CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

søndag 31. januar 2010

NAV

Jeg forstår ikke hvorfor vi har leger og fastleger når vi har NAV?! Alt som en lege uttaler og "innvilger" skal jo videre til NAV uansett for en siste godkjennelse. Og jammen kan de ikke der da bare avslå søknaden. En søknad som pasienten faktisk antok ikke var en søknad men en innvilgning fra legen. NAV har jo faktisk da makt til å overprøve alt dette...

Kanskje greit å starte fra starten... Legene som har fulgt oss siden fødselen til jentene, og som fremdels følger oss via oppfølgingsprogram m.m. har på pleieattestene skrevet at det trengs to voksne personer hjemme for stell og trening av Hedda. De som da altså ser henne, har kontakt med oss og vet mest om hvordan hverdagen er og fremtiden ser ut. Skulle jo faktisk tro at de satt inne med mer kompetanse enn hva en lege isolert på et kontor uten kontakt med pasienten kunne fremvise. Men neida. NAV krevde vurdering av sin egen utnevnte lege, og han/hun har, uten å tatt kontakt med oss for å høre status, funnet ut at situasjonen nå er så bra at bare en voksenperson trengs. Synes det er imponerende egentlig, at en lege kan stille diagnose og behandling bare ved å se igjennom noen papirer, og ikke engang snakke med pasienten eller pårørende.

Så hvordan er så dette egentlig? Du går til legen. "Får" en sykmelding. Eller beskjed om pleiepenger. Så går du hjem og antar at alt er ok. Men neida! Du "får" ikke en sykmelding. Det er faktisk bare en søknad. På lik linje med søknad om pleiepenger. Når legen har krotet ned sine anmerkninger på papiret så sendes de til NAV for godkjenning! Finner en eller annen person på NAV det da for godt så avslås søknaden, mens du sitter hjemme og forventer at alt er ok.

Vel. Jeg er bare en skarve brikke i dette store puslespillet og har helt sikkert ikke sett hele bildet. Kan godt være at regelverket egentlig er annerledes, eller at jeg forklarer dette feil sett ut fra lovboka til NAV. Men det er uansett slik en bruker OPPLEVER dette systemet! Og for en skarve bruker så oppleves dette FEIL! Hva skal vi da med leger hvis det til syvende og sist er NAV som bestemmer om legen har rett? Vet at NAV har avslått flere søknader på bl.a. dekning av medisiner fordi de mener at "brukeren trenger ikke dette medikamentet". Og det når det er foreskrevet av legen! Helt utrolig hvilke orakler som sitter på disse kontorene altså!

Ble mye negativt om NAV dette, men som bruker så er det et fælt mangehodet troll hvor det kun er sjelden mellom hvert positivt livstegn. Dessverre.

3 kommentarer:

Einar Isak sa...

helt utrolig at dei kan gjere detta, dei burde ikkje hatt noke so helst me de å gjere, e jo legen so har den faglige bakgrunnen for både pasienten og evt medikament. Misbruk av makt spørr du meg.

Stå på onkel å tante, håpa dokker får godkjent å ha 2 voksne igjen... fulgt med mer på bloggen nå i det siste sida æ har tid.. :)
Nydelige bilda av dei begge i treet forresten! :D hehe...

Ønsker dere all lykke å håper det kan skje et mirakel så NAV kan ta seg selv i nakken...

Klemm

Leif Inge sa...

For et åndssvakt system! Du skal se at denne "legen" får trekk i lønna si for hver "søknad" han innvilger. Eller provisjon for hvert avslag...

Dette høres ut som et bra tips for "TV2 hjelper deg" eller liknende?

Hans Roar sa...

Sant nok Leif Inge. Men det krever ganske mye, og nå må vi bare få dagene til å gå rundt først. Så er det anke på denne saken som nok vil medføre enda en anke på anken osv... Tanken på media har slått oss mange ganger, for det er noe feil. Men når ikke en gang departementet gidder å gjøre noe med en veldokumentert sak, så vet vi ikke helt om vi orker. Får heller ønske neste par i denne karusellen lykke til...

baby growth
babies