CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

tirsdag 27. mai 2008

Dag 183

Puh. Enkelte dager kan kalles hesblesende! Og i kveld er en sånn kveld. For nå har de to små skreket på skift i over to timer! Ikke at det er så mye sammenlignet med de som har kolikk, men det føles uansett mye ut siden de to egentlig ikke skriker så mye. Men i kveld var Savannah utrøstelig når vi la henne. Fylte senga med tårer og det var ikke mye som kunne roe. Men innimellom sovnet hun (vha ulike triks...). To sekunder etterpå begynte Hedda. Hun var urolig under hele 21-måltidet, men sovnet til slutt. Vi satte oss på kjøkkenet med en ny kopp varm kaffe (det var den n-te koppen i dag, men den første vi forsøkte oss på mens den fortsatt var varm...) og tittet på tv-skjermen hvor Heddas ansikt viste fred og ingen fare. Før plutselig vi så en fontene ut av munnen hennes... Der kom det måltidet i retur ja. Ja, ja. Skifte av klær og flanellsbleier rundt henne - og DER våknet Savannah igjen... Sånn går no' dagan!

Det høres ut som om jeg nå klager over hvor travelt vi har det. Men det er ikke sant. Den kan nok høres slik ut ja, men vi har det topp som får være sammen med de to små hele tiden! Om det så ikke blir noen 5-minutt utover dagen så får det så være. Sove og slappe av kan vi gjøre når vi blir eldre. Ikke alle dager er så hektiske som denne kvelden, men den er heller ikke det store unntaket. De fleste dager har snev av dette innholdet i større eller mindre grad. Og kaffe ala iskaffe er blitt daglig rutine. Det eneste som er noenlunde lunken når vi har det i oss er melka... Men det blir en vane ;-)

Hedda fikk besøk av fysioterapeut i dag, og hun var godt fornøyd med utviklingen. Hun holder hodet fint i midtstilling, men klarer også å følge objekter ned på begge sidene slik at hun har 180 grader vridning på hodet. Ikke verst for de små nakkemusklene! Hun begynner også å løfte føttene litt opp fra underlaget, og forsøker å samle armene litt inn mot midten av kroppen. Så totalt sett var fysioterapeuten godt fornøyd! Vi merker at Savannah er hakket vassere i de fleste grener, og spesielt i sporten "løft-meg-opp-uten-å-støtte-hodet-mitt" så har Savannah et overlegent forsprang. Men "den som intet våger, intet vinner" tenker Hedda og gyver på med stort pågangsmot!

Eldbjørg var også på møte hos kommunen i dag for å diskutere nattevakter, BPA, vikarordning osv. Vi har nå fått nattevakt-turnus frem t.o.m. juni, men juli er verre da mange skal ha ferie-avvikling da. Så kabalen går ikke helt opp enda. Og BPA er i alle fall ikke på plass. Her kommer det nok til å gå lang tid før noen kan tilsettes, så inntil videre får vi spørre nattevaktene om hjelp.

Noen som spurte hvordan det går med kjellerstue og bad i sokkelen? Joda, det går fremover. På badet jobber flislegger for fullt og har bare igjen flis på veggene nå. Kjellerstua begynner også å se dagens lys, for der er tak og vegger ferdig lagt. Får vel lagt gulv denne uka også så da er det bare lister, foringer og dør igjen. Enden er lang, ja jeg vet det, men jeg har også lært at venter en lenge nok på enden så kommer en dit også :-) Så her er det bare å ta tiden til hjelp. Det har i alle fall gått veldig bra så langt. Kjempedyktig snekker og murer som jobber her så dette blir bare helt topp når det er ferdig. I samme åndedraget så må jeg også si at vi fikk innvilget vår søknad om utbedringstilskudd av kommunen! Vi hadde jo en eller annen gang i fremtiden tenkt å gjøre ferdig kjellerstue og bad, men hadde det ikke vært for at Hedda trengte rommene så hadde det ikke blitt før om lenge. Så dermed var det godt å litt økonomisk hjelp fra kommunen også. Ikke at det dekker hele renoveringen nei, men en dråpe her og en dråpe der blir fort et hav (alt er relativt)... Skal bli veldig godt, både for nattevaktene og for oss, å sokkelen ferdig slik at Hedda m/følge kan være der på natta. Det blir nok som en helt annen tilværelse.

Nå skriver fingrene av seg selv her, mens hjernen har lagt seg for lenge siden. Tror det kan være på tide for resten av kroppen å legge seg også... Er jo snart morgen!

1 kommentarer:

Anonym sa...

Hei igjen!
Gratulerer med overstått 1/2-årsdagen. Kjekt å se bildene. Det er godt å se at dre har det bra alle fire. Det er et stort under. Så er det slik her i livet at det å ha små barn tar mye tid. Ei dame som hadde ti barn fikk spørsmålet: "hvordan får du tid til ti unger?" Svare var:" Det er så enkelt, ett barn tar alt du har av tid, ti barn kan ikke ta mer enn alt". Det er nok noe i det. Vil ønske dere lykke til, og glem ikke at dere fortsatt ligger i Herrens hånd og får leve i hans omsorg. turid

baby growth
babies