CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

fredag 25. januar 2008

Dag 62

Da har det vært et par dager siden siste innlegg. Dette med hensikt siden vi ønsket at flest mulig skulle legge inn kommentar på det innlegget hvor vi ba om hilsener til de to små. Men nå er det på tide å legge ut noen bilder og skrive litt om hva som har skjedd de siste dagene. Jeg har også selv vært bortreist, men i dag var vi samlet alle fire igjen. Men mye har faktisk skjedd.

For noen dager siden så var vi jo i Trondheim. Så ble vi overflyttet til Levanger. Men rett før selve overflyttingen så ble det også tatt et par bilder som vi jo bare må vise frem. På det første her er det Hedda som tar et godt grep om søsteren. Bevisst? Tja... Vet ikke helt hvem som er best skikket til å ta vare på hvem av disse to...


Da vi reiste måtte Savannah ha på seg litt mer klær siden hun ble plassert i en stol/bag. Så for første gang fikk hun på seg en jakke og hette. Og som vanlig så tar hun hele situasjonen med knusende ro...


Selve overflyttingen gikk bra. Men i løpet av den dagen så har nok Hedda ligget litt for lenge med avføring i bleien, og da av den sterke typen. Derfor fikk hun ganske kraftige sår på baken, og ligger da nå uten bleie og vaskes med olje for å forsøke å forbedre situasjonen. Og heldigvis ser det ut til at dette går rett vei. Er ikke så blødende åpne sår nå lengre. Fortsatt ømt og en del blemmer, men det ser ikke ut til at det affiserer henne så mye. Skal jo ikke mye til for at de blir sår på baken slike små, men ble nok litt verre her pga at avføringen var såpass sterk og flytende. Men Hedda har jo ridd av verre ting enn dette, så vi tar nok dette med ro. Blir bra sjø!

Ble bestemt at vi skulle forsøke å ta av CPAPHedda en liten tur i dag. Ikke snakk om så lange pauser om gangen, men noen minutter på O2-brille er en start. Litt soppoppvekst bak ørene ble oppdaget, så behandling er her satt igang. Heller ikke så unormalt. Blir jo veldig klamt der bak øret, under lua. Perfekt grobunn for sopp. Men dette hadde også Savannah i sin tid, så dette er også ren rutine. Vasking, tørking, salve. Var utrolig rart å se også Hedda uten CPAP. Det har vi jo ikke sett før, så det var en opplevelse å se hele ansiktet.


Var også spesielt å se begge jentene ved siden av hverandre, med kun O2-briller. Om kun for en kort periode. Etter 5-15 min. ble det nok for Hedda, og da var CPAP'en god å ha igjen.


Savannah fortsetter ellers sin fremgang. Hun har fremdeles O2-brille, men har nå så lave verdier på den at det nesten er tid for å vurdere å ta den helt av i enkelte perioder. I tillegg begynner hun nå å amme veldig godt. Har flere ganger nå tatt hele 30ml og det er jo enormt! Har blitt skikkelig stor og er veldig grei å håndtere. Hedda har også litt mindre oksygenbehov nå enn for noen dager siden, men det aller beste her er nok at hun nå tåler en god del mer håndtering uten store metnings-fall. Hun gir også tydelig beskjed om at hun ikke liker CPAP'en sin, og blir ganske rolig når hun får prøve O2-brille istedet. Er jo et sunnhetstegn, og en oppførsel vi kjenner igjen fra den tiden Savannah gikk over fra CPAP til O2-brille. Spennende!

Så vil vi takke alle som har lagt inn kommentar på innlegget som vi la ut for noen dager siden, nemlig "Hilsener til Hedda og Savannah!". Tror dette blir virkelig moro for de små å lese når de engang blir så store. Så alle som føler for det, og som enda ikke har skrevet inn en kommentar der - Vær så god! Bla litt nedover på denne siden så finner dere tilbake til det innlegget.

1 kommentarer:

Anonym sa...

så utrolig godt å se at det stadig går framover. fine bilder av småjentene. gleden og takken er stor i mormorhjertet.

baby growth
babies