CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

søndag 16. november 2008

Dag 356


Klokka har passert midnatt og 01-måltidet til Hedda har startet. Som de fleste da forstår så er jeg da nattvakt i natt. Og DA må det da bli muligheter for en liten bloggsnutt. For nå har det blitt langt mellom innleggene her. Mye har skjedd på samme tid som status er noenlunde lik... Men vi får vel ta litt etterhvert.

De siste dagene har vi drevet aktiv julegavehandel. Trålet butikk på butikk på butikk på jakt etter en lang liste med gaver til en enda lengre liste med mottakere. Nei, vi har ikke vært på Magneten, City Syd, Torgkvartalet eller andre kjøpesentre, men på verdens største kjøpesenter - nemlig Internet. For når skal vi kunne sette av tid til å race rundt i ulike butikker på jakt etter noe vi ikke vet hva er når vi ikke engang vet hvor vi skal lete? Nei. Kan det ikke kjøpes på en e-handel så er det ikke interessant for oss i år. En smertefri og enkel måte. For hva er vel mer behagelig enn å kunne ha handlekurven stående et par dager, legge i ting etterhvert som en finner det en leter etter, for så tilslutt å gå til kassen og vite at om noen dager så ligger en stor andel av årets julegaver i postkassen. Tja. I alle fall kommer posten med de, og de da ikke får plass i postkassen...

Men foruten å gjøre ferdig julegavehandlinga så har vi også hatt to aktive små krabater rundt føttene på dagtid. Savannah har i alle fall ikke blitt roligere. Vel, en sannhet med modifikasjoner, for hun var ganske rolig for et par dager siden. Begge jentene har nemlig vært dårlig. Igjen. Eller skal vi kanskje si at de ikke har blitt skikkelig frisk imellom slagene. Hedda står igjen på antibiotika, mens Savannah så vidt unngikk det. Var nemlig en tur innom sykehuset igjen for å sjekke de to siden begge har blitt mye mer slimete og surkler godt i brystet, hadde feber og var generelt litt dårlig. Tar igjen sjanser på Hedda så hun ble satt på en kur ganske raskt, mens Savannah skal tåle litt mer og ble derfor vurdert dithen at hun ikke skulle behandles. Unntatt med inhalasjoner 6 ganger i døgnet da.


Dette var for noen dager siden. Nå begynner de å bli friske igjen. I alle fall friske nok til å begynne å bevege seg rundt i full fart. Savannah skal nå opp på to så raskt anledningen byr seg, og har faktisk blitt såpass flink at hun også klarer å forflytte seg et par meter bortover en kant som hun holder seg i. Hedda trives betraktelig bedre på magen nå, og snur seg veldig ofte over dit når vi legger henne ned på ryggen. Har fremdeles tilgode å forstå det med å krabbe fremover, men har nå blitt en liten racer på å rygge!


Mange lurer på hvordan det går med sprutbrekningene og matinntaket til Hedda. Forståelig det da det nok er det største punktet som gjør hverdagen annerledes enn mange andres. Og jo, antall skikkelige sprutbrekninger har blitt betraktelig redusert. Er nå nede i et par-tre i løpet av dagen, og det er jo kjempebra! Og ofte er det da mengder med slim som kommer, og det må jo opp. Hadde forresten den lengste sprutbrekningen vi har opplevd i dag. 2,85m er akseptabelt av en liten kropp som egentlig ligger og sover... Og når det gjelder det å spise mat selv så går også det mye bedre. Hun tar nå flere ml og det virker som hun synes det er godt. Så lenge hun ikke føler seg uvel i magen.

Og så en skikkelig glad-nyhet: Savannah sa "Mamma" i dag! Hedda har jo gjort det lenge, men Savannah har heller fokusert på å lære seg "Pappa", noe hun klarer med hell :-) Men nå klarer hun da også å si "Mamma". Til Eldbjørgs store glede! Hedda har jo briefet med dette i lengre tid, men nå har også Savannah funnet ut at det kan være smart å rope på Mamma i ny og ne :-)

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei igjen!
Selv om jentene har vært syke igjen var det mye godt å lese og se. Sawannah er jo kommet langt som bruker føttene til å stå på og kan forflytte seg litt med dem. Hedda ser jo ikke ut til å være misfornøyd med sin framgang heller. Det glade smilet er helt bedårende. Takk for at dere deler så mye med oss. Ha en god søndag. Turid

Anonym sa...

Hei. kom over denne bloggen i august, og har siden da fulgt med på oppdateringene. Måtte sette meg å lese fra dag 1. Kjenner ikke noen av dere, men bloggen var så godt skrevet at jeg måtte bare følge med på oppdateringene, og hvordan det går med deres små vidunder.

Takk for at dere deler små og store gleder.
Guds velsignelse.
Hilsen Marianne

baby growth
babies