CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

fredag 22. februar 2008

Dag 90

I dag har det skjedd mye. Så vi får vel bare starte et sted.

Savannah ble jo utskrevet for snart to uker siden, men det har ikke blitt tatt noe utreise-undersøkelse av henne. I dag fikk legen tid til det, og etter litt bøy og tøy i hofter og sjekk av øyne og rygg så ble Savannah "stemplet" som "Godkjent" :-) Veldig greit å få det gjort og bekreftet. I tillegg ble hun også undersøkt av øyenlegen, og heller ikke denne gangen ble det oppdaget noe spesielt. Topp! Så Savannah er nå tipp topp. Vi tok også lengde og vekt av henne, og jammen hadde ikke dama strukket seg til hele 51 cm og hele 3380 gram! Når vi så vet at Hedda i dag var 2680 gram så er forskjellen nå bare 700 gram mellom de!

Hedda skulle egentlig også ha besøk av øyenlegen, men det ble utsatt til en annen dag, for i dag ville legen har fortrinnsrett. Det ble nemlig bestemt at de skulle ta en ultralyd av hjertet hennes. Det er greit å utelukke hjerte som bakgrunn for den lille tilbakegangen hun har hatt nå. For det er helt klart nå: Det er 2 skritt frem og 1 tilbake, og akkurat nå så har vi tatt 1 skritt tilbake. Så får vi håpe at det holder med 1 skritt... Hedda blir nå mye mer sliten når hun ikke har CPAP'en på, og oksygenbehovet hennes er på noenlunde det samme som det var da vi kom hit til Levanger for 1 måned siden. Så i dag var legen klar på at de ville sjekke hjertet for å se at det ikke var noe de hadde oversett. For å være helt sikker så var også Midt-Norges beste kardiolog tilstede, og heller ikke han fant noe ekstra. De sjekket både hjertet, leveren, hovedpulsåra, magesekken m.m. og ingen verdier var forverret fra tidligere undersøkelser. Så dermed kunne vi utelukke hjertet som bakgrunn for tilbakegangen.

Så da er det nok "bare" et lungeproblem. Det blir ikke gitt så mye pauser fra CPAP'en lenger, og sykepleierne skal forsøke å lese signalene hennes i enda større grad. For hun er ganske tydelig i uttrykket sitt når hun blir sliten. Så får vi bare håpe at dette med tiden gjør at hun blir seg selv igjen og at hun nok en gang tar 1 skritt i rett retning.

Kom hjem i kveld og hadde mottatt en pakke vi hadde ventet på - nemlig et bæresjal! Vi fikk litt innføring i bruk av dette mens vi var på sykehuset i Trondheim, og har også i etterkant fått litt mer info. Nok til at vi bestemte oss for å prøve. Det skal jo være veldig godt for barna, og etter noen dager hjemme så ser vi også at det hadde vært praktisk å kunne bære med seg barna. Så etter litt søk så ble det en Moby-wrap på oss. Det skal da faktisk være mulig å bære tvillinger i dette, så vi får se hva fremtiden vil bringe :-) Ser ut til at Savannah trivdes med det i alle fall!

3 kommentarer:

Anne Kjersti sa...

Gratulerer masse med sjal! Kjekt å se!

Anonym sa...

Hei igjen!
Så godt at alt er vel med Savannah. Så kjekt det var med det sjalet! Det hadde vært godt å ha for over tjuefem år siden da jeg fikk god trening i å bære på en tung gutt. Godt at det går framover i denne verden. Det var jo godt at det ikke var noe galt med hjertet til Hedda. Så får vi håpe hun tar et stort skritt framover igjen snart. Hun er jo en tapper liten dame, med en utrolig styrke. Gleder meg til vi får se begge i sjalet. Ber om at den dagen må komme snart. Hun,og resten av familien, ligger fortsatt i Guds hånd. Han er trofast. God helg. Turid

Anonym sa...

Hallo du fottograf!
skjønner at moby-et-eller-annet og Savannah var viktig her, men du kunne vel løfta linsa litt, og fått med hu som bærer også..

baby growth
babies