CLICK HERE FOR BLOGGER TEMPLATES AND MYSPACE LAYOUTS »

søndag 2. desember 2007

Dag 8

Hurra! Ikke mer intravenøs næring for hverken Savannah eller Hedda! I dag ble nemlig alt tatt av og navle-vene-kateteret ble fjernet. Nå får de all sin næring via morsmelk og det er et stort fremskritt! Infeksjonsfaren er nemlig stor med et navle-vene-kateter (som ble lagt inn rett etter fødselen) så en må avveie nytten opp mot faren. Hittil har en stor del av næringen gått direkte i blodet, men nå går altså alt sammen ned i magen via en sonde. Foreløpig er det konstant drypp (nå 8,4ml hos Savannah og 5,5ml hos Hedda) med ren morsmelk, og etterhvert iblandet litt ekstra næringsstoffer. Utrolig nok så fungerer fordøyelsessystemet til begge jentene til fulle og de har ikke hatt noe problem med maten til nå. La oss bare håpe at dette fortsetter!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Det var et stort framskritt! Nesten som å kutte navlestreng nummer 2 :-) Nå er jeg spent på om det kommer grafer og diagrammer som viser utviklingen i næringsinntak, vekt osv. dag for dag...

Bloggen er et juleevangelium anno 2007 - et godt budskap i jula. Det første juleevangeliet forteller om En som var født og skulle få stor betydning for verden. Dere forteller også om to som er født, og som allerede har påvirket mange mennesker og beriket mangt et bønneliv. Jeg er brennsikker på at Hedda og Savannah fortsatt vil røre ved oss og bety mye for oss i tider som kommer. Takk for at dere deler dette med oss!

Anonym sa...

Så flott økning i næringsinntaket da, spiser jo bare mer og mer. Strålende nyheter!!
Men si meg.. hvordan står det til med mor og far oppi dette? det har dere kanksje ikke tid til å tenke på, men jeg har jo vært litt engstelig for deres helse også.. selv om dere vel har vært ute noen vinterdager før ;-)
(at dere har begynt å ta til dere julebrus og klementiner er jo et tegn på "normalisering"...)

baby growth
babies