten eller pårørende.

Så hvordan er så dette egentlig? Du går til legen. "Får" en sykmelding. Eller beskjed om pleiepenger. Så går du hjem og antar at alt er ok. Men neida! Du "får" ikke en sykmelding. Det er faktisk bare en søknad. På lik linje med søknad om pleiepenger. Når legen har krotet ned sine anmerkninger på papiret så sendes de til NAV for godkjenning! Finner en eller annen person på NAV det da for godt så avslås søknaden, mens du sitter hjemme og forventer at alt er ok.

Vel. Jeg er bare en skarve brikke i dette store puslespillet og har helt sikkert ikke sett hele bildet. Kan godt være at regelverket egentlig er annerledes, eller at jeg forklarer dette feil sett ut fra lovboka til NAV. Men det er uansett slik en bruker OPPLEVER dette systemet! Og for en skarve bruker så oppleves dette FEIL! Hva skal vi da med leger hvis det til syvende og sist er NAV som bestemmer om legen har rett? Vet at NAV har avslått flere søknader på bl.a. dekning av medisiner fordi de mener at "brukeren trenger ikke dette medikamentet". Og det når det er foreskrevet av legen! Helt utrolig hvilke orakler som sitter på disse kontorene altså!

Ble mye negativt om NAV dette, men som bruker så er det et fælt mangehodet troll hvor det kun er sjelden mellom hvert positivt livstegn. Dessverre.

mandag 25. januar 2010

Snø ute...

Ute hos mormor og leker oss i snøen. 0 grader i lufta tilsier både "snørramainn" (som jentene sier) og lyslykt.



Renne seg på akebrett er stas, og i går ble det en del av det. Litt i dag også før de ble plassert i et tre :-)


Litt skeptisk over å bli plassert 2 meter over bakken, men men...


Sammen er vi krutt. Eller: I sammen har jeg i alle fall noen å holde i hvis jeg faller... Ikke like elegant og bevegelig som et ekorn, men dog i et tre!


"Bakebrætt" er fortsatt favoritten når vi er ute, men må jo finne på noe annet også.

torsdag 21. januar 2010

Fritidsfordriv

Da har omgangen x 4 sluppet sitt verste favntak, og har nå bare fatt i lilletåa på enkelte av oss. Godt å være ferdig med dette viruset, som jo i seg selv ikke er farlig, bare ganske ubehagelig. Hedda startet og etter ett døgn fulgte Savannah opp. 1 time etterpå gikk det samme veien for oss foreldre også... Så da var vi igang...

Hva gjør man så når to aktive jenter blir "friske" før foreldrene, og har energi til langt over pipa? Jo, da er det godt å ha Jarle-TV på DVD! Jentene er helt hekta og kan godt bli sittende lenge hvis de får se musikkvideoene på de DVD'ene. Og det berget oss igjennom en dag da en ikke akkurat er særlig oppfinnsom og energirik selv.


I dag ville ikke Savannah sove formiddagsluren sin. I alle fall ikke til å begynne med. Men etterhvert ble det stille. Hvordan hadde hun da sovnet? Jo, slik at vi bare måtte ta frem kameraet, og selv om en ikke kunne bruke blitz, så sier i alle fall bildet noe om situasjonen :-) Ikke alle som sovner sittende, halvveis lent forover mot sprinklene, med føttende bakover...


Godt vær og god temperatur gjør det fint å være ute. Tror nok Savannah har sett vel mye på hoppuka her...


... men landingen sitter ikke helt til 20 i stil enda :-) Hedda på sin side tror visstnok at hun er en fugl, og at flaksing med armene kan føre henne et annet sted...


Akebrett har også raskt blitt populært. Så det ble flere turer med det i dag. En fornøyd trio her som nettopp har kommet ned bakken i 100!

lørdag 16. januar 2010

Dagens lille titt

Når kulda setter inn... Her i området har det i hovedsak vært rund -15 grader i det siste. Ikke så verst egentlig. Heller det enn rundt 0 grader! Men, men. I disse tider fylles dagene med mye innendørs aktiviteter og deriblant avislesing. Savannah har nok her funnet noe interessant, sannsynligvis blandt de bakerste sidene... (nyfødt-bildene!)


Begge jentene synes det er svææært moro å rydde (les: rote), og da spesielt i skuffen med sokker, votter og luer. Da skal alt mulig trykkes ned på hodet, på egen hånd. Resultatet er ikke alltid overbevisende, men moro :-)


God helg til alle lesere!

fredag 15. januar 2010

Kjøpe bil?

Hvis noen er på jakt etter en utrolig herlig og god, strøken, driftsikker og fornuftig stasjonsvogn, så ta en titt på denne, på finn.no med finnkode 20531224 :-)

søndag 3. januar 2010

Hedda spesial

Under nyttårsfeiringen hadde vi besøk av lille Henrik med fam + flere. Henrik er ikke så gammel enda så jentene ble svært opptatt av den lille babyen :-) Og ekstra stas var det da Hedda fikk holde ham i fanget! Gjorde ikke så mye at han skrek for Hedda forsøkte i alle fall så godt hun kunne å kose ham i senk :-)


Det er godt å være to. I alle fall som regel. Noen ganger er det nok da bare en ekstra en må dele lekene sine med, men som regel er de to som Tuppen og Lillemor. Hvem som er hvem skal jeg ikke uttale meg om...


Mye latter og smil følger med på lasset når de finner ut at de skal race rundt i huset, hånd i hånd.


Og hva slår vel Hedda ansikt her? Tydelig fornøyd med livet og tilværelsen hånd i hånd med søsteren! Slike smil gjør dagene mye lettere!

fredag 1. januar 2010

Godt Nytt År!

Da skriver vi 01.01.10 og et Nytt År har startet! Blir spennende å se hva dette året har å by på, både av gleder og utfordringer! Høsten var nok preget av få innlegg på denne bloggen, men sånn ble det bare. Tiden strekker ikke helt til, og mye annet har blitt prioritert foran oppdatering av bloggen. Jentene har blitt mye mer aktive også så det er ikke bare bare å sette seg ned for å skrive noe lenger. Og en ting kan jeg love: Det blir nok ikke bedre i året som kommer!! For får en bedre tid etterhvert som tiden går og jentene blir større? Nope. Tviler sterkt på det ja.

Har uansett funnet ut at vi fortsatt skal legge ut noen oppdatering fremover i året som kommer også. Noen bilder blir det vel også, selv om jeg ønsker å være forsiktig med å publisere for mange bilder av jentene på slike åpne fora. Kan jo veldig fort bli misbrukt. Men inntil videre så skal det dukke opp ett og annet bilde, samt en og annen oppdatering. Denne bloggen er jo faktisk svært godt besøkt selv om jeg ikke oppdaterer så ofte, noe som nesten forundrer meg. Takk til alle dere som er innom! Får litt bakoversveis noen ganger når jeg ser på besøkstallene. Over 17 tusen besøk det forrige året. Nesten 3 tusen unike besøkende! Ganske utrolig for en liten personlig blogg som dette så en stor TAKK!

Både jentene og vi foreldre vil takke alle lesere for året som har gått, og ønske hver og en

Godt Nytt År!

baby growth
babies