CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

onsdag 28. november 2007

Dag 4

I dag har vi tatt helgavasken! Ikke på rommet, eller hjemme i huset. Nei, på Hedda! Eldbjørg fikk være med på "standard vedlikehold" eller Hoved-stellet som de kaller der her. Poenget er jo at vi som foreldre etterhvert skal ta over mer og mer av ansvar for vask og skift på de små. Ett sted må en jo starte, så i kveld fikk Eldbjørg den opplæringen. Det gav meg mulighet til å ta bilder av litt detaljer også. Se bare hvor fine de små fingrene er!


Også foten er perfekt! Ser nesten for stor ut til resten av kroppen, men det er pga at resten av foten er så tynn. Men det kommer seg! Hun viste i alle fall at det var kraft i lårmusklene sine når hun lå der og sparket rundt seg.


Ikke akkurat så populært å bli rundtvasket da syntes hovedpersonen selv, og ga tydelige signaler på det. Måtte derfor ta det litt etappevis. Skal jo ikke slite henne ut heller. Men en sinna variant av den skjønne skapningen ser vi her :-)


Men alt roer seg ned når en får en q-tips med litt av mors melk på. Jammen sutter hun ikke på den q-tip'en! Og det roer henne en god del ned.


Og skikkelig bra blir det jo når hun får legge seg på brystet til mamman. Utrolig hvordan de roer seg ned og hvordan oksygenopptaket øker. I kveld fikk Savannah ligge på brystet mitt, og jeg må si at følelsen av å ha den lille kroppen liggende direkte på brystet er helt enorm. En føler virkelig at det er en "skikkelig" skapning, og ikke bare noe vi pusler med inni et lite lukket rom (les: kuvøse). Blir jo feil å si det sånn da, men håper leserne forstår hva vi mener allikevel. Vi er selvsagt utrolig glade for å ha barna i kuvøse nå. Det er jo det de trenger! Men det er også utrolig godt å ha de på brystet. Se bare hvor godt Hedda har det her:


Ja, det blir nok litt kenguru-sitting hver kveld så fremt vi har mulighet til det.

I morgen blir vi ellers utskrevet fra sykehuset. Ikke alle sammen nei, men Eldbjørg. Dvs. at hun ikke lenger er innlagt i påvente av en fødsel. Som vel faktisk er ganske naturlig siden keisersnittet allerede er utført... Men nå er vi her som følge av at vi skal følge opp de små barna. Dermed flytter vi nok over til sykehus-hotellet. Skal ta noen prøver av mor i morgen for å sjekke status, samt fjerne stiftene i såret etter keisersnittet. Så ifra i morgen så kan vi konsentrere oss om barna og ikke alt annet i tillegg. Legene ser ikke noen fare nå for Eldbjørg, og kan heller ikke gjøre noe mer med henne nå. Det er det nyrespesialisten som får uttale seg om. Vi skal nå konsentrere oss om de små!

Dag 4 unnagjort! Og sjansene for hjerneblødning er nå MYE mindre! Kjempebra!!!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Dette roet nervene litt :-) Godt å se at livsviljen er sterk og at de små gjør store framskritt. Og veldig bra at dere er så flinke til å sitte kenguru; den kontakten blir visst bare viktigere og viktigere. Til lykke med en vel gjennomført dag 4!

Anonym sa...

Gratulerer så mye med to skjønne jenter! Det er helt utrolig facinerende å se bildene av dem!! Godt å høre at Eldbjørg nå er god nok til å skrives ut fra sykehuset. Klem fra Anne Kari

Anonym sa...

Kjære dere! Gratulerer så mye med jentene! Takk & lov for at det har gått så bra hittil -etter forholdene! Vi skal huske dere i bønn framover også. Kos dere med alle gode stunder sammen med de to underene.
Klem Ragnhild & Jon Øyvind

baby growth
babies