CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

onsdag 5. november 2008

Dag 345

Puh. Da er hagen ferdig... Eller kanskje ikke. Men i alle fall et langt skritt nærmere ferdig enn den var før helga. For de som har kjørt forbi i det siste har sikkert sett at gravmaskina har stått utenfor. I går ble (foreløpig) siste gravetak tatt for å forme uteområdet, og vi er godt fornøyd med resultatet. Er veldig heldig med været disse dagene slik at de trærne og plantene vi hadde kjøpt enda ikke har frosset helt. Så igår når maskinføreren avsluttet jobben så kom Bente (BPA) og passet Hedda, mens vi tre andre gikk ut. Heldigvis sov Savannah en av sine lengste middagslurer, så vi hadde greit med tid. Og i dag avsluttet vi jobben ute etter samme system. Og hva ble resultatet? Jo:

4 epletrær
2 plommetrær
2 pæretrær
2 hageblåbær-busker
4 solbærbusker
3 ripsbusker (2 hvite og 1 rød)
4 stikkelsbærbusker (1 rød og 3 grønne)
2 bjørnebærbusker
13 bringebærbusker (2 gule og 11 røde)

Legger vi til de uttallige kirsebærtrærne som er på tomta så kan vi vel kanskje si at vi nå har nok frukt og bær for en stund. Vel og merke hvis det blir frukt og bær på disse trærne og buskene da... Skal bli spennende å se til neste år, men sånn realistisk så må det vel ta noen år før vi får full klaff. Uansett, utrolig godt å få det ned i jorda slik at alt nå er klart for vinteren.

Hvordan går det så med barna? Jo, Hedda hadde besøk fra HAB-teamet på sykehuset i dag. Logoped og fysioterapeaut kom for å studere hennes spisemotorikk og gå igjennom mulige forbedringsområder for oss foreldre når det gjelder det å oppmuntre Hedda til å spise selv. De var veldig godt fornøyd over fremgangen, så det blir ikke mange endringene fremover. For de to siste ukene har Hedda begynt å spise mer og mer selv. Nå snakker vi ikke om store mengder mat, men det at hun ønsker å spise, og har fått tilbake en ganske god sugerefleks på tåteflaska. Bente (BPA) og Hedda satte ny personlig rekord i går da Hedda tok 39 ml på flaska! Helt utrolig bra. Men det som er aller best er at det virker som om hun trives med det og gjerne vil ha litt mat. Gaper opp og ber om å få både melk (les: Pepdite foreløpig, men det er jo nesten som melk, bare uten melk...) og banan m.m. Det er også svært lite brekninger nå i forbindelse med matingen, så hele måltidet blir en positiv opplevelse. Dette er et kjempefremskritt som vi har lengtet etter lenge. Nå må vi samtidig være edruelige og forstå at dette kan stagnere opp, og kanskje gå litt tilbake igjen. Ikke sikkert hun vil ha noe særlig med mat etterhvert, men akkurat nå skal vi kunne glede oss over de dagene som har vært gode, og tenke langsiktig fremover. Husk at målet er at hun skal spise det meste via munnen selv innen hun starter på skolen. Men det er et godt skritt på veien!

Og hva med Savannah? Jo, hun begynner å finne ut at verden ser mye morsommere og annerledes ut på 2, enn når hun krabber rundt. Forsøker derfor å reise seg opp overalt, og kommer nå ikke bare opp på knærne, men helt opp på føttene. Så var det noe med dette vettet som ikke alltid henger med den motoriske utviklingen. For hva må gjøres når en flytter hendene bortover og til siden? Jo, føttene bør følge med. For hvis ikke går hodet raskt rett i bakken. Hvorfor kan ikke alle barn bare lande på baken sånn som slike bleiereklamer sier? Neida, rett på bakhodet. Men i går og i dag har hun også begynt å flytte litt på føttene. Så faktisk klarte hun å forflytte seg en liten halvmeter sidelengs langs tripp-trappstolene i kveld. En prestasjon synes nå vi foreldre :-) Så nå har pappa'n begynt å se på muligheten til å anlegge en fotballbane i hagen. For tidlig krøkes...

4 kommentarer:

Anonym sa...

Hei igjen!
Det ser ut til at dere kan få godt med bær. Kjekt at dere har fått plantet og fikset i hagen. Så var det kjekt å se at det har gått fremover med begge jentene, på hver sitt vis. Det er godt med slike dager der en ser framgang og positive ting. David sier: Lov Herren og glem ikke alle hans velgjerninger. De er nok mange flere enn det vi klarer å telle. Turid

Anonym sa...

Det er fine steg på veien framover dette ja, for begge to. Er det en tanke å sette en hjelm på storesøster, hodet er viktig å berge uskadd, det vet jeg. Vi gleder oss sammen med dere alle fire over framgangen, både på to og fire, lykke til videre med hagen og jentene.
Hilsen fra farmor og farfar.

Helga sa...

Glede oss så utrolig te å sjå tuppan i jula! Ska jobbe hardt for å vær fresk hele jula, så me kan få litt tid ilag!!!! Hels go`ongan

Anonym sa...

Hihihi... så flotte fremskritt prinsessene har dah, oxo i bursdagsmåneden sin også! er ikke lenge før dere har hatt di et år ute i livet nå. Tord må vente enda litt på feiringa si... men ikke så lenge her igården heller. Håper vi rekker en snabbtur innom om vi fortsatt skal til trøndelagen i jula... er plutselig litt mere usikkert nå som pappa er blitt dårlig!

baby growth
babies