CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

tirsdag 4. mars 2008

Hedda ute i seng! Dag 101


Dette har vært litt av en dag! Hvor skal man starte? La oss starte med litt vekt...

Hedda passerte i dag den magiske 3 kg grensen! Hadde gått opp mye fra i går, så nå veide hun 3020 gram! Utrolig bra. Vi måtte jo da selvsagt også veie Savannah bare for å sjekke hvordan hun lå an i løypa, og hun veide 3645 gram. Differansen mellom de blir i alle fall ikke større! Nå skal det sies at Hedda er betraktelig rundere i formene enn Savannah. Hun mangler jo en del cm på å være like lang som søsteren, og når hun nå da forsøker å ta henne igjen rent vektmessig så sier det seg selv at hun er litt rundere. Men så lenge begge går på 100% morsmelk så er det ikke noe å være redd for. Ingen slankekur i sikte med det første altså.

Også tidligere har Hedda varslet veldig klart og tydelig ifra når hun ikke vil være på CPAP, og i dag hadde sykepleierne forsøkt å la henne få litt tid på CPAP'en, men etter 40 minutter måtte de gi seg. Hun raser og nekter å ha den på. Fikk jo allikevel litt hvile da i de minuttene, så utover kvelden så ble hun ikke lagt på noe mer. Får jo se hva natta bringer, men foreløpig så har hun altså kun 40 min på CPAP i dag. Og nå er vi ikke så redde for dette lenger da hun ser helt fin ut.

Til nå har Hedda ligget i en åpen kuvøse-seng. Altså en seng med varme i bunn, med mulighet for varme ovenfra og med gode festemekanismer for CPAP. Men nå fant vi ut at tiden var inne for å gå bort i fra dette og gå over til vanlig seng! Det virket som om Hedda på ett nå ble mye friskere :-) Vet jo at dette bare er tull, siden det egentlig ikke er noe forskjell (unntatt det at hun nå ikke får ligge på vannseng...), men psykisk for vår del så virket det veldig positivt.

Det har i det siste blitt mer og mer snakk om det å få Hedda med oss hjem. Det er nok lenge til hun er fri O2-brillen og sonden, så dermed er det snakk om å ta henne hjem med disse remediene på. Ikke det at vi er ukomfortable med hverken O2-brille eller sonde, men det blir litt ekstra siden Savannah også nok vil kreve mer etterhvert. Kan i alle fall si takk og farvel til alle andre aktiviteter på kveldene i denne tiden! Vi er enda ikke sikre på hvordan vi skal håndtere dette på best mulig måte, men vet at tiden vil komme snart. Kanskje vil hun kreve ekstra O2 i mange måneder enda og da er det jo dumt for henne å ligge på sykehus hvis det kun er pusten som er problemet. Uansett: For at dette skal være mulig i det hele tatt så MÅ Hedda bruke O2-brille og ikke ha noe behov for CPAP. Hittil har hun ligget med O2 på trakt og har protestert vilt på alt som har berørt nesen hennes. Men i kveld skjedde det noe.

Hedda var veldig våken i kveld, og lå lenge å snakket sammen med mamma'n sin (i hovedsak en monolog...) med vid åpne øyne. Og da hun i helt lys våken tilstand ble påmontert O2-brillen så aksepterte hun dette med en gang! I tillegg var hun så våken at hun ammet 15ml!! Helt rått!! Så da vi reiste hjem i kveld lå hun fortsatt på O2-brille og forhåpentligvis så synes hun det er greit nå videre fremover. For klarer hun seg uten CPAP og liker O2-brillen så er veien kortere hjem enn den har vært på lenge.

Må jo også si noe om Savannah, selv om dette helt klart har vært Dagen i Hedda's tegn. Savannah ligger jo i ro, spiser og sover, sutter på smokken sin og tar livet med knusende ro. Hadde på seg det som vel må kalles smiske-smekke, men jeg er så happy at jeg falt pladask for den

1 kommentarer:

Anonym sa...

Kjempenyheter!! Lillesøster passerer 3000 og har en lang prat med mamma - det blir feiring med melk og honning her i kveld :-) Det var vidunderlig å lese dette idag.

Dere får nok noen utfordringer når begge prinsessene er heime. Samtidig begynner dere vel begge to å nærme dere lege-nivå når det gjelder kunnskap om småbarnsstell. Det var kanskje ikke for ingenting at nettopp dere to ble plukket ut som foreldre for disse to nydelige Guds skapninger.

Lykke til, og alle gode ønsker herfra!

baby growth
babies