CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

onsdag 14. mai 2008

Dag 171

I dag fikk vi besøk av helsesøster. Hun hadde et hjemmebesøk for å se hvordan Hedda og Savannah hadde det. Hun ble jo også utnevnt til koordinator for Heddas ansvarsgruppe så dermed ville hun gjerne ha en liten oppdatering på status for nattevakter og BPA. Tror hun også syntes det var greit å sett jentene. Savannah smilte til henne også, så hun husket sikkert ikke hva hun gjorde sist de møttes (da hun selv fikk vaksine... og likte det IKKE!). Det blir nå snart tur for Hedda å vaksinere seg også. 2 måneder for seint egentlig, men de setter ikke vaksiner mens barna er syke, så derfor ble det utsatt for hennes del.

Så kom det en tekniker fra Hjelpemiddelsentralen med kameraovervåkingen til Hedda. Tekniske duppeditter som gjør at det klør i fingrene til pappa'n... :-) Tanken er nemlig den at Hedda skal sove i ro og fred på et soverom, mens nattevakten befinner seg på et tilstøtende rom. Og for å til det så er første skritt på veien å på plass kameraene. Tja... Første skritt vil kanskje være å ha ferdig rommene som skal brukes da... Men de er SNART ferdige så...

I tillegg til at nattevakt skal kunne være i et annet rom så gjelder dette også oss som foreldre. Det å kunne gå på vaskerommet for å henge opp klær, eller gå en tur på verandaen er pr i dag ikke mulig da vi dermed ikke får sett eller hørt Hedda. Her duger ikke en stasjonær video-overvåking heller, så her skulle teknikeren undersøke litt mer for å med seg lyden av pulsoksymeteret også. Tekniske løsninger finnes nesten alltid. Det er bare å finne de...

Hvordan går det så med Savannah midt oppi dette Hedda-fokuset? Joda, vi skal ikke glemme henne heller nei. I går rullet hun seg rundt selv for første gang. Det vil si, fra mageleie og over til ryggen. Sikkert den enkleste veien, men uansett. Det er dog en rotasjon på 180 grader så jeg er stolt! Tror nok at Hedda også kommer etter ganske snart, for hun er likeså urolig på stellebordet som Savannah.

Hvordan går det med Hedda? Tja, hvordan går det egentlig med Hedda? Hun har det ganske så greit ser det ut som! Trives godt, sover og spiser. Har sine våkne øyeblikk, og hvis de sammenfaller med Savannah sine så ligger de sammen og koser seg. Men ofte så sover den ene når den andre er våken og motsatt. Det ser uansett ut til at Hedda generelt er mer interessert i Savannah enn Savannah er interessert i Hedda. Det kan nok være en årsak at Hedda slår og kliper henne i ansiktet... Begge er svært fasinerte av ansikter, og fokuserer godt og lenge på et ansikt når det dukker opp i deres synsfelt.

Hedda holder ellers i hovedsak ganske godt på maten. Vel og merke hvis vi bruker lang tid på måltidene, lar henne ligge ganske skrått og lenge, og hvis vi ikke snur noe på henne under de etterfølgende 2 timene. Hun kommer av og til med store gulpemengder ja, men ikke til hvert måltid, og heller ikke mange ganger under hvert måltid. Så det går fremover! Hun ønsker fortsatt ikke nærkontakt med puppen, så sonden er en god venn for å i seg føde. Blir spennende når vi i neste uke skal veie henne. Tror hun fortsatt følger en fin vekstkurve, men en kan jo aldri være sikker.

Hvordan går det så med huset? Tja, det er færre som har spurt akkurat det spørsmålet, men til de som lurer: Det går fremover! Badet har nå fått nødvendige doser membran, så i løpet av neste uke så er nok en del flis på plass. Taket er jo ferdig så dermed er det ikke mye mer enn fliser og rørleggerutstyr som skal på plass der. Skal bli kjempebra! Kjellerstua tar også form, og her er det elektriker som må trekke litt rør før veggene isoleres og lukkes. For det er faktisk heller ikke så lang tid her før vegger og tak er på plass. Helt utrolig å ha så gode venner som stiller opp og hjelper til, for vi er selv ganske låst opp til å passe de to små. Men for all del. Snekker og murer fikser brasene selv uten innblanding fra oss!

17. mai nærmer seg og vi har store planer om å dra en tur ut på verandaen da og vifte med flagg og rope Hipp, Hipp, Hurra!!! Får se om planene blir realitet også :-)

4 kommentarer:

Heidi Marie sa...

er så lykkelig på deres veine...
og stolt over at jentene stadig gjør framskritt og har det bra!
Denne siden deres, bla, har lært meg å være takknemlig for ALT jeg har og ikke ta ting forgitt!
Tilsist vil jeg sette tommelen opp for dere som foreldre!!!
Gi jentene noen nuss fra meg og Tord!

Anonym sa...

Hei. :)

Jeg har fulgt med dere en stund nå, men ikke skrevet noe. :) Det er noen skikkelig tøffinger dere har til jenter, og de er knusbedårende. :)

Har skjønt det sånn at Hedda kaster opp endel. Min gutt var gigagulper da han var liten, og burde helst ikke røres etter måltid, uten fare for å måtte vaske alt i nærheten. Men jeg synes å ha lest at dere har brukt bæresjal? Har dere prøvd å ha Hedda i det etter at hun har spist? Da blir jo dere foreldre litt mer mobile også, selv om jeg ikke vil anbefale dans på stuegulvet eller noe slikt.. (Jeg har prøvd. Kremt. Gutt hadde nettopp fått mat, hylte pga magesmerter, mammaen tenke at hey, det hjelper å ta dype knebøy. Kremt. Ja, det hjelper, men ikke rett etter mat...)

Håper det er greit at jeg kommer med et lite tips, selv om det kanskje ikke funker for dere med tanke på ledninger og sånt..

Heidi Marie sa...

apporopo bæresjal...
jeg har en Mei-Tai som jeg bruker flittig...
Tord koser seg masse oppi den både ute og inne.

vet om noen som sikkert kan sy for dere om dere er intressert...Det er hun som har sydd alle våre 3 meitaier.

Min svigermor som bor antagelig ikke så innmari langt fra dere...
Hun bor i Trøndelag hun oxo.

her er linker til sidene hennes:
http://mitashjorne.blogspot.com/
http://syhjornet.blogspot.com/

Heidi Marie sa...

er non bilder av mei-taiene på sia mi under ettikettene: Mei-tai.
http://tinypieceofmyheaven.blogspot.com/

bare en ting å si...
enkel å ha med
enkel og bruke

anbefales på det varmeste.
Gi jentene non goe klemmer fra meg og Tordengutten min!

baby growth
babies