CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

lørdag 24. november 2007

Uke 27+5

Så kom dagen. Den STORE dagen. Jeg har blitt pappa!! Og for ordens skyld: Eldbjørg har blitt mamma!! Dette er helt utrolig. Har ikke helt gått opp for oss enda, og i alle fall ikke for Eldbjørg som fortsatt ikke har sett de live.

Men for å starte med starten. Blodprøver fine idag, blodtrykk bra, MEN proteinutskillelsen i urinen hadde skutt i været. Forstod at det var noe da vi ikke fikk svarene så raskt som normalt. Det varte og rakk (syntes vi) før plutselig en gynekolog kom inn på rommet sammen med jordmor. Joda, verdien var så høy at nå turde de ikke vente lenger. Alt ble forberedt for keisersnitt innen et par timer. Puh. Må si at selv om vi hadde ventet på beskjeden i flere uker nå, så tar det litt pusten utav en. Mange tanker svirrer rundt i hodet...

Kort tid etter er Eldbjørg klargjort og vi kjøres ned på operasjonsstua. Etter en stund og en god del bedøvelse (ikke av meg nei) får jeg også komme inn. Selve inngrepet gikk raskt og greit, og utrolig nok så hørte vi de skrek litt! Det hadde vi håpet på, men ikke forventet. De er jo så altfor små til det. Hyggelig. Uten å gå i detaljer her så ble de to kuvøsene, etter litt behandling og stabilisering, trillet ut og over til nyfødt intensiv hvor videre behandling skulle finne sted. Jeg måtte da si farvel til Eldbjørg og fulgte etter kuvøsen bortover gangen. I ettertid fikk jeg vite at en blodåre hadde sprukket hos Eldbjørg og skapt litt problemer, men tilslutt fikk de kontroll og fikk sydd igjen. Hun ble da kjørt direkte til intensiv recovery, og skal der ligge til blodtrykk faller og blir mer stabilt. Håper inderlig at dette blir i morgen tidlig, slik at hun også kan komme over og se de to små damene.

Ja for damer det ble det! To pene små som litt for tidlig måtte se dagens lys. Den første, storesøster, ble født 1214 og veide 1220 gram. Hadde litt problemer med pusten hun, så de jobbet lengst med henne. For etterpå kom det ei lita dame med futt i. Kl 1215 ble den minste av de to født, bare 765 gram. Men med en APGAR-score (en vurdering på hvor levedyktig de er - info for de innvidde...) på 9-9-9 så imponerte hun legene.


Og et litt nærbilde, portrett, for første gang:


Selv om hun startet avgårde så flott så fikk hun også litt problemer. Hun ble lagt i narkose slik at legene fikk gjort det de måtte raskt, men har nå kommet seg fint. Bildene over er altså fra svært tidlig i prosessen, før de har fått montert på sine måleutstyr og fått utført nødvendige inngrep. Var litt kald da sjø, så derfor godt inntullet i klær.

Når det gjelder storesøster så kom hun også raskt etter, og inngrep og behandling kunne faktisk starte nesten tidligere her. Mye måleutstyr blir det (et lite utvalg på bildene her under), men det er jo bare positivt fordi de måler og følger med hennes tilstand:


Vektforskjellen merkes veldig, og spesielt når en ser på hodestørrelse osv. Men dette bilde synes jeg bare var utrolig fint. Ei pen dame ja!

Lurer på om det er noe i det at selv kråka synes at sine barn er flottest... I alle fall var disse to helt topp!!

Nå har det gått noen timer siden forløsning og jeg pendler i skytteltrafikk mellom nyfødt intensiv og recovery. Siden det nå er helg så benyttes den gamle recovery'en og da blir det noen meter som tilbakelegges. Men det er helt ok! Må jo følge med alle mine 3 damer!

Masse inntrykk å fordøye. I hodet snurrer det veldig mange tanker, og en føler at en skulle vært på alle steder på en gang. Men nå må jeg slappe av litt. Skal ned å se på de to keiserinnene om litt, men må vel kanskje flytte litt rom først.

TAKK til alle som har fulgt med oss idag! Vet at det er mange som har fulgt oss i tanker og bønn utover dagen, og det setter vi stor pris på! Har ikke klart å svare på SMS, så ikke bli lei dere for at dere ikke får svar. Skriver det heller her. TAKK! TAKK!

PS: Vi vet at farene ABSOLUTT ikke er over, men akkurat nå lever vi i nået og gleder oss over situasjonen akkurat nå. Vi har blitt FORELDRE!!!!!!!!! :-)

24 kommentarer:

Anonym sa...

Et stort GRATULERE fra oss tre i Tromsø, og mang med oss ;-) Pris Herren, for Han e go! Gud signe dåkk all fire, og lykke t videre. Vi e med dåkk!

Helga, Svein, og litjingen ;-)

Anonym sa...

Gratulere med to fine jenter! Vi skal fortsatt huske på dere alle fire, det er så fint at vi kan følge dere her på bloggen.

Lykke til videre, vi skal nok følge med!

Unknown sa...

Gratulerer med jentene!
Forstår det er litt av en dag dere har hatt i dag, ja :-)
Vi husker på dere videre.

Hilsen Marit og Stein Tore

Ellinor sa...

Gratulerer med to så flotte prinsesser!! Masse lykke til videre!
Klem fra Nora, Ellinor og Aksel

Ole Kristian sa...

Gratulerer så mye! :-) Utrolig at det har gått så bra! Vi har feiret bursdag her idag, og litt for dere! De to små kom iallefall på rette datoen! Kjempeartig å se bilder. Lykke til videre! Vi tenker fortsatt på dere!
Klem fra Laila m/fam

Anonym sa...

Gratulerer fra Åmot også ! Helt rørende å se de første bildene...litt av noen underverk.
Ønske dåkk alt godt videre !!
hilsen Solbjørg

Anonym sa...

Det er så stort at jeg har nesten ikke ord.. Men en varm gratulasjon begge to, og et hjertelig velkommen til verden til de to små vidunderne!!
Mange takk Hans Roar at du har delt også denne dagen med oss! Veldig kjekt å lese og se bildene. Gjett om jeg gleder meg til etterhvert å bli kjent med de nye tantejentene da :-)
God klem fra Irene

Anonym sa...

Kjære Hans Roar og Eldbørg Helèn.
En stor gratulasjonsklem fra mor og far i Budalen.Vi gleder oss til å møte dere i morgen, og få se de små prinsessene. Gud velsigne dere alle fire. Hilsen med Salme 34,8-10

Anonym sa...

Gratulerer med dagen! Har etter bønne-SMS i dag bedt for dere og senere fått melding om at det var gått bra. Jeg fikk faktisk æren av å la Leif Inge og Bjørg høre nyheten! Vi og bibelgruppa vår gleder oss med dere. Dessuten synes jeg det er spesielet moro at jentene fikk samme fødselsdag som meg! Gud veldigne dere fortsatt! Takk for alt dere har delt med oss.

Anonym sa...

Gud velsigne deg, bror! Gratulerer som pappa, og til Eldbjørg Helen som mamma. Dette var en fryktelig artig beskjed å få midt i arbeidet med julemesse i Melhus :-) Et flott stykke arbeid av dere alle fire, og en veldig artig blogg med nydelige bilder. Du får begynne som forfatter... Gratulasjoner og hilsener fra alle oss fire på Gimse!

Anonym sa...

Gratulerer så mye med de 2 søte små prinsessene!Har vært spennnende å følge dere de siste ukene...Skal fortsatt huske på dere i bønn.God klem fra Solveig og Torgeir

Anonym sa...

Kjære Eldbjørg Helen og Hans Roar!

Gratulerer sååå mykje med dei nydelege småjentene!!!
Ynskjer dykk alt godt vidare!

Lise-Kari og Roar m/fam

Anonym sa...

Gratulerer!!! Nydelige jenter ja:)Skal fortsette å be om at det må gå bra videre med alle tre. Klem fra Hanna

Anonym sa...

Gratulerer så utrolig masse!=) Vart kjempeletta når æ hørt at d gikk bra for sæ. Mamma informert mæ fortløpende mens æ va på jobb=) Imponerende med 9/9/9.
Glede mæ t å sjå live-versjon. Ønske dåkk masse godt videre. Hjertelig hilsen Greta og Mathias.

Anonym sa...

Hjertligste gratulasjoner med de to skjønne! Synd dæm kom så alt for tidlig, men det ska nok gå bra! Dæm e nok nånn skikkelige fightera de toan der. Bare vent te dæm bli tenåringa! :-D
Sist æ hørt så va alt bra, så vi håpe det fremdeles gjeld. Glad i dokk! God helg!

Anonym sa...

GRATULERER . Noe av spenningen har fått utløsning nå men jammen er det spennende med tiden som kommer også både for store og de små, men vi har en Far som aldri slipper sine av syne! uendelig godt å vite!! nydelige frøkener, de ser helt perfekte ut!! God søndag til alle fire. LIV O

Anonym sa...

Gratulasjoner fra Selbu også! Vi vil følge der videre i bønn, men vi har også mye å takke for nå! Må Gud velsigne dere alle fire!

Anonym sa...

Hurra! Tenk at naa er dere foreldre!Gratulerer saa mye fra oss paa Verdal! Skal fortsatt huske paa dere i b;nn.

Anonym sa...

gratulerer alle fire, ble lttet da jeg hørte at de pustet å skrek for egen maskin :)

hilsen Trond

Anonym sa...

Gratulerer med to fine jenter. Gledeståran kom da æ hørt at alt va bra med dokk all.Dæm hi nok livsvilje de der to små nuskan, så vi får tru at det fortsatt går bra..Håpe æ får sjå de snart. Tenke på dokk.
Stor klem fra tante Ruth.

Unknown sa...

GRATULERER!!!!!!!
Flotte jenter dere har fått dere!! Gleder oss med dere:)

Anonym sa...

Gratulerer med to flotte jenter!
Eit stort under!!
Lykke til vidare!

Helsing Bodil Stave

Anonym sa...

Gratulerer så masse med de to fine jentene og som mamma og pappa. Vi gleder oss sammen med dere og vil fortsatt huske på dere.

Anonym sa...

she has a nice p-s-y

baby growth
babies