CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

søndag 3. februar 2008

Dag 71

En liten nøtt her. Må jo bruke hjernet litt selv om det er helg :-) Hva sier dette bildet deg?


og hvis du i tillegg ser dette bildet (i sammenheng) - hva ser du da?



Svar: Savannah uten O2-brille og med en oksygenmetning på 100%!!! Vel, så kan jeg forstå at dette nok ikke var noen enkel nøtt for den som ikke har jobb innen helsevesenet... Uansett. Det første bildet viser oksygenmetningen til Savannah, og når den er på 100% så kan den ikke bli bedre. Altså helt topp!! Og det når hun ligger uten O2-brille! Helt utrolig. For i dag tok vi av henne brillen kl 1130 og da vi dro derfra kl 1830 så var den fremdeles av. Dvs min. 7 timer hvor hun pustet den "rene" norske sykehuslufta, uten ekstra tilsatt oksygen. Tenkte vel aldri at dette skulle gå så bra da vi begynte å forsøke med slike pauser i går. Nå er hun faktisk så bra at det vel skal mye til for at hun havner tilbake på O2-brille. Trenger hun mer oksygen nå så får hun det via en trakt. Men på forunderlig vis så klarte hun seg kjempebra både igjennom mating, amming og stell uten ekstra hjelp. "A small step for mankind, a huge step for Savannah" sa vel Niel Armstrong for noen år siden... Og se hvor hun koser seg ute på mamma's fang UTEN ekstra oksygen!!


Hedda er fortsatt litt på stedet hvil. Vet liksom ikke helt enda hvor veien går videre, men har tro på at den nå snart i alle fall vil skyte fart i rett retning. Har fortsatt et ganske høyt oksygenbehov, men legene vil se utviklingen litt an nå i et par dager til før det evt. settes inn flere tiltak. Kan jo bare være at hun har blitt større og at ting går litt opp og ned her i livet. Men i alle fall ville vi i kveld prøve å legge de to sammen igjen. Husker jo hvor godt det var for de to å ligge sammen i Trondheim, så derfor la vi de i samme seng. Skal bli spennende å se hvordan oksygenbehovet til Hedda nå blir om et par dager. Ja, vi vet at det kan være tilfeldig at behovet ble redusert sist gang, men man vet jo aldri. Så det er verdt et forsøk. Så også denne gangen ut som at de trives sammen.


Går nå en veldig spennende tid i møte, for hvis Savannah fortsatt klarer seg uten O2-brille så er det ikke lenge til hun blir helt trådløs og vi kan ta henne med oss på rommet! Blir en VELDIG merkelig og underlig dag :-)

3 kommentarer:

Anonym sa...

Å, så gode nyheter å få med seg inn i natta!! Tenk at Savannah klarte seg så lenge uten ekstra oksygen, fantastisk!!
Og veldig godt at de to får ligge sammen, syns nå jeg da, håper de vil støtte og styrke hverandre, og ikke dra i flere slanger :-)
Mange gode tanker fra Irene

Anonym sa...

Så arti å sjå at de går rætte vein. Kjæmpearti å sjå bildan. Så fin bægge to. Ha ei go natt! Lilliann

Anonym sa...

Ooopsan, det ble skivebom, ja. Gjettinga mi, altså. Men du verden så fint det var å lese løsningen!! Et høydepunktum på helga :-) Det må være godt for de små også å ha ryggdekning av søstera. Håper det går bra med ledninger og utstyr. Selv om det var et knallbilde du fikk da Savannah røska til for en stund siden :-) :-) Gratulerer, og lykke til videre!

baby growth
babies