CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

mandag 4. august 2008

Dag 252 - sykehusinnleggelse

Ja, da er vi tilbake igjen på St.Olavs Hospital, i samme bygg som sist, men i en annen etasje. Mangler da bare et par etasjer så har vi vært over hele plassen :-) Har uansett vært greit å komme hit. Har bare gode erfaringer med å være innlagt her på bygget så det var ikke med tungt hjerte vi dro hit i dag. Dog kanskje med litt trøtte føtter og hoder... For det ble hektisk i går etter dåpen! Takket være utallige medhjelpere som deltok både på opprydding og transportering og nedpakking/frysing så gikk denne dagen i boks. Og for en dag! Veldig vellykket synes vi selv i alle fall, så da får vi også håpe at alle andre synes det samme.

Vel, tilbake til dagen i dag. Hedda ble innlagt kl 12 i dag og deretter har det gått slag i slag. Samtale med ass.leger, kirurg, anestesilege og sykepleiermøte med informasjon om PEG og knapp. Men det har absolutt ikke vært for mye, for det har vært greit å snakke med de ulike deltagerne på operasjonen i morgen. Ikke at en blir kjent med hver enkelt, men det gjøre det lettere å sende fra seg Hedda når en har truffet de som skal være utførende. I tillegg fikk vi tid til å ta en tur ned på Nyfødt Intensiv og treffe igjen flere gamle kjente derfra. Bare må jo innom der når vi er i området!

I morgen er det altså klart for operasjon. Hedda står i utgangspunktet oppført som første operasjon på dagen, men hvis det dukker opp akutte tilfeller så kommer selvsagt de først. Uansett så vil det nok ikke bli så lenge å vente. Måltidene er justert slik at det går min. 4t mellom mat og operasjon. Etter operasjonen så kommer hun jo til å få intravenøst i et døgn, før vi så smått begynner med morsmelk igjen.

Hvordan foregår så en slik operasjon? Jo, de blåser opp magen med luft og setter på lys. Lyset vises så gjennom magen og på den måten finner kirurgen den beste plasseringen for PEG'en. På det stedet stikker de så et lite hull på magen og trekker igjennom en liten wire (jmf trekkwire som brukes av elektriker i skjult-anlegg) som så festes i en slange og trekkes tilbake og ut av magen. Dette er da selve PEG'en. En VELDIG grov skisse av hva som skal foregå, men det er en forholdsvis enkel og svært rask operasjon. Ca 15 min på selve inngrepet. Men det tar jo en del lenger tid i forkant da. Og etterpå havner hun på på overvåkinga, så imorgen blir det sikkert en del frem og tilbake. Blir spennende!

Men NB: Til alle som nå mener at tiden med oppkast og null matinntak er over, så må vi bare si at dette ikke nødvendigvis er sant. Det er nemlig ikke sånn at PEG=null_oppkast. Nei, enkelte ganger så øker mengden oppkast i etterkant. Det er heller ikke sikkert at hun begynner å spise selv etterpå. Men det som er sikkert er at sonden forsvinner fra ansiktet og at vi slipper å legge ned den flere ganger om dagen, tape om og om og om og om igjen. Så får vi ta evt. andre positive effekter som en pluss!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Lykke til i morgen!
Vi tenker på dere alle 4,håper vi treffes snart igjen. Vi reiser på ferie i morra,og blir borte i to uker,men etter det er det vel muligheter for en tur te Levanger.

Klem fra Synnøve og Kai Erik:)

Anonym sa...

Lykke til i morgen. Det blir nok godt for den lille nesen å slippe den ekle sonden og dere kan slappe av fra det problemet. så får vi be om at det må gå rette veien når det gjelder det med oppkast m.m.
Turid

Anonym sa...

Lykke til med operasjon i dag. Det går helt sikkert fint. Tvi Tvi!

baby growth
babies