CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

torsdag 20. mars 2008

1 mnd korrigert alder! - Dag 117

I dag er Hedda og Savannah 1 måned gammel! Korrigert... Mens de ganske snart når 4 måneder kronologisk alder. DET blir en stor dag det! 2. påskedag og greier. Men det er også en stor dag hver eneste dag vi får ha Hedda hjemme hos oss! Hun er et stort lyspunkt i hverdagen, så det var med glede jeg dro inn til sykehuset i morges for å hente henne. Fant ut at det ikke er nødvendig å dra innover hele familien og dermed pakke inn og ut Savannah flere ganger. Med hjelp av en sykepleier var det ikke noe problem å hente Hedda alene.


Hun hadde gått ned 50 gram i dag, men det er egentlig helt ok. For de siste dagene har hun hatt en voldsom vektøkning. Har også vokst i lengden (er nå 48 cm), men siden hun har lagt på seg så mye den siste uka, så har hun fått ganske kraftige bollekinn. Heldigvis ikke så mye ødem (vann i kroppen) og hun tisser også brukbart så vi er ikke redd for hjerteproblemer her. Men det har da heller ikke så mye å si at hun ikke går opp i vekt hver dag.

Den største utfordringen til Hedda nå er nok slimet i luftveiene. Mye slim der gjør det verre å puste. Vi kan jo tenke med oss selv når vi er litt forkjølet eller "snørrete". Men vi kan hoste opp slim og snyte oss. Det kan ikke Hedda så hun er avhengig av at vi kan suge opp dette som ligger i veien. For mye suging produserer enda mer slim, mens for lite suging gjør det veldig vanskelig å puste. Så det er en balansegang dette. Men rett etter stellet her hjemme i dag fikk vi i alle fall opp mye slim, og plutselig hørtes pusten helt "ren" ut. Oksygenopptaket spratt i været og det var tydelig at hun koste seg. Må være godt å endelig puste skikkelig. Dessverre så er det nok ikke lenge til det tetter seg til igjen, og sånn går no' dagan... Men det å høre hun puste godt er så utrolig befriende at det ikke kan beskrives med ord!

Savannah på sin side synes det er topp å ha besøk av søsteren. På en merkelig måte så virker det som om hun "føler" at søsteren får mat, og AKKURAT da skal selvsagt hun også ha mat... Nå begrenser det seg litt hva mamma'n får til samtidig, for ammer Hedda så må Savannah vente. Og ikke alltid hun synes det er så moro nei... Blir liksom ikke helt det samme å flaske av pappa'n heller. Men pussig å se at når vi er opptatt med Hedda, så våkner også Savannah til og vil ha oppmerksomhet. De har noen ekstra følere disse små som vi nok ikke helt forstår og ser.


Å ligge sammen på et teppe på kjøkkengulvet sette de to stor pris på. I går sovnet de begge der og lå så rolig litt infiltrert i hverandre. Med hver sin smokk på armlengdes avstand :-)


Skjærtorsdag har altså kommet og påsken er over oss. Dette blir nok den mest stasjonære påsken vi noensinne har hatt. Men det gjør ikke noe. For akkurat nå gjør vi det mest meningsfylte vi noengang kunne gjort: Nemlig passer på og er sammen med våre to små skjønne. Så dette blir en herlig påske! Sammen med påskeevangeliet, litt Kvikk-Lunch og nydelig sol skal vi fylle denne påsken med mening og godt humør! God Påske!

0 kommentarer:

baby growth
babies