CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

fredag 16. november 2007

Uke 26+4

Endelig fredag! Og endelig ny ultralyd med vekstmåling! Skal si vi var spente. Blod- og urinprøvene samt blodtrykk var fint i dag så planene for helga vil i hovedsak bli bestemt av de to små. Så det var med stor spenning vi rigget oss til på ultralydlab'en. Begynner jo nesten å føle oss hjemme der borte etter utallige undersøkelser, og tenker på de som bare får se sine små håpefulle et par ganger i løpet av hele svangerskapet. Slik sett er vi jo heldige. Utrolig moro å se de. Fasinerende å se hva gynekologen kan lese ut fra de svart/hvite bildene!

Men tilbake til undersøkelsen. Tvilling1 hadde det fortsatt ok og vokser i fint tempo. Ligger nå 10% over snittet sånn totalt etter å ha regnet sammen resultat av magemål, lårbein, hodediameter ++ og har da en vekt på ca 1100 gram!! Stor altså :-) Godt med fostervann og fin blodstrøm. Så var det tvilling2 som også har det ok og vokser, men er da en del mindre enn tvilling1. Ligger 20% under snittet og har da en vekt på ca 800 gram. Ikke urovekkende, men en del større differanse mellom de to enn vi hadde trodd og 10% mer enn det var forrige uke. Motstanden i blodstrømmen var dessverre også litt større, men mengden fostervann var sånn ca lik sist måling. Så totalt sett så var gynekologen fornøyd, og mente at denne helga faktisk også så ut til å passere, og at vi ikke trenger noen ekstra sjekk i løpet av lørdag eller søndag. Og hva er det som så skjuler seg bak helga? Jo, uke 27!!! Helt utrolig!

Observante lesere av denne bloggen vil se at jeg tidligere har skrevet vekt på de to små til ca 800 og 900 gram. Dette var et anslag vi fikk tidligere denne uka, men da kun på bakgrunn av alder og lårbein. Det er først i dag at en skikkelig vekstvurdering ble tatt, så tallene i dag er mer å stole på. Vi feirer altså nå at den første av de to har passert 1kg, og det er bra med de begge to. Sparker jevnt utover dagen og begge driver pusteøvelser (ifølge ultralyden), selv om jeg har hardt for å forstå at det er mulig under vann... ;-)

Som jeg sa så ser det ut til at vi passerer denne helga også. For hver dag som går så blir de større og kanskje vil den minste også passere 1 kg? Det håper vi virkelig på, men som jeg også har sagt flere ganger: det er alderen og ikke vekta som teller. Og det å gå inn i uke 27 er bare utrolig. Takk til alle jordmødre og gynekologer som har støtte og hjulpet oss her i disse ukene. En flott gjeng av entusiastiske og dyktige mennesker som vi er stor takk skyldig. Takk!

Hvis ikke noe spesielt nå skjer i helga, så blir dette siste blogginnlegg før mandag. Vil derfor ønske alle lesere ei riktig God Helg! Takk til alle som leser og kommenterer våre innlegg. DET er skikkelig oppløftende og styrkende å lese, og vi gleder oss hver dag til å innom å se om det er noen som har kommentert noe. Fortsett med det og GOD HELG!

12 kommentarer:

Anonym sa...

Å, så utrolig godt å lese!! Har allerede vært innom bloggen mange ganger idag for å se etter siste nytt :-) Gleder meg sammen med dere over at både Eldbjørg og de to små har det bra. Og at tvilling en har passert 1 kg fortjener feiring med en stor dobbel dajm :-). Ønsker dere ei fredfull helg.
Mange gode tanker og klemmer fra Irene

Anonym sa...

Ferdig på arbeid for idag, og dette var en uventa glede å ta med seg inn i helga. Tenker på dere mange ganger om dagen, håper og ber om at dette må gå bra for dere alle fire, også på lang sikt. Måtte helga bli ei god opplevelse!

Anonym sa...

Gratulerer med dagens tilstand, vi må bare takke og be fortsatt.Håper dere får ei god helg alle fire.Dere får bruke litt av tiden til å synge for de små og jeg synes det fikk en ny dimensjon å synge : om jeg er liten eller stor etter å ha lest om vekstmålingene på de små!!
Gode tanker fra Liv Olsen

Ole Kristian sa...

Hei!
Var så utrolig bra å lese bloggen i dag! :-)Det første jeg gjør når jeg kommer hjem fra jobb er å springe til dataen for å sjekke hvordan det går med dere.Tenker på dere mange ganger for dagen.Håper dere får ei fin helg!
Klem fra Laila

Unknown sa...

GRATULERER!!! Så bra at den største har passert 1 kg!! Den andre følger nok snart etter:)Dere får ha ei riktig god helg:))Hilsen Monica

Anonym sa...

Vi gleder oss med dere. Bloggen sjekkes jevnt og vi følger spent med samtidig som vi husker dere i våre bønner.

Anonym sa...

Har nettopp lest igjennom ALT og det var veldig interessant å lese utviklingen. Jeg viste ikke om denne bloggen før nå...Det blir jo til at en tenker en del på dere. Det var godt å høre at det til synelatende går fint. Hvem hadde trodd det etter den skremmende helgen i uke 23!?! Tenk uke 27 er rett der fremme og den ene er jo allerede over 1kg!!! Har lest om graviditeter der man har forløst en av to, kan det være aktuelt i denne situasjon? Jeg tenker hvis tvilling 2 må forløses pga fostervann mangel kan man da la tvilling 1 bli igjen? Jeg vet ikke hvor mye dette er prøvd ut, men hvis det hadde vært mulig så... Håper dere får en fantastisk fin helg med masse sparking og rolig blodtrykk. :-D
God helg.

Anonym sa...

Hei alle fire!
En liten hilsen fra alle oss, sitt på pc`n hjem t gunn solveig og stig!
Kjempearti å les at det går så bra, vi tenke veldig masse på dåkker og sende gode tanka hele tida. :o)
Mange klemma fra Siriann, Gunn Solveig, Stig og Gjertrud Mathea, Lars Petter, Elin!

Anonym sa...

Blogging har jeg aldri prøvd før! Men det er veldig spennende å lese om hvordan dere har det. Gud er undernes Gud og det er dere et fantastisk bevis på. God helg alle fire!

Anonym sa...

Hei igjen! det var ikke meninga å være anonym, jeg er altså Morten Korsvik

Anonym sa...

TAKK GUD for store under!
Vi e med i Tromsø, kver dag. Sjekke blog, takke, og ber enno meir...-så mang som spør, dåkk har ein stor bønnering rundt dåkk i Tromsø, den e fortsatt aktiv.
Vi har sett at det e kraft i bønn.
"Vær ikke bekymret for noe! Men la alt som ligger dere på hjertet, komme fram for Gud i bønn og påkallelse med takk! Og Guds fred, som overgår all forstand, skal bevare deres hjerter og tanker i Kristus Jesus." Fil.4,6-7.
Helga, Svein, og litjen ;-)

Anonym sa...

hei ! har vært uten nett noen dager, og kikket spent innom sida dåkkers i kveld- så fredagsbloggen var jo veldig fin ! Men mye kan jo ha skjedd i løpet av helga... Ønsker dere ei god søndagskveld. Her er vi forkjøla hele gjengen,men det er jo peanuts i forhold...
virusfrie bloggklemmer fra Åmot

baby growth
babies