CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

søndag 21. mars 2010

Helgavasken

Det er kjekt når en får hjelp med helgavasken. Ikke alltid det går så mye raskere, men det er dog mer givende når det er flere som bistår. Savannah har blitt svært så flink til å "vaske glatt". Vi sier jo at det kan bli glatt på gulvet etter at vi har fuktmoppet, og det har hun tatt tak i, endret litt og fått sitt eget uttrykk. Så nå vasker hun glatt :-) Ellers er støvsugeren er favoritt, og med litt hoftevrikk og en "Yesss!" (var det nå tommelen eller en av de andre fingrene mon tro...) så går støvsugeren som en lek.


Hedda satser mer på å sjarmere hybelkaninene i senk. I alle fall i svime så hun får tak i de med kluten sin :-)


Det er helg, sola skinner fra en skyfri himmel. Graderstokken viser plussgrader og nedkjørselen har blitt isfri. Våren er virkelig i anmasj her. Kanskje kommer det en ny runde med vinter, men for denne helga så kaller vi det en vår. En god helg til alle sammen!

onsdag 17. mars 2010

Jøjjå høl

Savannah har fått et nytt favorittuttrykk. "Jøjjå høl!!!!!" går igjen mange ganger om dag nå. Vel, kan kanskje oversette litt for de som ikke er så stødig i barnespråket, og da blir det på godt trøndersk "Gjørrå det sjøl!". Det gjelder alt fra å ha på seg klær, spise, smøre seg, bygge klosser, komme seg opp i stol, vaske hendene - ja, nesten alt foruten å skifte bleie... Bra med egen vilje, men når en da blandet sammen dette uttrykket med hennes andre favoritt, nemlig "Æ vill itj!", ja da er det ikke alltid enkelt å få ting på stell. Når noen ikke vil og absolutt skal gjøre alt selv så tar ting ofte ganske lang tid, og resultatet blir også ofte litt så som så. Men for all del. Bra med egen vilje, og det er jo kun ved å gjøre noe selv at en lærer av det. Så bra Savannah! Selv om det kan drive oss foreldre til vanvidd noen ganger... Og jammen holder hun ikke på å lære opp Hedda også til å bli likedan.........

søndag 14. mars 2010

Maling og lek

Fingermaling skal være så moro for små tasser. Hadde jo forsøkt dette før, men måtte prøve igjen. Ikke så stor suksess sist, så vi hadde forhåpninger til denen gangen. Men jentene har jo så mye imot å få kliss på hendene, så da blir det litt verre å skulle bruke fingrene til maling... Savannah forsøkte så godt hun kunne, men hadde ikke sansen for at fingrene ble så merkelige etterpå...


Hedda er i bedre form nå. Fortsatt ekstra oksygen på natta, men på dagen så leker jentene bra sammen (når de ikke krangler da...). Inhalasjoner og ekstra mye jobb med mat ja, men det må vi bare belage oss på en stund fremover. Det er derfor svært hyggelig å se at det motorisk kommer tilbake og at smilet ikke er langt borte lenger. Her har jentene sammen funnet et gjemmested på stua...


Som sagt så ligger smilet på lur også nå. Og med litt "borte-borte-TITTIT!!" så kommer det frem :-)

fredag 12. mars 2010

Nattevakt

Da sitter jeg her og våker over Hedda. Klokka er passert 04 og jeg kjenner at lysten på søvn river i øyelokkene. Vet at det snart går over, så da er det bare å få tankene over på noe annet. For ja, i natt har vi ikke nattevakt så jeg får sitte her sammen med Hedda.

Hva har så skjedd siden forrige innlegg? Da var jo Savannah i en litt dårlig forfatning. Jo. Forrige uke ble Hedda såpass dårlig at vi på fredag fant det best å kontakte sykehuset for en konsultasjon. Det resulterte i innleggelse. Godt å få intravenøst igjen så en fikk avlastet magen litt. Dessverre tok det litt lengre tid enn tidligere innleggelser denne gangen. Lungene slet litt ekstra så det ble godt med litt ekstra O2-støtte. Men med hyppige inhalasjoner av ulike slag, lungefysio, mengder av intravenøst og masse tid så er det utrolig hva som bedres. Så i går bestemte vi oss for å ta henne med hjem. Fortsatt ikke helt i form, men i alle fall litt bedre. Nå beholdes det meste av det som settes i magen og håpet er der at vi nå har kommet over det verste.

Ryggen til pappan er bedre, Savannah enda mer påståelig og sta enn før, Hedda hjemme i egen seng, og isen i nedkjørselen har nesten smeltet helt bort. Kan det bli bedre? :-) Ei god helg til alle lesere! Tja... Er vel fredag først da, men etter det! God Helg!

fredag 5. mars 2010

Status sykdom og helse

Mister Krupp har dratt og overlatt plassen til Mister Feber... Og Mister Snørr. For nå er Savannah blitt bedre. Bare tett i brystet og i snyteskaftet, men ellers klar i toppen og i egne meninger. For er det noe vi kan trekke ut som konklusjon av hennes sykeopphold nå, så er det at hun har lært seg (og viderelært til Hedda selvsagt...) den korte setningen:

Æ vill itj!!!

Kunne vel egentlig tenkt oss at hun ikke hadde blitt så påståelig, men men. Nå kan hun faktisk bli så tverr at hun ikke en gang vet hva hun ikke vil, og faktisk Æ vill itj vill itj!!! Da begynner det å tære på alternative metoder...

Når Savannah begynte å bli bedre så ble Hedda dårligere. Hun er nokså nedpå fortsatt og holder feberen noenlunde i sjakk med Paracet og Ibux. Ikke helt i form nei, og har kun inntak av GEM nå, og ikke mat. Viktig å forsøke å opprettholde væskebalansen i alle fall. Så får vi se hvordan dagene videre går. Det litt kinkige midt oppe i dette var at far i huset også ble liggende. Med ryggvondt. Har nå kommet meg opp på beina i alle fall, så selv om jeg ikke får til å gjøre noe så klarer jeg stort sett å navigere meg rundt om i huset for egen maskin. En stor fremgang! Ble mye på Eldbjørg altså i denne perioden. Heldigvis har vi fått god hjelp av både mormor og tante samt ulike BPA'er, så vi har kommet oss rundt.

Vi smurte matpakke engang for noen dager siden slik at litt mat kunne formidles til meg da jeg lå strøken på senga. Dette syntes Savannah var så moro at nå skal hun også ha matpakke! Vil hun ha brødskive med leverpostei? Med brunost? Med syltetøy? Nei, hun vil ha Matpakke! Så ikke legg maten på fat i alle fall! Her som "Stor-veitja te mamma'n" med matpakke, ukeblad og på stor stol. Kan det bli bedre?

baby growth
babies