CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

onsdag 4. juni 2008

Dag 191

Vi var på kontroll hos legen i dag med Hedda. Og Savannah fikk selvsagt være med. Samme legen som har fulgt opp Hedda mest siden vi kom hit til Levanger. Og han var godt fornøyd med henne! Fikk ta en måling av lengde og vekt med det samme vi var der. Greit for han også å se hvordan vekstkurven går. I tillegg fikk vi tatt noen viktig mål av Savannah også. Så nå er Hedda 4750 gram og 55 cm lang, mens Savannah fortsatt leder med sine 5590 gram og 58 cm. Men det aller mest positive var at Hedda økte litt mer i vekt enn hun gjorde ved siste veiing. Hvis hun stagnerer så blir det aktuelt å tilsette litt ekstra krutt i melka, men pr i dag så er ikke det nødvendig. Må uansett måle henne annenhver uke nå for å følge med.

Snakket så sammen ang det ekstra oksygenbehovet til Hedda som jo må sies å ha blitt redusert fra det tidspunktet hun var innlagt. Det er nå såpass lavt at legen ønsket å prøve en Pulmicort-kur igjen. Hedda har jo respondert godt på det tidligere, så vi håper hun setter pris på det nå også. Dette er da et forsøk på 3 uker for å se om vi kan få bort O2-brillen for godt. Ikke sikkert det funker, men det er uansett verdt et forsøk.

Nå er ikke vi foreldre så veldig opptatt av den O2-brillen da. Vi mener ikke at det er det som hemme Hedda i vesentlig grad, men heller sonden. Så vi snakket også sammen om muligheten til å fremskynde prosessen med å legge inn PEG/knapp. Legen mente da fortsatt at vi måtte vente litt til, men fant samtidig ut at han liksågodt kunne sende en forespørsel til St.Olavs Hospital med det samme. Det tar tid før slikt blir behandlet, og det er lang kø. Så derfor er vi nå da i alle fall i kø for å få dette på plass. Blir nok da uansett ikke før i aug/sept, men det er kjappere enn om vi hadde ventet til aug/sept med å søke. Så vi er godt fornøyd!

Det har vært enda en ekstremt varm dag, og de to stakkars små har "gått" i minimal bekledning. Men de har nok arvet min kroppstemperatur så de er jo konstant overopphetet. Er ikke vanlig kost å ha opp mot 30 grader i skyggen her nei. Og med minimal rørelse i lufta ute så blir det veldig tett og klamt. Det var dermed med store øyne de fikk bade igjen i kveld. Godt! Men vi skal jammen ikke klage over været, for snart er sommeren over og jula banker på døra... Kanskje ikke helt enda, men er sikker på at det skjer etterhvert. Og hva snakker vi da om? Jo, hvor kaldt og fælt været er. Så dermed må vi bare nyte været nå når vi har det! God sommer alle sammen!!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hei igjen!
Det er så godt å se at dere har det godt alle fire. Godt at Hedda har lagt på seg og vokser. Dere har mye å tenke på og ta hensyn til, men hva gjør man ikke for barna sine? Gleden over å ha dem overgår alt annet. Så får vi nyte sommeren og glede oss med måte til jul. Den er heldigvis ikke faretruende nær enda. Vi skal nå ha sommerferie først. God sommer til dere også. Turid

Anonym sa...

Gleder meg over hvert framskritt! Tenk at oksygenopptaket til Hedda har bedret seg så mye da, flottens!!
Ønsker dere ei god meningsfylt helg, og noen nedkjølende minutter innimellom solvarmen. Skulle nesten hatt en Tummy Tub dere voksne også ;o)
God klem fra Irene

baby growth
babies