CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

mandag 21. januar 2008

Dag 58

Mandagen er her og det store spenningsmomentet i dag var: Når skal vi overflyttes til Levanger? Fikk jo før helga beskjed om at det kom til å skje i denne uka, så da var det bare snakk om hvilken dag. Og joda, i morgen skjer det! Både Hedda og Savannah er nå så stabile at legene ikke ser noen grunn til å holde oss her lenger. Og på Levanger er de nå klare til å ta imot oss. Vi har jo forberedt oss på dette nå en stund, så det føles egentlig ganske greit. Men det var også veldig godt at legen ville ta blodprøver av Hedda i dag. Vi har jo antydet at hennes blodnivå (HB) kunne være lav, og det bekreftet blodprøven som ble tatt i kveld. Så dermed fårHedda i skrivende stund overført 35ml blod. Håper det går greit denne gangen.

Litt data om jentene må vi også ha med. Ser jeg glemte det på onsdag, så da tar vi det her. Hedda har blitt 42 cm lang, mens Savannah har stukket seg til hele 47 cm! Når det gjelder vekten så følger vel mange vektgrafen i bunnen av denne bloggen, men på onsdag så var Hedda 1645 gram og Savannah var 2480 gram. Vektdifferansen på de to øker, men det er heller ikke uventet. Begge tar nå maten godt, og legger greit på seg. Ser jo tydelig at Hedda også har lagt på seg, men hun blir allikevel en lettvekter i forhold til Savannah. Fikk et kjempebilde av de to i kveld. CPAP-slangen til Hedda hadde lagt seg over hodet til Savannah, noe sistnevnte ikke syntes noe særlig om. Hun tok et kraftig tak i den og dro til så nesen og hodet til Hedda virkelig rykket til. Og som en ser av bildet så rykket foten til også ;-) Det gikk veldig greit og begge roet seg ned til slutt. Litt innbyrdes krangling må vi vel regne med :-) To damer med svært sterke viljer.


Temperamentet fikk vi også merke når vi i dag skulle skifte sonde (slangen via nesen og til magesekken hvor de får det meste av maten) på begge to. Hedda ble helt hysterisk og det krevde to voksne til å holde henne noenlunde rolig. Dette hadde hun virkelig ikke noe sans for nei! Savannah derimot sa ingenting og sondeskiftet gikk som en lek. Og til opplysning så er dette et helt vanlig skifte som gjøres ca 1 gang i uka. Har fått bra kraftig stemme Hedda også etter å ha vært ganske hes etter sin runde på respirator.

Ellers våkner de to små nå til nesten hvert måltid. Og er ikke maten innen rekkevidde da så blir det hyling! Så det er nok ikke lenge til Eldbjørg må være tilstede ved hvert måltid nå. Godt at de har matvettet da!

Blir en spennende dag i morgen med overflytting! Både gleder og gruer oss, men dette går nok bra. En av kontaktsykepleierne blir med ambulansen innover, og en fra Levanger kommer også hit for å være med. Så dette vil nok gå veldig greit!

PS: Blir nok ikke noen oppdatering her i morgen. Ikke sikkert jeg rekker det da jeg selv skal reise bort i jobbsammenheng i morgen kveld. Men på onsdag kommer det nok mer her!

4 kommentarer:

Ole Kristian sa...

Det høres veldig spennende ut! Vi gleder oss veldig til at dere kommer innover med hele deres hær! :-)

Anonym sa...

Det var et kjempe artig bilde, selv om Hedda nok ikke syntes det var så kjekt. godt de har temprament og er som andre søsken. god tur til Levanger i morgen. Husk at Herren er med og han er fortsatt den trofaste hjelper. turid

Anonym sa...

Hei venner!
Lykke til med overflyttingen til Levanger. Vi følger med dere hver dag på bloggen. Snakkes

mvh Oddrun og Terje

Anonym sa...

Dette blir jo bare bedre og bedre!! Hærlig arti bilde av Hedda og Savannah:D Lykke til i morgen med overflyttingen.
Klem

baby growth
babies