CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

torsdag 29. november 2007

Dag 5

Puh, for en dag! I dag har vi jammen ikke sittet stille så lenge. Noe har skjedd hele tiden, men samtidig fikk vi en kjempefin avslutning på dagen.

Høyt blodtrykk på Eldbjørg i morges, men legene anser det ikke som noen fare. Både pga at det var lenge siden forrige medisinering og at det er normalt at blodtrykket holder seg høyt en stund etter forløsning. Men heldigvis skal vi til kontroll både på lørdag og mandag, og om en stund skal også nyrespesialisten foreta videre vurdering for Eldbjørg sin del. Kan da behandle henne som én pasient og ikke som tre stk, noe som forenkler en del. Så foreløpig tar vi dette med et smil og håper at kroppen selv ordner opp.

Hadde samtale med jordmor - den såkalte jordmorsamtalen :-) Godt at det var en av de jordmødrene som var med under selve keisersnittet, og vi fikk snakket litt våre tanker og erfaringen fra inngrepet. Fikk da stilt det ene spørsmålet som vi virkelig hadde lurt på, nemlig hvordan var navlestrengene til jentene festet i morkaka. Og ganske riktig som en av gynekologene oppdaget på ultralyd, så var Heddas navlestreng festet helt ute i kanten av morkaka. Faktisk var bare halve festet i morkaka, mens resten var festet i hinnene rundt. Om dette kan være en medvirkende faktor til at Hedda er en god del mindre - se det strides de lærde om. Vi får vel heller kanskje aldri vite det (selv om morkaka ble sendt inn til undersøkelse), og det har jo heller ingenting å si nå. Men at den oppankringa var så smart Hedda - DET tror vi ikke ;-)

Etter jordmorsamtale, samtale med gynekolog, blodtrykksmåling, blodprøver og urinprøve, frokost og pumping, samtale med sosionom, uthenting av låne-brystpumpe-utstyr og uttak av resept for medisiner - SÅ var det klart for utskriving for Eldbjørg sin del. Var litt rart å ta farvel med en avdeling hvor vi nå mer eller mindre har bodd i 5 uker, men samtidig litt godt. En ny fase av vår tid på sykehuset har startet, og nå kan vi for fullt konsentrere oss om de to små. Fikk et rom på St.Olavs Hotel (altså sykehus-hotellet) og flyttet over alt pikk-pakk som vi hadde dit. Jammen er det mange lange ganger på dette sykehuset! Puh. Nesten fare for å bli sprek når en skal gå denne strekningen flere ganger om dagen... Svigermor kom en tur i flyttinga og hjalp oss å med oss tingene over til vårt nye bosted. Hadde også med seg en deilig bløtkake som vi etterpå kunne slappe av litt med, og det var godt! Frem til kl 18 hadde denne dagen gått som et skudd. Ikke mange pauser og tid til å ta det med ro. Men sånn er det jo når en flytter... ;-)

Med en såpass hektisk dag så var det utrolig godt å sette seg ned mellom kuvøsene og hver sin lille jente plassert på brystet. Fikk sitte i over 3 timer i kveld og det gikk strålende! Vi hadde det veldig fint alle fire. Godt å se at de små slapper helt av. Kanskje dette også virker på fordøyelsen deres? Vet ikke jeg, men jammen kunne det føles sånn rett etterpå. "Full" bleie på Savannah etter denne økten, og det er jo noe som gjør at jubelen står i taket her! Veldig viktig at slike funksjoner trer i kraft, og begge de små har bevist at fordøyelsessystemet og nyrer fungerer!

En kort status på de små også. Savannah har nå fått økt matdosen sin til ca 4ml i timen og Hedda har kommet opp i 2ml i timen. Det ser ut til at de tåler dette ganske bra så forhåpentligvis kan denne utviklingen fortsette slik at vi etterhvert kan fjerne mye av den intravenøse næringa. Ingen flere infeksjoner eller andre skumle ting har dukket opp i dag, så vi gleder oss bare over en kjempefin dag! Vi er så utrolig priviligerte som får lov til å følge de små sin utvikling og ta del i denne fine tiden. Skjøre liv, men dog så utrolig perfekt! Vi gleder oss til å følge de videre!

1 kommentarer:

Anonym sa...

Så godt å høre at det går så bra! Venter spent på oppdatering hver kveld :) Fantastisk at det går an å være så små og perfekte :)
Klem fra Hanna.

baby growth
babies