CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

onsdag 18. juni 2008

Dag 205

I dag var det tid for veiing igjen. Etter den noe moderate vektoppgangen til Hedda i forkant av forrige undersøkelse, så ble det bestemt at vi skulle veie henne annenhver uke for å følge med litt. Var derfor spente når vi ankom Helsestasjonen i dag. Savannah var først ute og fortsatte sin fine stigende kurve. 5785 gram er stort!

Så var det Hedda sin tur, og spenningen var stor da vi la henne på vekta. Følte at hun hadde gått opp litt. Er jo også klar over at hun kaster opp store deler av måltidene, men samtidig så har hun ganske tunge og våte bleier utover dagen, som igjen tyder på at hun får i seg en del mat. Men da Hedda ble lagt på vekta og den viste 4750 gram så ble vi ganske paffe. Det er eksakt det samme som hun veide for 14 dager siden. Hun har altså ikke lagt på seg noe som helst, og for første gang i historien så veier Savannah 1 kg mer enn Hedda.

Etter at overraskelsen hadde lagt seg så tok vi umiddelbart kontakt med barneavdelinga på sykehuset for å høre om vi kunne få med oss litt ekstra "krutt" i maten. På forrige kontroll ble det nemlig nevnt at hvis ikke vekten økte mer så skulle vi forsøke med tilskudd i maten. Det er litt merkelig at ikke Hedda får nok næring via maten når vi ser hvordan Savannah livnærer seg på morsmelk. Men det er i alle fall på tide å sette iverk tiltak.

Fikk snakke med lege på avdelinga og fikk med oss Duocal hjem. Dette er en tilsetning til morsmelka som gjør den ekstra næringsrik og det trengs bare 2 gram pr 100ml melk av dette. Bedre å forsøke dette enn å øke matmengden som vi nå forøvrig føler nærmer seg maks for Hedda. Hun fikk 115ml på ett måltid ei natt, men da begynner hun å bli veldig urolig og tydelig mett. Men i tillegg til Duocal så ville legen at vi i første omgang skulle forsøke å tilsette melken et stoff som heter ThickenUp. Dette er med på å gjøre melka mindre flytende og skal forhåpentligvis resultere i mindre gulp. Er veldig spent på denne for med dette i melka så kan det raskt bli veldig tykt og vanskelig å få inn i sonden. Men det skal bli veldig godt hvis Hedda vha dette klarer å holde på maten litt lenger.

Nå må det her på tampen sies at Hedda ikke er tynn. Hun er bare ikke like fyldig som søsteren. Og med litt ekstra krutt i maten så får vi satse på at hun går mer opp i vekt.

1 kommentarer:

Anonym sa...

Må bare sende en liten hilsen. Det vr leit at Hedda ikke hadde lagt på seg, men vi får håpe at tilsettingen av "krutt" vil hjelpe. Hun ser nå kvikk og våken ut på bildet. Virkelig en hjerteknuser, på linje med søstera.Hun har tålt mye før,så det retter seg nok. Så godt at dere nå kan ha litt mer besøk, og et optimistisk søskenbarn er det jo godt ha. Så får vi legge også denne bekymringen hos Ham som har sagt at vi skal komme til ham med alle våre bønneemner. Turid

baby growth
babies