CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

fredag 30. november 2007

Dag 6

I dag flytter Savannah og Hedda ut ifra akuttmottaket på Nyfødt Intensiv, og over til naborommet. Dette vil ikke innebære store endringer for de sånn egentlig, men det er et signal på at legene mener de er stabile nok. Det nærmer seg jo helg og de på Nyfødt Intensiv forbereder seg på at det kan komme en del akutte keisersnitt i løpet av helgen. Da trenger de plassene til våre små damer, og siden de er såpass stabile nå på CPAP så flyttes de til et annet rom. Det er jo positivt å flytte ut av akutt sonen, selv om det for foreldrene har føltes trygt der. Vet at de får det bra på det andre rommet også, og kontaktsykepleierne er jo også med dit. Tror derfor at dette går godt!

Snakket med barnelege idag under visitten på de to små, og han var godt fornøyd med utviklingen så langt. Begge godtar maten i stor grad og fungerer godt på CPAP. De får fortsatt antibiotika og det skal tas ultralyd av begge to over helga. Dette for å sjekke status på hjertet og hjernen.

For den som ønsker å vite litt mer om hva det innebærer å være prematur og være på en slik avdeling så anbefaler jeg å lese artikkelen om dette emnet på barnelegene.no. Den forteller litt både om lungene, hjernen, magen og andre elementer som vi nå kanskje tar for gitt at alle vet, men som sikkert de fleste ikke har noen aning om. Så ta deg gjerne et par minutter og les den artikkelen.

0 kommentarer:

baby growth
babies