CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

torsdag 3. januar 2008

Dag 40

Først en liten oppklaring fra forrige innlegg. Jeg sa at det oppsto en kalsium-lekkasje, men dette var selvsagt feil. Det var Kalium og ikke Kalsium... Sorry. En liten feilskriving...

Snakket med legen i dag for å en liten oversikt over hva som egentlig skjedde i går. Ble til tider litt kritisk rundt Hedda sånn utpå kvelden. Dette skyldes et problem rundt blodoverføringen som nok kan bli litt vel teknisk å forklare her. Men uansett så ble resulatet en mengde fritt Kalium i den lille kroppen, og det reduserer hjerterytmen betraktelig. Altså ikke så bra. I følge legen så er dette en kjent bieffekt ved blodoverføring, men det oppstår veldig sjelden. Er det ikke da typisk at det nettopp er Hedda som får oppleve dette... Heldigvis tror de ikke at hun har tatt skade av denne episoden.

Ellers så har legene justert respiratoren til Hedda en god del i løpet av dagen. Hun krever svært mye oksygen, men dette regner de med vil normalisere seg innen et par dager. Hun har også gått voldsomt opp i vekt, men dette skyldes i hovedsak at hun har fått tilført store mengder intravenøst og mye blod. Dette vises godt i ansiktet hennes da hun er ganske "pløsete" rundt øynene og i kinnene. Det ble derfor satt en del vanndrivende for å fjernet noe av denne væsken. Hun får ellers mindre beroligende midler, så Eldbjørg opplevde faktisk en noenlunde våken utgave av Hedda i dag! Blir godt å henne tilbake i en tilstand hvor hun kan respondere på tiltale og berøring. Kanskje skjer det allerede i morgen.

Savannah passerte 2 kg grensa i dag! Og det mens hun står på slankekur. Bra! I tillegg klarte hun å amme hele 25ml til 9-måltidet! Fantastisk bra med tanke på hennes tilstand. Men det tok nok ganske hardt på, for til de senere måltidene i dag så har hun sovet godt. Ble nok også litt utslitt etter øye-undersøkelsen i dag. Har ikke hørt noe konkret resultat fra denne undersøkelsen, men det betyr som regel at alt har gått bra. Får sikkert vite litt mer under legevisitten i morgen. Hedda skulle jo egentlig også ha øye-undersøkelse i dag, men det ble utsatt til i morgen. Heldigvis. Hun har nok med å komme seg etter operasjonen foreløpig.

Så dagen oppsummert: Savannah er veldig stabil og i fin utvikling. Hedda er veldig ustabil og varierer mellom en kritisk og en ok tilstand. Men så er det også kun første dag etter operasjonen, så vi må gi henne litt tid til å komme seg.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vektøkning selv om hun er på slanker'n? Høres merkelig kjent ut... Men atskillig mer positivt for folk i den alderen, vil jeg tro :-) Gratulerer med 2kg-grensa, Savannah har en fantastisk vekstkurve! Og så heier vi fortsatt på Hedda, all mulig lykke til med en virkelig heroisk innsats!

Anonym sa...

Hei!
Det er spennende å lese bloggen, og det skjer noe hele tiden. Hedda må ha en utrolig sterk vilje, hun greier store påkjenninger av forskjellig slag.
Savannah har jo blitt stor, tenk passert 2 kilo....
No venter vi på å få dere til Levanger alle fire snart.
Godt nyttår!
Olaug

Anonym sa...

Fikk besøk av søstera mi, Liv Olsen, før jul. Hun måtte inn på min maskin. Det var så spennende å lese om hverdagen til dere og de to flotte jentene deres at jeg fortsatte å følge med dere. Håper Hedda kommer seg raskt etter operasjonen og når etter Savannah. Vil minne dere om at alle deres tider er i Guds hånd. han har omsorg for dere. Hilsen Turid

baby growth
babies