CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

lørdag 8. desember 2007

2 uker gamle

- Oksygenopptaket faller!!
- Øk mengden oksygen NÅ!
- Det er allerede 100%...

Med hjertet i halsen sto vi å så på at personalet jobbet maks for å liv i Hedda i natt. Skrev jo om det i bloggen i går også, men hodet er fremdeles fyllt med dette ufattelige inntrykket.

Utover natta som var så ble det et par telefoner bortover til Nyfødt Intensiv for å høre hvordan situasjonen for Hedda var. Heldigvis forverret det seg ikke utover natten, så vi fikk forsøke å sove litt. Men det var allikevel med spenning vi ankom avdelingen i morges. Nattens bilde av Hedda satt fremdeles på netthinna. Men heldigvis var det ikke andre komplikasjoner i bildet i dag. Blodprøvene viste foreløpig ingen infeksjon, men som tidligere sagt så kan det vises på senere blodprøver. Uansett ingenting som tyder på det denne gangen. Ser mer ut til at den lille dama ble utkjørt av å puste slik at lungene klappet sammen. Røntgen i dag bekrefter dette, og viste at det er den høyre lungen som er sterkest rammet. Hun trenger derfor hjelp nå for å "blåst opp" lungene igjen. Blir nok liggende på respirator en stund nå ja.

Dessverre tåler ikke Hedda så mye nå. Skiftet bleie og oksygenopptaket fallt drastisk. Er helt avhengig av å ro og hvile. Så får vi håpe at det er det som skal til. Ble tatt ultralyd av hjertet i dag for å se hvordan status på duktus (forklart i et tidligere innlegg, men er altså en blodåre mellom hjertekamrene) var nå. Den hadde fremdeles ikke lukket seg og hjertet jobbet nok litt mer enn normalt. Legene bestemte seg derfor for å forsøke å lukke denne blodåra vha medisin. Dette er da en behandling som består av 3 doser med 24 timers mellomrom. Det vil bli tatt ny ultralyd i morgen for å se om medisineringen har hatt noen effekt. Hvis en etter behandlingen ikke ser noen forbedringen så vil det bli vurdert kirurgisk inngrep. Vi får håpe dette går bra slik at inngrep ikke blir nødvendig, men vi får bare se hvordan den lille kroppen responderer.

Må ikke glemme Savannah oppi alt dette heller. Vi fikk sitte ute en stund sammen med henne i dag, og hun viser fin fremgang. Fordøyer maten godt og vokser. La oss bare be og håpe om at hun får bli enda større og sterkere før en evt. infeksjon slår til. Står i alle fall bedre rustet til en slik kamp en sin litt mindre søster.

Videre blir nok spenningen aller størst når det gjelder hvordan det går med Hedda. Hun bør bli enda mer stabil på respirator enn hun er nå, men hun er en fighter og vi tror dette vil gå rett veien! Det blir nok ikke akkurat noen tur til Levanger i neste uke nei. Men det har jo heller ingenting å si. Det aller viktigste er jo at de små får den beste behandlingen de kan , og det er der vi er akkurat nå. Vi er priviligerte som får lov til å være her. En fin helg ønskes til alle våre lesere av denne bloggen. Takk for at akkurat DU følger med oss i denne merkelige tiden.

3 kommentarer:

Ellinor sa...

Helt utrolig å følge med dere, Vi håper og ber for dere - og spesielt Hedda i dag. Håper dere kan få ei fredelig helg med god fremgang for begge prinsessene deres! Håper dere som foreldre og blir tatt godt vare på! God helg!
:) Nora, Ellinor og Aksel

Anonym sa...

Kjære Eldbjørg og Hans Roar! Vi er nok mange som husker både jentene og dere i bønn. Det er blitt fast rutine å gå inn på bloggen hver dag for å se hvordan det går. Nesten utrolig at dere greier å dele alt dette med så mange, men jeg håper dere merker at det er en stor bønnering om dere akkurat nå. Vi ønsker dere alle fire ei riktig god adventshelg! Hilsen fra Ragnhild og Even.

Anonym sa...

Vi følger med på blogen, tenker på dere - og ber. God natt og god 2. sønd. i advent i morgen! Gud velsigne dere. R + JØ

baby growth
babies