CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

lørdag 27. februar 2010

Krupp

Da har mister Krupp kommet på besøk igjen. Nå på det tredje døgnet og vi hadde vel egentlig satt mest pris på om han hadde pakket veska og stukket av... Vel, det går jo over etterhvert så slik sett er ikke Falsk Krupp farlig. Og heldigvis er det Savannah som har fått "besøk".


Savannah har flere ganger hatt krupp, og selvsagt så er det jo om natta dette virkelig tar av. Merkelige greier. Hadde jo vært litt bedre om de kunne sovet om natta og hatt utfordringene om dagen, men den gang ei. Så de siste nettene har i hovedsak bestått av inhalasjoner og LITT søvn.


Heldigvis har vi utstyr for inhalasjon hjemme og en bra dose med Adrenalin også. Allikevel hjalp ikke dette stort så vi måtte inn til sykehuset og få noen doser Solupred. Selv med dette kruttet innabords så virker det som om denne runden med krupp tar lengre tid enn tidligere. Skal uansett ikke klage. Hun har enda ikke vært blå, og selv om hun ikke har kjempeeffekt av medisinene så er det noenlunde under kontroll. Adrenalin annenhver time nå, så etterhvert må kruppen bare pakke sammen og stikke! Må bare ta tiden til hjelp. Er vel verre med søvn for de voksne... Zzzzzzzzzz

Hverdagsglimt

Det skjer faktisk en god del her på Bergan selv om bloggen er veldig rolig... Ikke alle situasjoner blir fanget av kameraet dessverre, men noen små blinkskudd blir det i løpet av uka.

Avislesing er en populær syssel. Og i de aller fleste tilfeller så holdes avisa også rett vei. Er moro å se på bildene, i sær babybilder bakerst i bladet. Men noen ganger er det andre ting som også fanger oppmerksomheten. Her har Hedda fått øye på en særdeles interessant skapning :-)


"Kan gauper virkelig ta sauer under låvebrua???" utbryter Savannah i stor redsel over den svære kattas utrolige egenskaper og jaktinnstinkt. Hedda synes egentlig Savannah overreagerer...


Innimellom ble det tid for en tur til IKEA. Kom plutselig på at Eldbjørg jo kan bli innlagt når som helst. Har gått 1 uke lenger enn med Savannah og Hedda så man vet jo aldri selv om termin er langt frem enda. Derfor ville vi gjøre unna så mye som mulig i god tid før en eventuell inneggelse. Og etter en lang stund med skruing, banking, tvinning og pusting så var endelig reolen på plass. Jammen hadde ikke IKEA levert over evne denne gangen, for plutselig sto det to jenter i de nederste hyllene også!


Klær er populært. Har vært, er og kommer sikkert til å bli! Men så lenge så holder det med luer, votter og sokker. For den skuffa står i en slik høyde at de selv får tak i innholdet. Da blir resultatet sånn når en selv får lov å velge hva en skal ha på seg hvor...


Døra til vaskerommet sto også på gløtt en dag. Kort tid etterpå hadde noen funnet tak i støvlene sine og luene. Hva som er høyre og venstre er vi ikke så gode på akkurat, og vi har nok heller ikke helt oversikt over hva som er frem og tilbake på luene... Og så i sofaen da...


Det var noen glimt fra oss fire... FEM :-) på Bergan! Uke 28+5 i dag! Ny pers med 1 uke :-)

lørdag 20. februar 2010

Uke 27+5

Uke 27+5. Savannah og Hedda ble født etter 27 uker og 5 dager av svangerskapet. For de som ikke husker eller har lest noe om det så se her. Og i dag er det nok en merkedag. For i dag har deres lillebror/søster gjennomlevd 27+5 av sitt svangerskap. Ja, for det er faktisk en liten til på vei. Det har vært en spennende reise så langt. Ikke på samme måte som sist, men pga den forrige erfaringen vi fikk så har oppfølgingen vært svært tett fra alle instanser. Og da er det veldig spesielt å ha kommet så langt som vi har gjort nå.

Husker godt uke 27+5 da vi lå på sykehuset i Trondheim og fikk beskjed om at nå måtte vi ta keisersnittet og hente ut de to små. Det var en svært spesiell dag med en spenning vi nok ikke ønsker å oppleve igjen selv om resultatet har blitt så bra. Det å ha kommet så langt som vi har gjort nå, gjør en sikrere på at det denne gangen skal gå litt enklere. Setter ikke målene så høyt, så det nåværende målet er å komme over uke 30 :-) Tør ikke tenke på muligheten for å gå fullt ut, så vi tar en dag om gangen.

Forberedelser? Tja, kanskje litt :-) De fleste har vel fått med seg at vi har solgt bil, så det er nå i boks. Kjempegodt fornøyd med vår nye doning. Eldbjørg har begynt å gå igjennom babyklærne etter jentene for å se om det er noe vi kan bruke igjen. Blir det en jente til så har vi i alle fall masse klær, men blir det en gutt så er det ikke fullt så mye som er gjenbrukbart. Utrolig mye rosa, både med og uten 'daill'...

Så feirer vi da i dag med kake og kaffe at vi nå tangerer vår personlige rekord i svangerskapslengder :-)

Hurra for lillebror/søster!!!

Og ikke bare det! For i dag er det 20.februar og termindato for jentene. Dvs at de i dag er 2 år korrigert! Operere fortsatt en god stund med korrigert alder da de enda ikke har tatt igjen sine jevnaldrede.

Gratulerer Hedda og Savannah!!

søndag 14. februar 2010

Morsdag

To små tupper ba hanen i huset om å gratulere mamman deres med

MORSDAGEN!!

En fin dag har startet med aking på holkeføre og vil skli over i ettermiddag med elgsteik, samt kveld med masser av kaker og skiskyting! En topp dag altså! En feiring av både morsdag, valentinsdag og fastelaven!

Gratulerer alle andre mødre også med denne store dagen deres! Vi fedre gleder oss til høsten :-)

fredag 5. februar 2010

Musikk

Ja, så fikk de seg da endelig en CD-spiller. Mamman kunne ikke dy seg når det lyste rosa av en haug CD-spillere innom inngangen på ICA. Til under 200-lappen så sier det seg jo selv at dette ikke akkurat er noen Boomblaster, men dog nok til å aktivere og engasjere to små knøtt som digger musikk! Og hva er det så som er favoritten? Jo, som alltid: Lisa Børud. "Jisa Bøjud ditti denn!" er den strenge beskjeden fra Savannah, og da må jo selvsagt "anlegget" ned på gulvet og CD i. Hører ALDRI ferdig en sang for det er jo så moro å trykke på de andre knappene...


Men hvis nå da sangen får stå å spille en liten stund så er ofte dette resultatet.


En blanding av bevegelser-til-musikk og en brytekamp. Kan raskt utvikle seg til biting eller kliping med høye hyl og vræl, men har også innslag av latter og tydelig tilfredshet, og til tiden bevegelser i samme takt som musikken. Joda, musikk er populært!

baby growth
babies