CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

lørdag 7. juni 2008

Dag 194


Ja, nå har det gått noen dager igjen og en oppdatering er på sin plass. For i går var Savannah med mamman og tante Eva en liten tur rundt omkring, men mest av alt en tur til bestefar som hadde fått et bittelite føll. Vel, nå hadde vel ikke akkurat bestefar fått det, men ponnyen til bestefar! Savannah var ikke så veldig tydelig berørt av den hendelsen, men syntes det var moro å være med allikevel. Oppmerksomhet i fleng blir det jo når en har henne med seg rundt om. Og med en solhatt på hodet så fikk vi skygge mot den litt ekle sola også.


For det er varmt å være liten tass i dette været. Ute står det 29 grader i skyggen og inne står det 30 grader i ...?... Så hva gjør en da når en i tillegg er veldig varm av seg? Jo, vi kler av oss! Så her har Savannah i tur og orden tatt av både kjole, smekke og smokk, og ligger i senga til Hedda og ser på hennes kanin. Mon tro om hun ønsker seg en kanin? Foreløpig blir det i såfall bare en hybelkanin... Håper hun ikke sklir lenger ned i senga og får øye på hesten...


Og så en liten korreksjon. Det første bildet i dag var ikke Hedda, selv om det sto det på smokken. Savannah er nemlig ofte en liten tyv på smokker, så her hadde hun nok fått tak i en av Heddas smokker. Forsåvidt greit, for denne typen er for lang for Hedda foreløpig, så hun bare brekker seg av de. Men hvordan står det så til med Hedda? Jo, takk - bare bra!


Dette bildet taler vel mer enn tusen ord, men det kan være at dere må zoome litt inn på nesen hennes for faktisk å se hva som her vises. For joda, i dag så lå Hedda med såpass lite oksygen en periode at vi fant ut at vi ville prøve henne med en liten pause. Istedet for masse styr med å ta oksygenbrillen helt av så vippet vi den bare ut av nesen og oppå nesen i stedet. En liten forklaring kan være på sin plass skjønner jeg når jeg leser over dette: For når Hedda ligger med veldig lite ekstra oksygen så er det ofte mer til hinder for pusten å ha brillen i nesen. Den dekker jo tross alt til en god del av neseåpningene. Derfor vil en kunne oppleve bedre saturasjon/oksygenmetning når brillen først blir fjernet. Vi ønsket å teste dette i dag da vi så at hun lå på under 1/16 liter O2. Og jammen overrasket damen oss! For ikke bare holdt hun seg godt i metning - hun holdt seg kjempelenge!! Faktisk så gikk det en hel time før vi måtte sette i brillen igjen. Dette må vi vel kunne si var veldig gode nyheter! Nå er det ikke alltid slik at Hedda trenger såpass lite ekstra O2, men hennes behov har blitt redusert de siste dagene/uken så håpet vårt er at Pulmicorten nå skal få virke slik at vi kan bli kvitt siste rest av ekstra oksygen ganske raskt. Vi må selvsagt fortsatt monitorere henne for å se at saturasjonen er noenlunde grei, men det blir jo en bagatell. En helt utrolig opplevelse var dette som frembrakte små gledestårer i øyekroken på begge foreldrene, og et av de definitive høydepunkt siden vi kom hjem!


Må bare avslutte med et bilde av to særdeles våken og opplagte frøkener! Hedda midt i sin pause og Savannah rett før sitt kveldsbad. Det har altså vært en suveren dag!!!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så gode nyheter, herlige bilder og så fenomenal forfatter!
En stor takk igjen for at dere prioriterer å dele hverdagens gleder og sorger med oss via bloggen!! Det er et høydepunkt å oppdage at dere har lagt ut ord og bilder :-)

Mange gode tanker fra Irene

Anonym sa...

Kjempe bra! Det er så kjekt å få disse glimtene fra hverdagen deres, og jeg kan ikke annet enn å takke for at det er så positive ting som skjer. Gleder meg med dere over disse to nydelige jentene og takker for at vår Gud er undrenes Gud. Han våker over sine. Turid

Heidi Marie sa...

Jeg vil oxo takke for å få være med dere og tullene.
Er utrolig koselig at det går så bra med Savannah og Hedda.
Er glad du fortsatt oppdaterer... selv om det ikke er fult så ofte lengre...håper du fortsetter med det. Nå skal vi snart på ferie... men i august skal vi oppover til Trøndelag, nærmere sakt skogn. Tordengutten min hilser også masse til dere alle 4, men spessielt jentene! Ha en strålende dag!

baby growth
babies