CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

tirsdag 1. januar 2008

Dag 38 - 1. dag i 2008!

Da har vi kommet oss tilbake til sykehuset etter nyttårsfeiringa. Hadde en kjempefin kveld i går sammen med gode venner, og vi fikk faktisk til å slappe av. God middag og fine samtaler. Takk for i går alle sammen, og spesielt takk til Laila og Ole K. m/fam for å ha fikset en så fin feiring! Til lykke med det nye året!

Så en liten oppsummering for de små, både fra i går og i dag. For Savannah sin del så forløper dagene nå som en lek. Er nå satt opp med flere CPAP-pauser utover dagen. Dvs. at pustehjelpen forsvinner og erstattes med en O2-brille istedet (se bildet under). Så da får hun ren oksygen i mindre doser opp i nesen. Dette gjør det betraktelig enklere å forsøke å amme, og det er imponerende å se hvor godt hun klarer seg uten CPAP-en. I går hadde hun faktisk 3 timer med kun O2-brillen og det gikk bra! I tillegg klarte hun å i seg hele 10ml melk via amming og det er jo helt rått mtp at det var hennes 2. forsøk! Pga at hun er på slanker'n så har hun ikke lagt på seg så mye, og det var jo også legenes ønske, så det ser ut til at deres stategi har virket.


For Hedda sin del så ser tilværelsen litt annerledes ut. Hun har ikke hatt stor fremgang de siste ukene og i går ble det igjen tatt en ultralyd av hjertet for å se hvordan duktus (blodåra i hjertet) hadde utviklet seg. Og den ultralyden viste en liten forverring, og i alle fall ingen forbedring. Om den kan ha noen vesentlig innvirkning på hennes tilstand er usikkert, men nå har legene i alle fall bestemt seg for å svar på denne usikkerheten, så i morgen blir Hedda operert. Dette skal i følge legene og sykepleierne være en ganske vanlig operasjon, og ofte utført på de som er betraktelig mindre enn Hedda. Kjenner allikevel at vi er urolige i kroppen og med masse tanker i hodet. Har ikke annet valg enn å stole på kirurgenes kyndige hender. Så får vi tro at operasjonen går uten større komplikasjoner. Vet at hun nok blir en god del dårligere sånn rett i etterkant av inngrepet, men håpet at det ikke vil vare så lenge. Hun krever jo rundt 80% oksygen nå så det blir spennende å se hvor mye dårligere hun blir.

Nå regner jeg med at en del lurer på hvordan dette inngrepet egentlig utføres, og det må jeg vel egentlig si at jeg ikke vet selv heller enda. Vet bare at de går inn via siden/ryggen for så å finne den aktuelle blodåren og så knyte den av. De setter nok ikke en blåknute på en hyssing, men sånn i detalj hva som skjer, det håper jeg å kunne komme tilbake til senere.

Årsaken til at legene nå har bestemt seg for å operere er ikke bare på bakgrunn av ultralyden, men etter en totalvurdering av Heddas situasjon. Hun har gått en del opp i vekt og de mener at det kanskje kan skyldes hjertet at hun har fått en del væske i kroppen. Hun har derfor fått vanndrivende (Dirual) og har respondert godt på det. Dette sammen med ganske kraftige oksygenmetnings-fall gjør at legene nå tar grep for å en fremgang. Er uaktuelt å sette steroider i forkant av operasjonen da det kan forverre duktus, og i tillegg ønsker legene nå helst å vente med steroider til at hun skal kobles av respirator. Så får vi se hvor lang tid det vil ta.

Spennende og nervepirrende dag i morgen...

5 kommentarer:

Anonym sa...

Hei dere fire!

Godt å se at dere to fikk en fin dag i går. Litt nervepirrende å lese at Hedda må opereres,men det går bra skal dere se. Gud er med å passe på alle. Vi ber og er med dere i tanker. Ha en så god kveld som mulig.

Klem fra Synnøve og Kai Erik

Ole Kristian sa...

Takk for i går! Kjempekoselig at dere kunne komme en tur.
Vi ønsker dere lykke til imorgen.

Klem fra oss!

Anonym sa...

Lykke te med kommende operasjon. Æ forstår at dokk e redd, men legan har sikkert gjort samme opperasjon mange ganga før og Hedda e helt sikkert i de beste hender. Men all sympati te dokker. Nok en gang lykke te. Vi krysse fingran for dokk!

Helene sa...

Kjære dere!
Vil først få GRATULERE dere så mye med de to små! Vi har fulgt dere gjennom venner, og vi gleder oss med dere over framgangen med jentene. Ser det er en stor dag for Hedda i dag. Riktig lykke til! Dere er i tankene og bønnene våre!
Helene og Ståle

Anonym sa...

Vil bare at dere skal vite at vi er med og ber for dere! Og spesiel for Hedda akkurat nå!
Klemmer fra oss begge

baby growth
babies