CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

mandag 26. november 2007

Dag 2

Dagen i dag har for det meste gått med til å slappe av, og for Eldbjørg sin del: Å stå opp av senga. Pga det høye blodtrykket så måtte hun holde senga lengre enn de fleste andre etter et keisersnitt, men nå forsøker vi i alle fall å gå litt, og det går bra! Blodtrykket er nå stabilt ganske lavt vha medisin, men nå med litt mindre medisin enn tidligere. Kjempebra! Så i dag har vi vært nede hos de to små i rullestol, og det er betraktelig lettere enn å trille ned ei seng.

Men så litt fra i går kveld. Etter at bloggen var ferdig så var vi en tur ned for å se til de to små jentene og da fikk Eldbjørg ha Savannah på brystet. Store protester i starten, men så raskt hun fikk ligge i ro hos mamman sin så ble alt så mye bedre. Dette er faktisk en teknikk de bruker mye her på sykehuset. Kenguru-metoden kalles det, og henspeiler da nettopp på at foreldre bærer/har barna hud-mot-hud i flere perioder. Og det var helt tydelig at lille Savannah hadde sansen for dette! Plutselig trengte hun ikke så mye ekstra oksygen og pulsen slo rolig og greit. Var ikke noen tvil om at hun kjente igjen varmen og pulsen fra sin mor. Utrolig mektig.


Hedda ligger fremdeles på respirator så vi avventer litt for å ta ut henne. Men det var stor stas både for mor og barn å ligge sammen en stund i går. Og for dere som lurer litt på hvor stor de egentlig er: Sammenlign størrelsen på smokken til Savannah med skjorte-knappen til Eldbjørg. Knappen er ganske standard medium størrelse, og smokken er absolutt i største laget for henne!


Dette var første gangen vi fikk ut en av de små, men så absolutt ikke siste. Gleder oss til neste gang!

Så litt over til dagens status. Savannah har en anelse gulsott og ble derfor lagt på lysbehandling i dag. Veldig greit at de startet så raskt, og det er ikke sikkert det blir nødvendig med så mange dagers behandling her. Hedda hadde overraskende fine verdier mtp gulsott så der blir det ikke noe slik behandling enda. Hun ligger fortsatt på respirator og det ble i dag registrert en liten infeksjon. Dette har vi jo regnet med, men vi håper antibiotika og annen hjelp skal være nok til å drive den tilbake. Hun ser fortsatt veldig sterk ut så vi håper hun står denne av.

Så foreløpig ser det veldig bra ut! Hedda blir nok liggende på respirator i alle fall ut dagen og kanskje også i morgen. Glemmer å puste når de skifter bleie osv. Er jo ikke så greit å huske alt da vettu. Puste osv. Men dette kommer jo etterhvert.

I dag kom også farmor og farfar en tur innover. Pga. snøstorm ble de forhindret i går, men i dag lyktes det heldigvis. En fin stund som betydde mye for oss alle. Var en litt spent farmor som fikk holde i hånda til Hedda ja. Eller skal vi si at det var Hedda som holdt farmors hånd? Blir kanskje mer korrekt ja. Er jo først når en får se de på nært hold at en kanskje innser hvor små de egentlig er.

Så nå skal vi snart ned en tur igjen og se hvordan de har det. Blir kanskje ikke så mye ut av kuvøse i kveld siden de både er på lysbehandling og respirator, men det betyr en del for oss foreldre å bare får være der. En stor takk til de ansatte som gjør en kjempejobb og hjelper oss og barna med det de følelsesmessige og praktiske sidene ved å ha to så små barn! En kjempegjeng!

Og vi er nå hele 2 dager gamle!! :-) :-)

1 kommentarer:

Bente sa...

Fantastisk! De er så søte og små de to! For et herlig under dette er! Kom til å tenke på denne sangen:

"Det skjer et under i verden hver gang et barn blir til,
over det gryende livet lyser Guds skapersmil.

Det skjer et under når barnet møter oss hud mot hud,
Øynene speiler Guds himmel, gir oss et glimt av Gud.

Ingen på jorden er himlen så nær
som barnet han tar i sin favn, som barnet han tar i sin favn"


Disse to har virkelig Guds hånd over seg! Ønsker dere en god natt og en god dag i morgen! Hilsen fra Bente

baby growth
babies