CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

onsdag 2. januar 2008

Dag 39

Den store dagen for Hedda. Operasjon. Egentlig etter lunch, men da vi kom bortover til avdelingen i morges så viste det seg at inngrepet hadde blitt fremskyndet. Er utrolig glad for det, for ventetiden er ikke noe å hige etter. Så kl 9 ble Hedda trillet bort til operasjonssalen i sin kuvøse. Deretter fulgte noen nervepirrende timer før kuvøsen kom trillende tilbake litt over kl 12. Operasjonen hadde gått bra!

Fikk snakket litt med kirurgen i dag, og han forklarte litt av inngrepet. De går inn via et lite snitt på barnets venstre side/rygg. Inn mellom ribbeina. Disse er jo fortsatt av brusk og det går ganske greit å bøye disse til hver side. Så presser de bort lungene slik at en får gode arbeidsforhold rundt selve hjertet. Der finner de frem til den aktuelle blodåren og vha en tråd så knyter de over. Ikke spør meg hvordan de klarer å knyte... På bildet under så ser en forskjellen på et normalt hjerte (til venstre) og et hjerte som sliter med åpen duktus. Er litt greit å det visualisert, og her ser en jo også tydelig den lille blodåren som kirurgene knøt av.


Selve inngrepet gikk greit foruten at hun krevde store mengder oksygen, noe som igjen gjorde at operasjonen måtte ta noen pauser i ny og ne slik at hun kom seg igjen. Men det hele forløp uten noen form for dramatikk. I forkant hadde vi fått beskjed om at hun nok sannsynligvis ville bli en del dårligere i etterkant, og det stemmer nok. Hun ble raskt lagt over på høyfrekvent respirator igjen, og fikk en del beroligende og smertestillende. I tillegg fikk hun en ny blodoverføring for å opp blodnivået. Dessverre så ble det litt kluss i forbindelse med blodoverføringen så blodet begynte å lekke en del kalsium. Noen videre forklaring på dette vil jeg ikke gi her, men dette resulterer da uansett i at hjertet slår saktere og saktere. Altså ikke noe positivt. Men legene og sykepleierne fikk løst situasjonen på en hurtig og fin måte, og etter en del jobbing, fortynning, kalkulering og injeksjoner så begynte hjerterytmen å se normal ut igjen. I tillegg har hun fått et ganske lavt blodtrykk etter operasjonen. Dette jobbes det med nå utover kvelden/natten for det er heller ikke gunstig at det er for lavt. Men de regnet med å ha gode prognoser for å dette i havn.

Hedda er selv ganske utslått så vi får ikke mye kontakt med henne i kveld. Får håpe natten går greit slik at hun får slappet av og samlet krefter til i morgen. Kanskje kommer hun da igjen til å ta litt mat. Alt går jo intravenøst nå for å spare kroppen hennes, og fordi hun får en del morfin (som jo setter ned muskelaktivitet i bl.a. tarmer). Det blir en ny og spennende dag for Hedda (og oss) i morgen.

Fikk tatt noen bilder av Savannah i dag med litt nye klær igjen. Må jo teste ut klærne før hun vokser ut av de igjen :-) Foreløpig så "låner" hun klærne til Hedda da men... Både body, sokker og votter satt som et skudd! Lurer på om manekengen ble litt utkjørt til slutt...

3 kommentarer:

Anonym sa...

Så utrolig skjønn hun var med de nye klærne og det bildet øverst på siden med den skjønne rosa luen på. Godt å høre at det gikk bra med Hedda i dag, vi var spente! Blir spennende i dagene framover. Må Gud velsigne dere alle 4! Vi skal være med i bønn.
Stooor Klem

Anonym sa...

Gratulere med en vellykka operasjon! Det vil nok bli nånn engstelige daga fremover, men det her ska nok gå bra! Håpe dokk får slappa av litt inni mellom. *klem*

Unknown sa...

Hei!

Godt å se at operasjonen gikk bra.Ble en litt tøff start på det nye året for lille Hedda. Men de små er utrolig tøffe og restituerer seg fort. Håper det går bra med de store og at skuldrene har senka seg litt. Utrolig arti å se Savannah i de søte klærne da;) PS Må selvfølgelig takke for kjempefine gaver! Stor stas med dyra på gården:)KLEM

baby growth
babies