CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

lørdag 29. november 2008

Synagis og veiing

Da var det tid for litt nattblogging igjen. Nattvakta ble forhindret å komme i natt pga sykdom og siden ingen annen heller kunne komme så ble det min tur i natt. Hedda sover rolig og godt nå, så ingen problemer så langt :-) Da er det verre for Eldbjørg hvor Savannah ikke har sovnet skikkelig enda. Men natta er vel enda ung...

Hva har så skjedd i det siste? Jo, det mest vesentlige er nok at Hedda til slutt har fått sin Synagis vaksine. Altså vaksine mot RS. Altså noe tilsvarende som forkjølelse for oss voksne, men som små barn kan bli styggdårlige av. Dette går i epoker, og vi fikk nå beskjed fra sykehuset om at de første tilfellene av RS i vinter hadde kommet til St.Olavs Hospital. Dermed begynte det å haste litt for å få vaksinert Hedda. Etter litt om og men (søknad om dekning av utgift - denne koster rundt 10 tusen kr) så ble det klart for å sette vaksina på torsdag. Det gikk veldig greit selv om hovedpersonen nok ikke hadde så veldig sansen for å få 1 ml væske injisert i låret... Vi er selvsagt ikke garanterert noe som helst, men sjansen for at Hedda skal få RS nå er i alle fall litt mindre.

Og at Hedda ikke får noen spesiell sykdom nå er ganske så vesentlig. For på onsdag begynte vi å se tendensen til at hun ble litt dårligere. Mer slim, spiste mindre og generelt et lavere oksygenopptak. Noe som da resulterte i mer slimoppkast, hyppigere inhalasjoner og ofte drypping av nesen. Denne gangen ble hun ikke så veldig syk (i alle fall ikke foreløpig), men det viser bare at det skal veldig lite til før hun blir merkbart i dårligere form. Etter et par dager så har hun nå nådd bunnen (tror vi) for denne gang. Trenger mindre oksygen i dag enn igår og spiser litt mer mat nå enn igår. Så nå er det Savannah som er mest surklete og ikke helt i form. Begge har vel egentlig "hanglet" (finnes det et bokmål-ord for dette??...) lenge nå, så vi får bare innstille oss på denne vinteren blir slik.

Var så på veiing i dag, og var ganske spent. Følte ikke at Hedda hadde gått opp så mye, men håpet i alle fall på pluss-tall. Og joda. Vekta stoppet på 5990 gram. Bare 10 gram til 6kg! Hadde gått opp 160g på 16 dager, og 10g pr dag er ikke så veldig mye å skryte av. Men det er bedre enn ingenting, og siden hun har vært i dårlig form i denne perioden så gjør vi ikke noe stort nummer ut av dette. Savannah på sin side har da passert den magiske 8 kilos grensen med 30gram og har dermed gått opp 360gram på 16 dager. Så da hjelper det ikke så mye for Hedda hvor mye hun enn legger på seg. Søsteren legger på seg mer. Og skal si at det merkes! 8 kg på hånda er utrolig mye mer enn 6 kg! Tenkte aldri at 2 kg skulle merkes så godt, men det gjør de jammen. Ja, ja. Time hos ernæringsfysiolog etterpå, og det blir ikke gjort noen endringer på maten foreløpig. Avventer og ser hvordan det går når formen er tilbake.

Nå er 01-måltidet snart over for Hedda sin del, og jeg hører Savannah har sovnet også. Så da blir det forhåpentigvis ei fin natt for oss alle. God natt!

1 kommentarer:

Anonym sa...

Gratulerer med vel overstått bursdagsfeiring. Flotte jentene.
Veldig trist å høre om tremenningen, Ragnar. Håper dere får en rolig og frisk vinter og at alle skumle virus inkl. RS holder seg unna våre små.

baby growth
babies