CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

søndag 21. desember 2008

To dråper vann

Hvor like er egentlig to dråper vann? På avstand og sånn med det blotte øyet så ser de nok helt likedan ut, men vann er nok ikke alltid bare H2O selv om det er det på kjemilab'en. Det samme kan nok sies om eneggede tvillinger. Mange tenker på de på samme måte som to dråper vann. Prikk like. Og selv om vi som foreldre ikke har noen problemer med å se forskjell, så kan vi se en viss familielikhet og noen ganger forstå at folk tar feil. Men en ting er i alle fall sikkert, og det er at de så absolutt ikke er like når vi ser bort fra utseende!

Hvorvidt det er snakk om forskjell i personlighet eller bare en forskjell som vises nå pga ulik "oppvekst", se det er nok vanskelig å slå fast, men vi holder en knapp på at de har svært ulik personlighet. For her har nok den ene fått alt temperamentet, mens den andre har fått all tålmodigheten. Savannah er som en udetonert kruttønne og kan gå fra det rolige til det ekstreme innen få millisekund. Hedda har derimot all verdens tålmodighet og sier nesten kun ifra hvis søsteren slår seg... Spent på å se hvordan dette utvikler seg videre!

Men fascinasjonen for ledninger har de begge, selv om Hedda i enda større grad er hektet på dette. Hun går i hovedsak i skytteltrafikk mellom 3 knutepunkter for ledninger på kjøkkenet, og bryr seg ikke så mye om alle andre leker som ligger spredt på gulvet. Her er de begge samlet ved det ene faste stoppestedet. Merkelige greier, for de får jo ikke lov, og får en liten "oppstramming" hver gang de holder på med dette. Men det er vel noe som bare driver en liten tass til å MÅ leke med ledninger!!


Ikke bare ledninger, men aviskurven er også et fast stoppested. Her føler Savannah at det er hennes plikt å rydde utover det som vi foreldre så håpløst roter opp i løpet av dagen... Hedda, her omgitt av en haug andre ledninger, synes også det er litt moro å se på Savannah, men er ikke så ivrig på det skrevne ordet selv.


Derimot er Hedda svært ivrig på å se alt som mamman har kjøpt når hun kommer hjem fra butikken! Poser på gulvet er interessant, og især når de inneholder noe som hun klarer å dra utover!


I dag er det vintersolverv og sola "snur". Mørkere blir det altså ikke, så nå kan vi vel si at vi går lysere dager i møte :-) 4. søndag i advent også, og bare et par dager igjen til jul. Alle små og store hjerter gleder seg! Juletre pyntes og julestemningen begynner å fylle huset. Hurra!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ja, ka e d me småttisa å ledninga... Elias e og heilt vill etter sånt. -Æ som trudd han sku bi gla i verktøy, pappas hagle og bilblad og sånt...
Men æ e nu gla t så læng han hold sæ unna dokka!!!

Hans Roar sa...

He,he. Ja, ikke sant. Vennepar her hvor jenta tok med seg bilbladene når hun skulle sove. Så ikke fortvil Svein. Elias blir nok hekta på verktøy og jakt etterhvert!

Vurderer om jeg skal gi Hedda en liten ledningsbit, 1,5 mm2 til jul...

baby growth
babies