CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

fredag 4. januar 2008

Dag 41

Savannah passerte 2 kg i går, men vi glemte flagget. Så i dag ble det hentet frem. Ikke så aktiv flaggbruk fra hennes side, men det kommer seg nok til 17.mai!


Ellers lite å si for Savannah sin del i dag. Stabilt og god fremgang på alle punkt. Surfer rett igjennom foreløpig!

Hedda fikk i dag gjennomført sin første øye-undersøkelse. Må si vi var veldig spente siden hun hadde ligget med så mye oksygen over så lang tid. Men heldigvis så kunne legen konstatere at begge øynene så fine ut! Bak i øye så er det en god del blodårer. Eller rettere sagt: det SKAL være det. På så tidlig fødte barn så dannes disse etterhvert, og det er denne utviklingen som kan gå i litt feil retning. Oftest vil slike endringer korrigere seg selv, men i enkelte tilfeller må man inn og korrigere med laser. Pr nå så har Hedda og Savannah blodårene rett bak i øyet, og de så akkurat nå bra ut. I neste uke skal det sjekkes på nytt, men da for å se om blodårene på sidene bak i øyene også utvikler seg korrekt. Er utrolig godt at det så fint ut for begge to så langt i alle fall!

Hedda har ellers blitt mer og mer stabil. Hun har fortsatt voldsomme svingninger, men nå i litt mer kontrollerte former. Krever mye oksygen, men sånn generelt litt mindre enn i går. Legen var i alle fall fornøyd med fremgangen hennes, og mente hun så bra ut til at det hadde gått så kort tid siden operasjonen. De har ingen spesielle planer for helga nå, foruten å henne over på mer og mer mat og mindre og mindre intravenøst. Morfinen er seponert nå, men det ser ikke ut til at hun har noe mer smerte av den grunn. Har jo fortsatt sin Paracet-dose.

Og så en skikkelig gladnyhet: Smitteregimet er over! Vi kan nå da altså for første gang på fire uker fått tatt hendene inn i kuvøsen hennes uten å bruke langarmet frakk og hansker. Var ganske spesielt å kunne ta på henne igjen hud-mot-hud. Bakterieoppveksten i slimhinnene er da altså negativ og hun er erklært som ikke smittefarlig lenger. Så i dag har vi hatt mange oppmuntringer og vi håper at denne fremgangen fortsetter!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Hei igjen!
Så godt å se at det går bra med de to små prinsessene deres. Koselig å se bildene av dem. Synes de er like, selv om Hedda er litt mindre enn "storesøster." Godt det ser bra ut med øynene. Håper dere får en god dag i morgen også. Det går fram over. Gud velsigne dere. Turid

Anonym sa...

For en måte å start helga på! Det va virkelig flott! Riktig god helg te dokk alle fire!

Anonym sa...

Så utrolig fantastisk å høre!! Vi ber bare oom at det må fortsette sånn i Jesu navn! At hver dag framover må ha sånne gladnyheter med seg når det gjelder begge de to søtnosene! En god helg til dere!
Klemmer fra oss begge!!

baby growth
babies