CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

fredag 18. januar 2008

Dag 55

Ja, dette har vært en innholdsrik dag! Siden det nå nærmer seg overflytting så blir det foretatt en del undersøkelser og prøver for å sikre oss at deres tilstand er god nok. Så i dag har det vært den rene EU-kontrollen (heter vel Periodisk Kontroll nå da men...) på begge to.

Det startet med blodprøver av begge to. De viste gode verdier, foruten en lav HB til Savannah så derfor ble det bestilt en ny blodoverføring til henne. 30 nye ml gjør nok susen. PCO2 verdiene (mål for evnen til å bli kvitt "utlufta" - CO2) til begge to var også fine!

Deretter var det tid for øye-undersøkelser. Drypping av øynene slik at pupillene blir store nok... Ikke noe godt det, men nødvendig for at legen skal se skikkelig bak i øynene. Og jammen gikk denne undersøkelsen også greit! Blodårene bakerst i øynene hadde vokst korrekt og alt så fint ut! Bestått!!

Som vanlig de siste dagene kom så inhalasjoner og vanlig øyedrypping for begge to. Dette går nå heldigvis ganske greit for seg, siden vi fant ut at alt gikk bedre hvis vi gjorde det etter at de fikk maten sin. Og det fungerer helt klart! Behov for mindre oksygen begge to nå!

fulgte røntgen torax (av lungene) for Hedda. Så ikke resultatet her, men legen sa at de så bra ut, så da regner vi med at det er litt bedre enn sist gang. I alle fall ikke dårligere, og det samsvarer jo godt med at oksygenbehovet hennes går ned. Så også her fikk Hedda bestått!

Ganske raskt etter røntgenundersøkelsen så kom kardiologen for å sjekke hjertene til begge to. Var jo litt spente på hvordan duktus hadde utviklet seg hos Savannah. Måtte jo operere Hedda for å lukket denne, men for Savannah sin del så har hun aldri hatt noen problemer med denne blodåren. Så da legen var ferdig med undersøkelsen så var det utrolig godt da hun erklærte Savannah for "hjertefrisk"! Duktus hadde lukket seg selv og hjertet så fint ut. Når det gjelder Hedda så hadde hun sist et lite problem med ekstra blodgjennomstrømming i høyre hjerteklaff, og den var uendret på denne undersøkelsen. Men det er altså ikke noe alvorlig problem da hun mest sannsynlig kommer til å leve uproblematisk med denne endringen i hjertet. Altså ikke noe som kommer til å hemme henne vesentlig, og klaffen kommer heller ikke til å slites ut. Så dermed får begge to bestått her også!

Med tanke på alt damene har vært igjennom i dag så er det vel ikke så rart at de er helt utslitte og har sovet det meste av "fritiden". Og da ligger de helst HELT inntil hverandre. Hjelper ikke at vi legger noe mellom de for det klarer de på en merkelig måte å fjerne. Ser virkelig ut til at de trives sammen :-)

4 kommentarer:

Anonym sa...

Vidunderlig fint bilde av prinsessene. Er det slik at Hedda bruker lillefingeren til å få kontakt, både med Savannah og den som ser på dem? Det tyder på god koordinerings strategi, som igjen viser at det er mye inne i det lille hodet. Vi gleder oss storlig over den gode framgangen, og ønsker dere alle fire en velsignet god fortsettelse.
Hilsen mor og far.

Anonym sa...

For et skjønt bilde! Åsså så lik pappan sin som Savannah er! Hørt det før? skal bli spennende å se Hedda uten "slanger"! Alle som er besteforeldre selv, ser etter likheter vet dere. Jeg gleder meg med dere, og husker dere alle fortsatt i bønn. God helg ønskes av Ragnhild og Even.

Anonym sa...

Det må ha vært litt av en dag ja! Gleder meg med dere over de fine prøvene!
Bildet var helt nydelig,- klarer ikke å se meg mett på det.... Godt det nærmer seg tiden at det blir mulig å se de to skattene i virkeligheten, og ikke bare på bilder :)
Riktig god helg alle 4 fra Irene

Anonym sa...

Kjempekoselig å se at det står bra til med de to prinssene. Det blir nok godt for hele familien å få flytte til Levanger. Gleder meg med dere. Vet det er noen der som gleder seg til dere kommer. Hilser med Jes 45,11 "Så sier Herren, Issraels Hellige, han som skapte det: Spør meg om de kommende ting! La meg dra omsorg for mine barn og for mine henders verk." Hilsen Turid

baby growth
babies