CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

onsdag 7. november 2007

Grad av overlevelsesevne

Mange spør oss om hvor stor sjansen er for at det går bra hvis de små blir født idag. Dette er jo egentlig helt umulig å si noe om, men det finnes en oversikt fra 1990 som viser noen prosentvise sjanser. Klipper her litt fra www.babyverden.no. Men en må også være oppmerksom på at sjansene for å overleve ikke sier noe om hvilket liv de overlever til.
- - - - -

Hva er sjansen for at barnet overlever?
Om barnet overlever eller ikke avhenger i stor grad av svangerskapslengden. Grad av lungemodning, sykdommer, misdannelser og fødselsvekt virker også inn. Hos de minste barna betyr svangerskapslengden mest fordi den gjenspeiler hvor modne barnets organer er.

Stadig flere premature barn overlever fordi nyfødtmedisinen gjør store fremskritt. Særlig de siste 20 årene har utviklingen gått hurtig. Prognosene nedenfor gjelder for 1990-tallet, og kan derfor være dårligere enn i dag:

Fullgåtte uker Overlevelse
21 uker 0-4 %
22 uker 0-12 %
23 uker 8-36 %
24 uker 12-62 %
25 uker 31-79 %
26 uker 53-85 %
27 uker over 90 %
30 uker over 95 %
34 uker over 98 %

Barnets sjanser øker med flere prosent for hver ekstra dag i livmoren!

1 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg er så utrolig glad for at det går bra med dere! Men det er jo feil tid på året for å ligge på sykehus.... I november og desember bruker jo Eldbjørg og jeg å dra på "Raid". Det blir det ingenting av i år, men lykke til videre.

Eva :)

baby growth
babies