CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

onsdag 10. desember 2008

Blånissetur

Minusgradene med to siffer har inntatt Levanger og da er det kaldt å være liten tass som skal en tur til Helsestasjonen for å sette vaksine. Bra en kan pakke de inn i skikkelig varmt ull :-) Her to sovende eksemplarer rett etter hjemkomst.


Så ja, vi har vært og fått den tredje og siste del av den første vaksinen. Altså den mot Difteri og Stivkrampe ++. Begge tok dette fint og uten de store problemene. Litt feber og vondt i føttene etterpå, men det går jo over etterhvert.

Savannah fortsetter å trene sammen med gåbilen sin. Noen ganger bak og noen ganger fra siden. Men hun har blitt mye flinkere og flytter nå føttene litt etter. Her er hun i en målbevisst sving som ingen egentlig vet hvor ender. Men konsentrert, ja det er hun!


Eldbjørg var på sykehuset med Hedda i dag for en blåsetest. Har ingenting med blåselamper å gjøre, men heller en test for å se på lungefunksjonen. Er jo egentlig bare for å bekrefte det vi vet, nemlig at lungene hennes ikke er i tipp-topp form enda. Men fikk sett helt konkret hvor fin effekt Ventoline har for henne, og det er jo bra. Fikk i tillegg et par andre medisiner som skal være med å hjelpe på lungene. Så inhalasjoner blir nok en stor del av livet vårt fremover ja. Men for all del. Det er en liten pris å betale hvis Hedda har det bedre. Veide henne også og ser at hun har gått litt opp. Men ikke så mye som vi hadde håpet, så vi får se hva Ernæringsfysiologen sier til dette senere i uka. Det viktigste er nok at hun legger på seg og ikke tar av, men det hadde vært fint om hun hadde lagt litt mer på seg. Hun har i alle fall strukket seg litt i lengden, og blitt hele 66 cm lang, mens Savannah slår til med 68,5 cm.

Hedda er i full fart nå om dagen, og har funnet ut at giret fremover er mer enn et krabbegir. Har satt opp tempoet litt og beveger seg nå nesten ikke bakover i det hele tatt. Alt blir håndtert og sett med snuten først og ikke stompen. Og ikke nok med at hun krabber fremover, men hun viser til stadighet hvilke muskler hun har i sin besittelse og drar seg litt opp overalt hvor det er mulig. Ikke en ukjent positur dette nei!


Det er moro å se hvor mye de to leker sammen nå. Selvsagt går det en del senere fremover med Hedda, så Savannah er initiativtaker til alle pøbelstreker og går foran med et "godt" eksempel. Ser ut til at de blir mer og mer fokusert på hva den andre GJØR eller HAR, og mindre og mindre fokusert på hva den andre ER. Tidligere gikk jo begge etter hverandres øyne, ører og munn, men nå er det lekene eller aktiviteten som fenger mer og mer. Moro! I dag fant Savannah ut at det var på tide å vise Hedda hva som finnes i skuffene rundt om, så her har hun fått henne med inn på stua. Hedda holder seg til den nederste skuffen, mens Savannah har avansert oppover og er nå svært interessert i hva som er OPPÅ... Og står da gjerne på tå for å få et glimt av hva som skjuler seg AKKURAT utenfor rekkevidde...


Vi har funnet ut at gåbilen blir enklere å håndtere for Savannah hvis det er litt vekt oppå den. Da går den ikke så raskt fremover. Så derfor plasserer vi Hedda på i ny og ne. Regner med at enkelte nok kanskje ville vurdert en melsekk eller to istedet, men det blir litt mer liv og røre hvis begge to får være med. Og Hedda virker å ha funnet seg til rette i førersetet. "Motoren" bak er ikke helt pålitelig, men den holdt i alle fall i 3 meter for et par dager siden!! Savannah gikk/flyttet føttene om igjen og om igjen og om igjen... i hele 3 meter! Uten hjelp! Mens Hedda mer har inntatt en slags flyvende positur på setet. For å spisse det hele litt så hadde vi på blånisseklærne, så her er to "vaskeekte" blånisser ute på en noe hakkete, men dog fremoverrettet gå/kjøretur!

1 kommentarer:

Anonym sa...

Veldig imponerende den svingen til Savannah, skal se det blir tidlig førerkort der :-)
Og Hedda imponerer med stadige framskritt! Tenk at nå er 6- kilosgrensen passert også, gratulerer så mye!
Dere tar så mange herlige bilder, dagens beste var blånissene på kjøretur :-)
God natt, sov godt - fra Irene

baby growth
babies