CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

lørdag 26. april 2008

Kveldsoppdatering

Ja, i kveld har vi for første gang vist oss offentlig med Savannah! Vi har jo tidligere vært 2 turer utenfor huset og på besøk hos vennepar, men det har vært korte visitter med ingen kontakt mellom Savannah og "de andre". I kveld bestemte vi oss for å dra på et møte hvor vi regnet med å møte mange kjære kjente venner samlet. Det var skummelt å tenke tanken på å dra ut og treffe folk igjen. Ikke for min egen del, men spesielt for Savannah sin del. Også veldig rart for Eldbjørg siden dette var første gang på 6 måneder hun traff igjen noe av omgangkretsen. Men kvelden gikk bra! Savannah oppførte seg eksemplarisk og ingen komplikasjoner oppsto. Ble litt sliten på slutten av kvelden så da satt ikke smilet så løst, og skriket/hylet sto høyere i kurs... Men hva kan en vel forvente av en liten tass som alle skal se og gjerne se at hun smiler. Så "Well Done" Savannah!

Vi som foreldre føler oss litt avvisende og arrogante noen ganger. Det er ikke med vilje, men er ikke sikker på om folk forstår det alltid. Dette var som sagt første gang vi hadde med Savannah bort i et område hvor det var mer enn 7 personer samlet, og dette ble gjort etter mange runder frem og tilbake her hjemme; - Skal vi ta henne med, eller skal en av oss voksne være igjen her hjemme sammen med henne? Det er en hårfin balansegang mellom isolering og beskyttende omsorg. For vi nekter jo folk å holde Savannah. Vi holder avstand til folk, og viser henne bare frem med en god sikkerhetsmargin. Ytterst få får ta på henne så vi kan helt klart virke overbeskyttende og arrogante. Men DET ER FOR HEDDA!!! Savannah er selv svakere enn "vanlige" barn slik at hun raskere blir lunge-syk. Men for sin egen del så kunne hun nok nå taklet en forkjølelse. Det kan derimot IKKE Hedda, og siden disse to nurkene befinner seg mye sammen så vil Savannah være en direkte smittekilde for Hedda. Så for Hedda sin del så beskytter vi Savannah mye mer enn vi kanskje ellers ville gjort. Håper folk har forståelse for dette, men tror nok at mange bare ser henne som et "vanlig" barn, og ikke forstår hvorfor vi tar disse forhåndsreglene. Dette er faktisk forhåndsregler som også gjelder når vi nå jobber med å få nattevakter. For en små-forkjøla nattevakt kan bare holde seg hjemme. Det kan også en nattevakt som har barn som går i barnehage hvor noen andre barn er syke. Så dermed er vi ganske strenge på at alle som skal ta i Hedda må være 100% friske.

Puh, det ble en lang avhandling, men vi føler det vesentlig å poengtere at det er HELT med hensikt at vi ikke viser oss så mye offentlig. Og det er også HELT bevisst at vi ikke sender Savannah rundt fra fang til fang. Så får faktisk folk tro hva de vil. Alt for Hedda og Savannah! Må også legge til at det er umulig å dra bort når vi har Hedda hjemme uten å ha noen andre til å passe henne. Er LENGE igjen til vi kan ta med oss Hedda bort noe sted.

Men så må jeg også legge til at vi er GANSKE stolte, og synes det er VELDIG moro å vise frem våre små! Så det skal bli en gledens dag når vi kan ha med begge to og ikke tenke så mye på svake lunger og infeksjoner. Men frem til den dagen så gleder vi oss i nuet!! Som stolte foreldre :-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Så bra at dere sier i fra om slikt! Det er i allefall noe jeg ikke ville tenkt over, men når jeg får det forklart så virker det helt logisk. Det er jo veldig lett for oss utenforstående å tenke at "ja,ja, det er de første, men man trenger jo ikke være SÅ overbeskyttende." Men klart dere må det, med begge to. Jeg synes dere er kjempe flinke! Ære være dere som tar alle forhåndsregler og har slik omsorg til barna deres. Tenk om alle barn hadde hatt slike foreldre?! Ha en strålende søndag.

Anonym sa...

Hei på dere. Lenge sia jeg har skrevet noe, men er stadig innom -fint at vi kan følge dere gjennom bloggen ! Tenker mye på dere, og skjønner at det vil ta tid før en småbarnsmor med barnehagevirus i lufta kan komme på besøk ! Derfor ; veldig fint å få se jentene og høre om utviklinga her.
Ønske dåkk alt godt !!!
hilsen Solbjørg og gutta

baby growth
babies