CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

tirsdag 14. juli 2009

Status Salidex

Ser det begynner å bli en stund siden jeg skrev at Hedda var innlagt for å få en kur med Salidex. Flere har spurt om hvordan det har gått i etterkant av denne innleggelsen, så fant ut at jeg skulle skrive noen ord om det.

Først litt bakgrunnsinfo. Hedda har tidligere hatt 2 gode perioder med lite sprutbrekninger og med et ganske bra matinntak per os (via munnen). Den første gangen var rett etter at vi fikk lagt inn PEG (august -08) og den andre gangen var etter at hun ble lagt inn for Gastroenteritt (mai -09). Fellesnevner for begge gangene har vært at hun har fått intravenøs ernæring og altså latt mage og fordøyelsen hvile. Vi ønsket derfor å teste ut om dette kunne være den korrekte sammenhengen, og fikk henne innlagt (juli -09) et par døgn med samme intravenøse ernæring som tidligere. Resulatet vi håpet på var en reduksjon i antall sprutbrekninger/oppkast, bedre matlyst og generelt en bedre allmenntilstand.

Hva er så "dommen" etter at det nå har gått en uke etter innleggelsen? Jo. Hedda kaster ikke opp så mye som tidligere. Hun spiser litt mer enn før, men dog en god del mindre enn hva som var tilfelle etter de to tidligere "kurene". Hun har det mye bedre med seg selv og omverdenen, og er i en svært så lystig form i enkelte perioder :-) Er sterkt interessert i all mat vi andre spiser, og det er jo bra. Selv om det kan være vanskelig å akseptere at en flintstek ikke akkurat passer for Hedda...

Kan vi trekke noen konklusjon? Nei, det er umulig for vi har ikke fått den samme effekten som tidligere. Dog har situasjonen forbedret seg drastisk fra tiden rett før innleggelsen, så at Salidex har hatt en effekt er helt klart. Så er det da "legemat" å finne ut HVORFOR dette fungerer. Og hvorfor det bare fungerer et par uker før situasjonen er tilbake på det "vanlige".

Nå fryder vi oss bare over at hun ikke kaster opp hele tiden. Så lenge det varer. Og i morgen skal vi til Namsskogan familiepark for å se på bæ, mø og gakk-gakk!

0 kommentarer:

baby growth
babies