CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

torsdag 10. januar 2008

Dag 46 og 47

Ja nå vet jeg det er mange som er engstelige siden det ikke jeg ikke skrev noe innlegg her i går. Men ta det helt med ro. Alt er vel med de to små. Ja faktisk så bra at vi to voksne benyttet anledningen til å dra hjem en tur. Var nemlig en del småting som måtte ordnes hjemme, og nå når de to er så stabile så er det vel absolutt det beste tidspunktet. Raskt kommer tiden hvor de to små krever mamma'n sin store deler av dagen, så da er det vel bare å belage seg på at det blir gjort lite hjemme. Mye pendling til sykehuset vil nok sette en del begrensninger. Men uansett så må barneseng, stellebord, vogn osv. på plass en gang. Så derfor dro vi hjem en tur i går kveld/natt og har hatt dagen i dag til å ordne diverse ting. Er merkelig å ikke være sammen med de små, men vha telefonen så får vi jo i alle fall status fra sykepleierne. Og alt har sett bra ut, så vi kan senke skuldrene og ha litt fokus på det som skal gjøres her hjemme.

Så litt om gårdagen, og da spesielt for Hedda sin del. For i går kom hun nemlig over i åpen kuvøse! En stor dag for oss foreldre, og for første gang hadde vi "fri tilgang" til henne. Altså uten å måtte ha hendene inne i en kuvøse og jobbe der. Ikke at vi har hatt det vanskelig pga kuvøsen tidligere, men det blir nå engang en god del lettere når en kan jobbe i frie former med hendene. Og i tillegg er det jo stas at vi kan begynne å ha på Hedda klær! Og selvsagt måtte vi forsøke henne i 40 dressen vår. Jammen passet den som hånd i hanske!


Ellers skal jeg raskt gå igjennom hva som har skjedd for henne. Det ble tatt ultralyd av hodet for å se om det har kommet til noen nye hjerneblødninger, men det hadde det heldigvis ikke gjort. Alt så fin ut! Hun justerer temperaturen sin fint, så derfor har hun nå kommet over i åpen kuvøse - dog med under- og overvarme. Overgangen til CPAP har fortsatt gått bra, men vi kjenner at skuldrene heiser seg litt når vi tenker på helgen/starten av neste uke. For da har nok hovedvirkningen av steroidene gått ut, og da ble hun i alle fall sist ganske dårlig. Har vært veldig slapp i dag og sovet masse. Litt mer oksygenkrevende enn i går, men allikevel såpass mye mindre enn "standard" Hedda, så vi blir ikke bekymret foreløpig. At hun er slapp er vel kanskje heller ikke så rart når hun egentlig ikke har fått hvile så mye de siste ukene. Men det ble uansett tatt en røntgen og noen prøver i dag for å se om det kan være en underliggende årsak til denne slappheten.

Nå er det ikke lenge til de flytter Hedda inn på rommet til Savannah, og det blir ganske rart. Lenge siden sist ja! Men det er ganske fullt på avdelingen, så det er en ganske vanskelig kabal for de som koordinerer hvor barn ligger og hvem som ligger inne. Så vi tar det litt med ro og gleder oss til flyttedagen er et faktum.

Nå blir det kvelden videre her hjemme, så drar vi innover til byen i morgen igjen. Får se om det blir litt mer blogging da.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Nå ble vi glade! Har vært litt spente ja! Nå takker vi Gud for hans omsorg, og ber om at han fortsatt må være med! God natt!
Ragnhild og Even.

Anonym sa...

Ja nå ble jeg glad. Har ventet i spenning. Topp at vi kan følge med hvordan de nusselige frøknene har det. Tenker på dere. Hilsen Lilliann m/fam.

Anonym sa...

Vi gleder oss med dere!! Arti å se Hedda med klær, og så fin drakt!
Kanskje det blir flaggdag imorgen, hvis Hedda klatrer over 1500g :)
Veldig godt å høre at dere har fått to netter der heime på Bergan, tenker det var godt å sove i si ega seng,- noen dager siden sist :-)
Riktig god natt fra mor og Irene

Anonym sa...

Så hærlige nyheter!! Så for dere å få t være litt i heimen også:) Sikkert en stund siden sist. Hedda var så skjønn i den drakten sin!!! Kos dere videre. Ha en god natt.
Nattaklemmer fra Terje og Stina

baby growth
babies